Soft de postprocesare GPS

Creat de forest, Apr 14, 2009, 12:08 AM

« precedentul - următorul »

forest

Doresc sa stiu, din experienta proprie, care ar fi cel mai reusit soft de posprocesare ? In cazul in care doresc sa achizitionez un asemenea soft aveti idee de ceva preturi ? Cu un soft de posprocesare se pot procesa date, indiferent de tipul instrumentului care le-a colectat sau sunt anumite restrictii ale producatorilor de GPS respectiv software ?
Acum detin un GPS Leica 1200, fara soft de posprocesare si vrau sa stiu ce tip de soft ar fi cel mai convenabil pentru achizitie, avand in vedere raportul pret/performanta.

Multumesc anticipat.

Modificat de forest (13-04-2009 21:12:12)

puidedac

incearca GNSS Solution de pe ftp server la magellan: poti descarca, e gratuit
ftp://ftp.magellangps.com" target="_blank">ftp.magellangps.com

puidedac

"Cu un soft de post-procesare se pot procesa date, indiferent de tipul instrumentului care le-a colectat sau sunt anumite restrictii ale producatorilor de GPS respectiv software?"
Sunt convins ca ultimul raspuns al tau e cel corect.

topocad.cristi

pastreaza linia leica. leica geo office

kod

din cate stiu eu, softul de postprocesare, oferit de Leica este Ski-Pro, corectati-ma daca gresec, nu folosesc gps Leica.

ARICIUDANC

la gps pe care-l folosesc eu (leica SR 20), softul de postprocesare este leica geo office combined. Mi se pare putin greoi, dar rezultatele obtinute sunt bune. Spor! :hi:

Kaleh

Ski si Ski-Pro nu se mai folosesc, desi erau super. Acum se foloseste Leica geooffice combined, tot bun. Si net superior lui GNSS Solutions, la care am renuntat desi am Magellan. Poate si pentru ca stiu bucataria interna al lui Leica, inca de pe vremea Ski 3.0 (1996) si stiu ce sa cer de la program - si cum sa cer, normal.
ARICIUDANC, nu e greoi programul, nu ti-a aratat nimeni ce poti face cu el.
FOREST, orice alt program poate fi folosit, daca ai posibilitatea sa exporti masuratorile tale in RINEX si ai grija sa pui corect denumirea punctului si inaltimea instrumentului. Dar eu zic sa ramai pe Leica...

LordSith

Nu prea apar, dar si eu merg tot pe catea (leica) mi se pare ok fata de celelalte

topocad.cristi

Ionica34

Kaleh, de ce ti s-a parut softul de la Leica mai bun ca cel de la Magellan?

danutza

Am lucrat cu GNSS Solution, iar acum cu LGO. Ambele fac la fel. Poate, putin mai rapid, este LGO.

Cred ca depinde de obisnuinta fiecaruia
 :hi:

ROBERT_TOPO

stie cineva de ce leica geo office combined nu te lasa sa procesezi parametri;oare o fi fara licfenta??????????? :dinti:

Ionica34

Oameni buni, vreau si eu sa inteleg ceva :
cum de cumparati echipamentele fara soft?
Ca eu nu reusesc sa ma dumiresc?
Cand ma duc la un vanzator i-i cer sa-mi dea solutia completa : echipament + soft!
 :(

ace

Hai ca ma faci sa rad!
Softul e gratis sa știi,numai ca pentru procesare îți trebuie o cheie hardware(se pune în portul usb) și numai cu aia poți sa calculezi ce vrei tu(parametrii,observații gps) practic aia e licenta si te costa vreo 2000E.

ROBERT_TOPO

am acea cheie usb dar a mai fost folosita pe alt pc si acum nu mai merge de aceea vreau o varianta sparta