Propunere de ordonanta privind continuarea OGR cu Ordinul Geodezilor

Creat de Ionica34, Mar 02, 2009, 01:06 PM

« precedentul - următorul »

bad wolf

Am mai zis canu mai discut despre autorizari,dar...
Exista cineva care tineneaparat sa existe OGR..
Foarte bine.Darconducerea OGR sa nu mai faca parte din CA al ANCPI .
OGR sa se limiteze la problemede colaborare , tehnice , editoriale,etc., nucu autorizri , clasificarea domeniilor pe care au dreptul sa profezeze unii sau altii....
Acestlucru va fi stabilitdecatre piata: esti bun , ai tehnica , respecti contractele efectuezi lucrari de calitate rzisti, daca .nu..NU !
Autorizareasepoate obtine pe baza L50 /1990 , pe baza diplomei de absolvire si dreptulde semnaturail obti dupa ce primesti autorizatia si codul fiscal se la Oficiul Comertului.
Va garantez ca , faraavocat, puteti castiga.In Contencios Administratv, recunoasterea Autorizatiei astfel obtinute,infata oricarui ordin..., agentie...,sau asociatie...,
Reatul l-am spus anterior.
IN CEACE PRIVESC ONORARIILE, PE CEI CARE NU STIUII ROG SA CITEASCA LEGEA SI VORVEDEA CA ESTE INTERZISA ORICELIMITARE A ONORARIULUL. ACESTA ESTE NEGOCIABIL.
cONSULTATI LEGEA SI VETI VEDEA CA ACCEA PREVEDRE PRIVIND ONORARIILE A AVUT ACEISI SOARTCULEGEA 16.aDICA AFOST DECLARATA
NECONSTITUTIONALA PENTRU CA INCALCALEGEA CONCURENTEI !
Sa azim de bine !

Modificat de bad wolf (04-03-2009 22:40:09)
Sper sa gasesc cararea corecta !

Ionica34

1. Fosta conducere a OGR a initiat respectiva ordonanta.
Am vorbit ieri cu cineva din conducerea OGR, care mi-a recunoscut ca dansii au initat respectiva ordonanta. Mai mult, cand l-am intrebat ce e cu cei 2%, mi-a spus ca de fapt acei bani se duc la ANCPI. I-am cerut sa mai citeasca inca odata textul respectiv, ca sa fie sigur de ce spune, si sa nu mai minta. Si mi-a mai zis una buna : ca Ordinul va da accesul la libera practica. Adica, nu toata lumea are dreptul, ci numai cei care si-l permit. Cand i-am zis ca 1800 ron mi s-a parut enorm, mi-a zis ca ce e mult asa? Ca nu-s nici 2 mil pe luna, e chiar mai putin.!!!
Si ca ar fi bine ca cei peste 70 de ani sa nu mai profeseze.
In concluzie, domnii din asa zisa conducere a OGR (OG, ce-or mai vrea) nu doresc concurenta. Ce e aia Concurenta? Pai nu domnule, sa masoare doar cine zicem noi. Si sa ne si plateasca sa-i dam dreptul sa-si faca munca, si sa se poata duce cu ceva bani acasa la copii.

2. Am inteles de la cineva din Guvern ca respectiva ordonanta inca nu a fost pusa pe masa ministrilor, si oricum sunt cativa ministri care nu o sprijina, si ca nici ANCPI-ul n-ar sprijini-o. Sa dea Dumnezeu, ca tampenie mai mare ca proiectul asta de ordonanta n-am vazut.

3. Problema este ca datorita acestui grup de interese, care doreste sa obtina bani negri pentru finantarea unora si altora, probleme or sa mai fie. Pana la anularea legii 16, OGR-ul stransese din autorizare si cotizatii aproape 80 mld lei vechi. Stie cineva ce s-a facut cu ei? Stie cineva cu cat erau platiti cei din comisia de autorizare? A vazut cineva vreun bilant la sfarsitul lui 2007, sau la jumatatea lui 2008 de la OGR? Cati din cei care s-au dus la Sediul OGR = Sediul Topgeocart - distribuitor Leica, n-au plecat de acolo cu ideea de a cumpara un instrument Leica? Si-a pus problema OGR ca in felul acesta creeaza o pozitie dominanta pe piata pentru firma Topgeocart?


4. Altcineva din conducerea OGR imi spunea ca ideea este buna si ca ANCPI-ul si OJC-urile locale trebuie sa dispara. Ca nu se lucreaza bine cu ele, ca nu are cine sa ne reprezinte, etc.
Nu spun ca in cadrul ANCPI-OCPI-uri sunt foarte buni profesionisti. Dar hai sa ne intelegem : exista niste reglementari si niste legi in domeniu.  Nici pe astea nu le folosim cum trebuie. Aici este problema. Si acceptam ca oamenii din sistem sa-si bata joc de noi si sa nu-si faca treaba.

Adevarul este ca sunt bani multi in joc. Eu unul consider ca aceasta criza va rezolva problema. Prin faptul ca disparand banii se va pune accent pe calitate.

klu_naravas

eu cred ca aceasta criza ii va inrai si mai tare.vor incerca orice ca sa ramana cu ciolanul... :finger:

klu_naravas


John Doe

deh... zi-mi tu doru2, un (fost) premier "echidistant"... ca eu am un lapsus...

djxhouse

Cat despre OGR/Romania si altele.. daca nu pot sa zic un lucru bun, mai bine tac...


si un mic vers de la Parazitii ceeace se leaga cu OGR-ul

"Dac-as fi pentru-o zi presedinte
Tineti minte, as lasa Romania amanet, fara cuvinte
Dac-as fi pentru-o zi presedinte
V-as amaneta pe toti si nu m-ati prinde"

Dupa ce ne-au pus sa platim o groaza de bani al OGR, tot nu putem sa facem nimic...
Nu avem drepturi !!! ci doar obligatii  :(

 :x  :x  :x  :x  :x

klu_naravas

fan parazitii ...:D poate ar fi bine sa mai asculte si cei ce tin de ciolan...dar cred ca fara efect ar fi

Modificat de klu_naravas (05-03-2009 15:12:02)

bad wolf

"Nu-i fraier cine cere ! E fraier cine da !"
"Hotul cu un pacat, pagubasul cu zece !"
Proverbe romanesti !
Sper sa gasesc cararea corecta !

moholea

Ionica34 poti te rog sa-mi trimiti pe email textul complet al hotararii de guvern? E-mail
Ti-am scris mesaj privat dar n-ai raspuns.

Ms

Ionica34

GUVERNUL ROMÂNIEI

ORDONANŢĂ
privind înființarea Ordinului Geodezilor


În temeiul art. 4 lit. d) și art. 63 alin. 2) din Legea nr. 7/1996 a cadastrului și publicității imobiliare, republicată, art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art.1 pct.II.4 din Legea nr. 306/2008 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe,
Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă.


CAPITOLUL I
 Dispoziţii generale

    Art. 1. – (1) Prezenta ordonanţă reglementează:
a) înființarea Ordinului Geodezilor, denumit în continuare Ordinul;
b) condițiile de autorizare de către Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, denumită în continuare Agenția Națională, a persoanelor fizice care pot executa lucrări de specialitate.
(2) În sensul prezentei ordonanțe, termenii de mai jos au următoarele înțelesuri:
a) Geodezul este un specialist cu studii superioare de scurtă sau de lungă durată, pregătit în efectuarea lucrărilor de geodezie, topografie, fotogrammetrie, teledetecţie, cadastru, cartografie şi sisteme informaţionale geografice, potrivit reglementărilor legale în materie.
b) Tehnicianul topograf este persoana autorizată să execute lucrări de cadastru, cartografie și topografie;
c) Persoana autorizată este persoana care poate efectua lucrări de specialitate în baza unui certificat de autorizare eliberat de Agenția Națională.
(3) Autorizarea persoanelor fizice care execută lucrări de specialitate din domeniile cadastrului, geodeziei și cartografiei pe teritoriul României se exercită de către Agenția Națională.
(4) Ordinul, în baza certificatului de autorizare, atribuie dreptul de semnătură și de exercitare a profesiei persoanelor fizice autorizate de către Agenția Națională.

Capitolul II
Înființarea Ordinului Geodezilor
SECŢIUNEA 1
Atribuţiile şi organizarea

    Art. 2. - (1) Ordinul se înfiinţează ca organizaţie profesională, nonprofit, cu personalitate juridică de drept privat, apolitică, de interes public, cu patrimoniu şi buget proprii, autonomă şi independentă, prin reorganizarea Ordinului Geodezilor din România. Ordinul este format din geodezi și tehnicieni topografi și are rolul de a reprezenta şi ocroti, la nivel naţional şi internaţional, interesele acestora.
    (2) Ordinul are sediul central în municipiul Bucureşti şi este organizat cu filiale în teritoriu.
(3) Activitatea Ordinului se finanţează din taxe de înscriere, cotizaţii anuale ale membrilor, fonduri rezultate din manifestări ştiinţifice, economice şi drepturi editoriale specifice pe care le desfăşoară, precum şi din donaţii legale, sponsorizări sau alte surse, în condiţiile legii.
    (4) Din Ordin fac parte toate persoanele autorizate în condițiile prezentei ordonanțe. Prezenta ordonanță nu limitează dreptul de liberă asociere a geodezilor la alte forme de asociere profesională.
    (5) Ordinul funcționează în baza regulamentului de organizare şi funcţionare a Ordinului și regulamentul-cadru al filialelor, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
  Art. 3. - Ordinul are următoarele atribuţii:
1.organizează activitatea persoanelor autorizate care desfășoară activități de specialitate;
2.reprezintă interesele membrilor săi în faţa beneficiarilor, autorităţilor publice şi în faţa organismelor patronale interne şi internaţionale, precum şi în organismele profesionale interne şi internaţionale;
3.propune Agenţiei Naţionale reglementări normative specifice, în vederea promovării lor;
4.urmăreşte exercitarea competentă şi calificată a activității membrilor săi conform Regulamentului de organizare şi funcţionare;
5.acordă titlul de membru de onoare prin decizie a Colegiului director ;
6.desemnează reprezentanți în comisia paritară de autorizare a persoanelor care pot executa lucrări de specialitate în domeniul cadastrului, geodeziei și cartografiei, în condițiile regulamentului de autorizare;
7.asigură instrumentele de comunicare electronică al membrilor Ordinului;
8.ține registrul național al geodezilor;
9.măsoară prin instrumente specifice și evaluează periodic nivelul de satisfacție al clienților cu privire la calitatea serviciilor prestate de către membrii Ordinului;
10.crează cadrul organizatoric pentru activitatea de relații cu publicul, prin primirea în audiențe, consultații și petiții în domeniul de activitate, potrivit reglementărilor în vigoare.
Art. 4. - (1) Forurile de conducere ale Ordinului sunt:
   a) Conferinţa naţională;
   b) Consiliul naţional;
   c) Colegiul director;
   d) preşedintele Ordinului.
    (2) Membrii aleși ai Consiliului Național, Colegiului director și președintele ordinului au un mandat de patru ani. Aceste persoane nu pot exercita mai mult de două mandate consecutive în aceeaşi funcţie.
    Art. 5. - (1) Conferinţa naţională a Ordinului se convoacă anual.
    (2) Conferinţa naţională a Ordinului este constituită din membri delegaţi ai filialelor teritoriale, cu drept de reprezentare proporţională. Filiala teritorială va asigura participarea la Conferinţa naţională a Ordinului cel puţin a unui reprezentant al fiecărui judeţ cuprins în filială.
    Art. 6. - (1) Conferinţa naţională a Ordinului are următoarele atribuţii:
1.adoptă și modifică Regulamentul de organizare şi funcţionare a Ordinului şi regulamentul-cadru pentru filialele teritoriale, cu avizul Agenției Naționale;
2.adoptă organizarea aparatului administrativ al Ordinului;
   c) alege şi revocă preşedintele Ordinului;
   d) alege şi revocă membrii Consiliului naţional al Ordinului;
   e) alege membrii comisiei de cenzori şi membrii comisiei de disciplină la nivel naţional;
   f) adoptă hotărâri cu privire la toate problemele aflate pe ordinea de zi stabilită în convocare;
   g) aprobă valoarea cotizaţiilor lunare pentru membrii Ordinului, care reprezintă un procent de până la 2% din onorariile încasate pentru efectuarea lucrărilor, dar nu mai puțin de 50 lei.
    (2) Conferinţa naţională a Ordinului este legal constituită la prima convocare în prezenţa a cel puţin două treimi din numărul delegaţilor, iar hotărârile se adoptă cu votul majorităţii membrilor prezenţi. Dacă la prima convocare condiţia de prezenţă nu este îndeplinită, la a doua convocare, ce va avea loc după cel puţin 14 zile calendaristice, Conferinţa naţională este legal constituită în prezenţa majorităţii delegaţilor şi adoptă hotărâri cu votul majorităţii membrilor prezenţi.
    Art. 7. - (1) Între reuniunile Conferinţei naţionale a Ordinului, activitatea acesteia va fi coordonată de Consiliul naţional.
    (2) Componenţa Consiliului naţional al Ordinului va asigura reprezentativitatea proporţională a membrilor filialelor teritoriale. O pătrime din membrii Consiliului Național va fi asigurată din reprezentanți aleși dintre membrii Corpului tehnicienilor topografi.
    (3) Fiecare filială teritorială stabileşte prin hotărâre proprie candidaţii propuşi pentru Consiliul naţional al Ordinului.
    Art. 8. - (1) Preşedintele Ordinului reprezintă Ordinul în relaţiile sale cu alte persoane fizice şi juridice sau cu autorităţi din România şi din străinătate, putând să încheie, în numele Ordinului, convenţii şi contracte. De asemenea, preşedintele conduce lucrările Conferinţei naţionale a Ordinului şi are calitatea de ordonator de credite.
    (2) Ordinul are 2 vicepreşedinţi aleşi de Consiliul naţional al Ordinului dintre membrii săi, cu votul majorităţii membrilor.
    (3) Vicepreşedinţii Ordinului sunt înlocuitori de drept ai preşedintelui, în ordinea şi în situaţiile stabilite de Conferinţa naţională a Ordinului.
    Art. 9. - (1) Activitatea curentă a Ordinului este coordonată de Colegiul director al Ordinului, format din 15 membri.
    (2) Sunt membri de drept ai Colegiului Director: preşedintele Ordinului, cei 2 vicepreşedinţi, preşedintele Comisiei de disciplină la nivel naţional şi reprezentantul Agenţiei Naţionale, numit prin ordin al directorului general.
    (3) Ceilalți membri ai Colegiului Director sunt aleși cu votul majorităţii membrilor Consiliului naţional. Doi membri sunt aleși din rândul Corpului tehnicienilor topografi.
    (4) Reprezentantul Agenţiei Naţionale participă personal la şedinţele Colegiului director al Ordinului, având drept de vot.
    Art. 10. - Forurile de conducere, comisiile Ordinului şi conducerea filialelor teritoriale sunt alese prin votul secret al majorităţii participanţilor cu drept de vot.

SECŢIUNEA a 2-a
Filialele teritoriale ale Ordinului

    Art. 11. - (1) La nivelul judeţelor cu cel puţin 25 de membri ai Ordinului, precum şi în municipiul Bucureşti, se vor înfiinţa filiale teritoriale prin asocierea membrilor Ordinului domiciliaţi în raza teritorială a judeţului, respectiv a municipiului Bucureşti.
    (2) Dacă într-un judeţ există un număr mai mic de 25 de membri ai Ordinului, se vor putea înfiinţa filiale teritoriale prin asocierea membrilor Ordinului cu domiciliile în judeţe limitrofe, până când numărul acestora va ajunge la minimum 25 de membri.
    (3) În cadrul unui judeţ sau într-o zonă formată din două sau mai multe judeţe limitrofe, precum şi în municipiul Bucureşti, se poate înfiinţa o singură filială a Ordinului.
    (4) Filialele teritoriale dobândesc personalitate juridică de drept privat de la data adunării generale constitutive a membrilor, ocazie cu care se vor stabili:
    a) oraşul de reşedinţă a filialei teritoriale şi sediul acesteia;
b) forurile de conducere ale filialei și componența comisiei de disciplină.
    Art. 12. - La înfiinţarea lor filialele teritoriale vor respecta regulamentul-cadru la nivel naţional, aprobat de Conferinţa naţională a Ordinului.

SECŢIUNEA a 3-a
Controlul activității membrilor Ordinului

Art. 13 - (1) Membrii ordinului răspund pentru activitatea desfășurată disciplinar, contravențional, civil sau penal, după caz.
(2) Nerespectarea regulamentului de organizare și funcționare al Ordinului atrage răspunderea disciplinară. Controlul disciplinar al activității membrilor Ordinului se va face de către Comisia de disciplină organizată la nivel național sau teritorial, formată dintr-un număr egal de reprezentanți ai Agenției Naționale și ai Ordinului. Un membru al comisiei de disciplină face parte din Corpul tehnicienilor topografi. Atribuțiile comisiei de disciplină și procedura judecării abaterilor disciplinare sunt stabilite prin Regulamentul de organizare și funcționare a Ordinului.
Art. 14. - (1) Agenţia Naţională exercită controlul contravențional al tuturor persoanelor autorizate care desfășoară activități pe teritoriul României în domeniul cadastrului, geodeziei și cartografiei și aplică sancțiunile prevăzute de Legea cadastrului și publicității imobiliare nr. 7/1996, republicată, prin împuterniciții săi.
Capitolul IV
Modul de exercitare a profesiei de geodez
Art. 15. – (1) Activitatea geodezului reprezintă un serviciu de interes public cu implicaţii tehnice, economice, sociale, juridice şi are statutul unei funcţii autonome.
(2) În exerciţiul profesiei sale, geodezul realizează, în nume propriu şi sub răspundere personală, lucrări publice sau private, precum şi documentaţiile corespunzătoare rezultate în cadrul specializărilor menţionate la art. 2 alin. (1), care nu pot fi recunoscute legal decât dacă sunt realizate de o persoană autorizată în condițiile prezentei ordonanțe.
Art. 16. - (1) Profesia de geodez poate fi exercitată şi de cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene, de cetăţenii statelor membre ale Spaţiului Economic European şi de cetăţenii altor state cu care Uniunea Europeană a încheiat acorduri bilaterale în acest sens, titulari ai unui document de calificare în profesia de geodez, eliberat în unul dintre aceste state.
    (2) Cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene, cetăţenii statelor membre ale Spaţiului Economic European şi cetăţenii altor state cu care Uniunea Europeană a încheiat acorduri bilaterale în acest sens, au dreptul la utilizarea titlului lor legal academic şi, unde este cazul, la abrevierea folosită în statul de provenienţă, în limba acelui stat.
    Art. 17. - (1) Geodezul poate efectua lucrări de geodezie, topografie, fotogrammetrie, teledetecţie, cadastru, cartografie şi sisteme informaţionale geografice.
(2) Geodezii ca persoane autorizate își pot exercita activitatea în cadrul birourilor individuale, birourilor asociate, societăţilor comerciale sau al altor forme de asociere constituite conform legii.
    (3) Profesia de geodez poate fi exercitată în cadrul unor birouri individuale sau al unor societăţi comerciale în care funcţionează unul sau mai mulţi geodezi ca persoane autorizate.
    (4) Geodezii pot angaja personal auxiliar, conform legislaţiei muncii.
(5) Modul de exercitare a profesiei se declară la Ordin.
 
CAPITOLUL V
Modul de exercitare a activității de către membrii Corpului tehnicienilor topografi

Art. 18 - (1) Persoanele autorizate să desfășoare lucrări de specialitate, menționate la art. 19 alin. (4) literele b) – e), se constituie în Corpul tehnicienilor topografi, entitate fără personalitate juridică în cadrul Ordinului.
(2) Persoanele autorizate membre ale Corpului tehnicienilor topografi pot executa lucrări de specialitate în domeniul cadastrului, cartografiei și topografiei, care se avizează sau recepționează după caz de către Agenția Națională sau oficiile teritoriale, potrivit reglementărilor în vigoare.
(3) Dispozițiile art. 17 alin. (2) – (5) privitoare la exercitarea activității de către geodezi se aplică corespunzător.

CAPITOLUL VI
Condițiile de autorizare de către Agenția Națională a persoanelor fizice care pot executa lucrări de specialitate

Art. 19. - (1) Dreptul de a desfăşura lucrări de specialitate în domeniile cadastrului, geodeziei și cartografiei pe teritoriul României de către persoane fizice se dobândeşte prin obținerea certificatului de autorizare emis de către Agenția Națională.
(2) Comisia de autorizare va fi reprezentată dintr-un număr egal de membri din partea Agenției Naționale sau a oficiilor de cadastru și publicitate imobiliară, după caz, și ai Ordinului. Președintele comisiei va fi numit de directorul general al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară.
(3) Certificatul de autorizare emis de Agenția Națională va fi semnat și de președintele Ordinului.
(4) Pot dobândi calitatea de persoană autorizată:
a) specialişti cu diplomă de studii superioare de lungă sau de scurtă durată din domeniul geodeziei, recunoscută de statul român, precum şi cetăţenii români care au obţinut un astfel de document într-un stat membru al Uniunii Europene sau al Spaţiului Economic European, denumiţi în continuare geodezi;
b) specialişti din alte domenii cu studii postuniversitare de specializare în domeniul cadastrului, cartografiei și topografiei;
c) specialişti cu studii postliceale în domeniul cadastrului, cartografiei și topografiei;
d) persoanele care deţin diplome de studii, echivalate prin acte emise de autorităţi ale statului roman, în domeniul cadastrului, cartografiei și topografiei;
e) persoanele cu studii medii care au absolvit un curs de instruire de profil organizat de Agenția Națională.
(5) Domeniile, conditiile si procedura de autorizare se stabilesc prin Regulamentul de autorizare, care se aprobă în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanțe, prin ordin cu caracter normativ al directorului general al Agenției Naționale și se publică în Monitorul Oficial al României Partea I.
(6) Dreptul de a executa lucrări de specialitate decurge de la data înscrierii în Ordin și a obținerii ștampilei. Agenția Națională publică trimestrial registrul național al geodezilor în Monitorul Oficial al României Partea I .
Art. 20. – (1) Persoana autorizată în condițiile prezentei ordonanțe, are următoarele drepturi:
   a) să elaboreze, să semneze şi să ştampileze lucrări de specialitate în domeniile cadastrului, geodeziei și cartografiei; Modelul de ștampilă va fi stabilit prin regulamentul de autorizare, la propunerea Ordinului.
   b) să beneficieze, pentru activitățile de specialitate desfăşurate conform autorizării, de un onorariu negociat cu clientul.
(2) Onorariile minime vor fi stabilite periodic, în funcţie de indicele ratei inflaţiei, prin ordin al ministrului administrației și internelor, la propunerea Agenției Naționale, cu consultarea Ordinului.
    Art. 21. – Persoana autorizată în condițiile prezentei ordonanțe, are următoarele obligaţii:
1.să declare la Ordin sediul pentru exercitarea profesiei, a cărui locaţie va fi comunicată persoanelor interesate;
2.să ţină registre specifice exercitării profesiei;
3.să cunoască şi să respecte reglementările legale în vigoare în materie;
  e) să informeze clientul cu privire la obligațiile prevăzute de reglementările în vigoare;
  f) să se preocupe de perfecţionarea calificării profesionale;
  g) să manifeste conştiinciozitate şi probitate profesională;
h) să servească interesele clientului numai dacă acestea nu încalcă reglementările legale.
Art. 22 (1) Persoanele autorizate sunt obligate să plătească Agenției Naționale anterior autorizării, tariful de autorizare, stabilit prin ordin al ministrului administrației și internelor, la propunerea Consiliului de Administrație al Agenției Naționale. Tariful nu se restituie în cazul refuzului de autorizare.
    (2) Sumele încasate de Agenția Națională potrivit alin. (1) au regim de venituri la bugetul Agenției Naționale şi sunt destinate realizării obiectului de activitate al acestuia.

CAPITOLUL VII
 Dispoziţii tranzitorii şi finale

Art. 23 – (1) Până la alegerea organelor de conducere ale Ordinului Geodezilor, conducerea Ordinului Geodezilor din România are sarcina de a inventaria patrimoniul Ordinului Geodezilor din România și de a întocmi bilanțul financiar.
(2) Predarea-preluarea activității și a arhivelor se va realiza prin protocol ce se va încheia între Ordinul Geodezilor din România și Ordinul Geodezilor în termen de 10 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanțe.
(3) Persoanele autorizate la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de către Ordinul Geodezilor din România în condițiile Legii nr. 16/2007 privind organizarea și exercitarea profesiei de geodez și de către Agenția Națională în condițiile Legii cadastrului și publicității imobiliare nr. 7/1996, republicată, fac parte de drept din Ordinul Geodezilor. În termen de 1 an de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe, Agenția Națională va reînnoi din oficiu autorizațiile eliberate persoanelor fizice, conform competenței stabilite la art. 17 alin. (1) și 18 alin. (2).
(4) Persoanele autorizate în condițiile prezentei ordonanțe, având calitatea de funcționar public sau personal contractual, pot executa lucrări de specialitate doar în interesul instituției din care fac parte.
(5) Angajații din structura Agenției Naționale și a unităților subordonate nu pot executa lucrări de specialitate în nume propriu.  
(6) Centrul Naţional de Geodezie, Cartografie, Fotogrammetrie şi Teledetecţie execută lucrări de cartografie, topografie, geodezie, fotogrammetrie şi teledetecţie, la nivelul întregii ţări, în interesul Agenției Naționale, în conformitate cu Legea cadastrului și publicității imobiliare nr. 7/1996, republicată.
Art. 24. – Ordinul Geodezilor este continuatorul de drept al Ordinului Geodezilor din România.
Art. 25. - (1) Prezenta ordonanţă intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României.
(2) La data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe se abrogă:
a) Legea nr. 16/2007 privind organizarea și exercitarea profesiei de geodez, publicată in Monitorul Oficial, Partea I nr. 43 din 19 ianuarie 2007;
b) Ordonanţa Guvernului nr. 10/2000 privind desfăşurarea activităţii de realizare şi de verificare a lucrărilor de specialitate din domeniile cadastrului, geodeziei şi cartografiei de către persoanele fizice şi juridice autorizate pe teritoriul României, publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 26 din 25 ianuarie 2000, aprobată cu modificări prin Legea nr. 795/2001 publicată in Monitorul Oficial, Partea I nr. 39 din 21 ianuarie 2002;
c) Legea nr. 217/2007 pentru stabilirea criteriilor de bază a taxelor şi tarifelor aferente elaborării, analizei şi verificării documentaţiilor cadastrale pentru înscrierea în cartea funciară a terenurilor agricole, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 454 din 5 iulie 2007;
d) Ordinul ministrului administrației publice nr. 538/2001 pentru aprobarea Regulamentului privind autorizarea persoanelor fizice şi juridice care pot să realizeze şi să verifice lucrări de specialitate în domeniile cadastrului, geodeziei şi cartografiei pe teritoriul României, publicat în Monitorul Oficial nr. 686 din 30 octombrie 2001, cu completările ulterioare;
e) Ordinul ministrului administrației publice și ministrului justiției nr. 58 din 5 martie 2002/574 din 13 martie 2002 pentru aprobarea onorariilor minime și maxime corespunzătoare activităților de specialitate desfășurate de persoane fizice și juridice autorizate în scopul efectuării înscrierilor cu caracter nedefinitiv în cărțile funciare, publicat în Monitorul Oficial nr. 264 din 19 aprilie 2002;
f) orice alte dispoziții contrare prezentei ordonanțe.

PRIM-MINISTRU
Emil Boc

Avizăm favorabil:

Ministrul administratiei si internelor
Liviu DRAGNEA

Ministrul finanţelor publice
Gheorghe POGEA

Ministrul dezvoltării regionale şi locuinţei
Vasile BLAGA

Ministrul muncii, familiei si protecţiei sociale
Marian SÂRBU

Ministrul justiţiei şi libertăţilor cetăţeneşti
Cătălin Marian PREDOIU

Ministrul agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale
Ilie SÂRBU

John Doe


                  Mersi, Ionica. Stii cumva daca e postata si pe Net, pe la http://www.gov.ro" target="_blank">www.gov.ro ?


               

bad wolf


                  Cititi cu atentie , aiureala aia si ve-ti vedea ca are cel putin un articol neconstitutional !
Hai sa vedem cine gaseste mai multe !
Succs !!!


_______________________________________
Sper sa gasesc cararea corecta !


               
Sper sa gasesc cararea corecta !

mariancornel


                  ordinu asta zici ca-i scris de manolache personal. Deci o sa ne ia cu arcanu pe toti la ordin sau dupa caz la batalionul tehnicienilor. Pana la urma toti vom fi nevoiti sa ingrosam randurile armatei de platitori, pt ca nu avem curaj sa facem nimik. Drept dovada, numarul celor inscrisi la OGR a crescut vertiginos in ultimul an.
Numai bine, si va rog eu sa facem o greva macar de 1 saptamana.



               

dangolesti


                  
Ionica34 a scris:

1. Fosta conducere a OGR a initiat respectiva ordonanta............

Ionica34 !
1. cand s-a schimbat conducerea OGR?
2.da-mi voie sa ma indoiesc de buna credinta a celui care ti-a relatat cine este initiatorul acestei "ordonante". va rog sa vedeti cine semneaza la ministru de interne.
nu este cazul sa spun mai mult, dar informatiile pe care le am (particulare si confidentiale) conduc catre discutii intre OGR si ANCPI.


_______________________________________
Doamne ajuta!


               

bad wolf


                  Depinde de latimea de banda , a mintii ,unora !
Dupa cum arata proiectul, va fi decarata si acesta lege neconstitutionala.
Oare, de ce nu consulta specialisti in legislatie si alte asociatii profesionale de profil?
De ce le-o fi teama?


_______________________________________
Sper sa gasesc cararea corecta !


               
Sper sa gasesc cararea corecta !