ma ajutati sa repar o greseala

Creat de s_mihai0481, Feb 24, 2009, 10:41 PM

« precedentul - următorul »

s_mihai0481

acum ceva vreme am intabulat o parcela. nu am avut un ortofoto sa ma verific si am dat drumul asa la lucrare. din pacate sa intabulat cu greseala mea (ca amplasament la 30 m de locul initial). ce  e de  facut???
-cum pot schimba dxf-ul la OCPI?
-trebuie sa fac alte PAD-uri?
va rog pe cei ce ati trecut prin asta sa ma ajutati cu un sfat
multumesc anticipat :hi:

mariancornel

faci o cerere de rectificare de coordonate, daca dimensiunile si suprafata sunt corecte.

dangolesti

conform Ordin nr. 633/2006
3.9. RECTIFICAREA ÎNSCRIERILOR DIN CARTEA FUNCIARĂ
Art. 89. - (1) Rectificarea este operaţiunea de carte funciară care reprezintă radierea, îndreptarea sau menţionarea înscrierii oricărei operaţiuni, susceptibilă a face obiectul unei înscrieri în cartea funciară.
(2) Rectificarea unei înscrieri în cartea funciară poate fi cerută de orice persoană interesată. Prin persoană interesată se înţelege acea persoană care a avut sau are un drept referitor la imobilul înscris în cartea funciară, drept ce a fost lezat prin înscrierile anterioare.
(3) Rectificarea înscrierilor în cartea funciară se poate face fie pe cale amiabilă prin declaraţie autentică, fie în caz de litigiu, prin hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.
(4) Cererea de rectificare va cuprinde în anexă declaraţiile autentice ale persoanelor interesate precum şi actele doveditoare din care să rezulte situaţia reală a imobilului.
(5) Prin modificarea de carte funciară se înţelege orice schimbare privitoare la aspecte tehnice ale imobilului, schimbare care nu afectează esenţa dreptului înscris asupra acelui imobil.
(6) Modificarea nu se va putea face decât la cererea titularului dreptului de proprietate, precum şi în baza actelor doveditoare, astfel încât modificarea suprafeţei înscrise în cartea funciară nu va fi considerată o rectificare de carte funciară
Daca studiem termenele de avizare a lucrarilor vedem ca exista pozitia 8.12 - actualizare informatii cadastrale, care nu are insa explicatii in Ord 634/2006. Indiferent de aceasta situatie, problema se complica daca proprietarii nu sunt de acord cu modificarea coordonatelor, madificare consfintita printr-o declaratie notariala.

mariancornel

la ilfov de ex, pe langa cererea in care bagi un tabel de coord., si spui ca noile coord sunt in conformitate cu planul parcelar si dimensiunile sau suprafata nu se modifica, trebuie sa atasezi un cd cu dxf-ul nou. dupa ce e aprobata, cererea trece mai nou si pe la cf.

mariancornel

in cazul in care se modifica dimensiunile sau suprafata intr-adevar o luam pe calea expusa de domnul profesor. declaratii notariale, documentatie de la 0, etc, etc

John Doe

Pai daca modifici, mi se pare normal un CD cu DXF si CP, care sa treaca pe la OCPI; astia au si ei o baza de date, care trebuie modificata si ea, nu ?
Pe urma, nu s-a gresit doar inscrierea in CF, ci si receptia la OCPI, deci si aia trebuie rectificata cumva.

vrionel

Trebuie o declaratie notariala a proprietarului "subsemnatul, in calitate de proprietar al imobilului......inscris in CF.....dobandit prin reconstituire in baza legii18/1991(daca este cazul) cu act........., cunoscand prevederile art.292 Cod Penal privind falsul in declaratii, declar ca sunt de acord cu indreptarea erorii materiale savarsite cu ocazia intocmirii raportului de expertiza tehnica executata de expert topograf ......., in sensul modificarii coordonatelor cadastrale de contur ale imobilului descris mai sus."
Coperta, memoriu tehnic de indreptare eroare materiala, PAD, CD cu .dxf nou.

Modificat de vrionel (25-02-2009 16:45:57)

sagy

Daca nu-si schimba forma, repozitionare, cu un PAD nou, cu noile coordonate, si tot talcamul mai putin actele care sunt in carte...
Asa s-a intamplat la mine, dar pt alt neneaq care intabulase un proprietar peste parcela mea...

John Doe

Apropos: a citit cineva art. 292 Cod Penal ? Eu da, si chiar nu pricep de ce trebuie trecut in declaratia asta... se refera la siguranta nationala, din cate-am priceput.

sagy:
Si pe la noi, daca nu e buseala mare, unul din doi topografi isi refac documentatia (adica PAD, coordonate, si ce-o mai fi), duc formularele la OCPI, se înlocuiesc cu cele vechi si gata. Ce rost are sa se scarpine cu stânga-n dreapta si OCPI-ul, si noi, si beneficiarul ?

vrionel

Falsul în declaraţii
Art. 292. Cod penal: "- Declararea necorespunzătoare adevărului, făcută unui organ sau instituţii de stat ori unei alte unităţi dintre cele la care se referă art. 145, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte pentru producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. "

Se poate sa se fi schimbat recent codul penal, alt nr de articol, sau nu ai citit ceea ce trebuie. Se intampla.

John Doe

S-a schimbat, si nu chiar recent; mai degraba as crede ca il am eu pe cel vechi. O sa-l caut la jurista noastra si-ti spun pe urma ce am gasit.
Scuze pentru dezinformare, deocamdata...

s_mihai0481

Citat din: vrionelTrebuie o declaratie notariala a proprietarului "subsemnatul, in calitate de proprietar al imobilului......inscris in CF.....dobandit prin reconstituire in baza legii18/1991(daca este cazul) cu act........., cunoscand prevederile art.292 Cod Penal privind falsul in declaratii, declar ca sunt de acord cu indreptarea erorii materiale savarsite cu ocazia intocmirii raportului de expertiza tehnica executata de expert topograf ......., in sensul modificarii coordonatelor cadastrale de contur ale imobilului descris mai sus."
multumesc tuturor! :hi:

kod

Cine are un model, de documentatie de repozitionare, sa-mi trimita si mie ?
Multumesc anticipat !

Mit

Este o documentatie identica, cu "Actualizare date imobil". Numai denumirea documentatiei va face referire la repozitionare. :hi:

kod

da la "actualizare date imobil" m-am gandit si eu, insa atunci nu va mai fi valabila varianta asta nu:

Citat din: vrionelTrebuie o declaratie notariala a proprietarului "subsemnatul, in calitate de proprietar al imobilului......inscris in CF.....dobandit prin reconstituire in baza legii18/1991(daca este cazul) cu act........., cunoscand prevederile art.292 Cod Penal privind falsul in declaratii, declar ca sunt de acord cu indreptarea erorii materiale savarsite cu ocazia intocmirii raportului de expertiza tehnica executata de expert topograf ......., in sensul modificarii coordonatelor cadastrale de contur ale imobilului descris mai sus."