Autorizare - ANCPI

Creat de djxhouse, Feb 24, 2009, 07:03 PM

« precedentul - următorul »

allcad

Am auzit ca taxa de autorizare ar fi 50 lei pt pf si 500 pt pj.
Eu am terninat anul aste geodezie la bucuresti. Pentru a ma autoriza trebuie sa lucrez cu carte de munca in perioada de stagiu sau exista si alte modalitati de a face dovada participarii mele la lucrarile din acea perioada? Stagiul trebuie facut la o firma autorizata ancpi sau este suficienta colaborarea cu o persoana fizica autorizata? Are importanta daca p.f.a. este autorizata doar de ocpi galati sau trebuie sa fie autorizata de ancpi?

John Doe

Vechimea in munca se dovedeste cu cartea de munca. Daca te angajezi pe alt post decat unul din domeniu, nu se poate numi stagiu. Deci, angajeaza-te pe un post din domeniu si numai cu carte de munca.
Colaborarea nu cred ca se pune, nu-ti ofera carte de munca. Nu stiu sa te intrebe cineva cu cine ai colaborat; la ce lucrari ai participat da, trebe sa specifici in lista de lucrari.
Nu stiu ce intelegi tu prin PFA: persoana fizica autorizata ? Daca da, intr-adevar OCPI se ocupa de persoanele fizice pentru autorizarea in categoriile B si C. Pentru A, D se merge la ANCPI.
Daca PFA =  persoana autorizata care are si firma si vrea sa o autorizeze, atunci trebe sa mearga la Bucuresti, unde se duc toate persoanele juridice pentru autorizare. Gradele sunt I, II si III pt. persoane juridice.

Modificat de John Doe (11-08-2009 15:20:37)

allcad

Am inteles. Dar persoanele fizice autorizate pot face angajari?  Sau stagiul trebuie neaparat facut la firma autorizata? Sunt anumite conditii cum ar fi vechimea sau gradul, pe care trebuie sa le indeplineasca firma (sau pfa-ul) la care faci stagiul?
De ex, eu colaborez momentan cu o persoana fizica autorizata doar pe galati a carui firma nu este autorizata. Pe perioada stagiului ma pot angaja la firma acestuia?

John Doe

Din cate stiu, profesia asta nu este, deocamdata, liberala. Adica trebuie sa ai o forma oarecare legala, economica de desfasuare a activitatii: AF, SRL sau altele. Deci o persoana fizica, chiar autorizata, nu poate face angajari in nume propriu.
Prin "profesia asta" vreau sa spun geodezie, topografie, cadastru si toate înrudite.
Nu te intreaba nimeni daca firma la care esti angajat e autorizata sau nu. Nici de gradul sau vechimea in munca sau in domeniu a autorizatului de la firma respectiva. De fapt, nici daca esti angajat sau nu. Te angajezi acum ca sa-ti faci anii necesari de vechime in domeniu si atât. Ai grija doar sa-ti scrie in cartea de munca o profesie din domeniu, pentru care te-ai pregatit in scoala.
Firma se poate numi oricum, treaba ei ce activitati desfasoara, daca are prevazut ca obiect de activitate si lucrarile din domeniul nostru e OK dar repet, tie ti se cere doar cartea de munca si nimic altceva.
Te poti angaja la firma persoanei cu care colaborezi, vezi doar ce am scris mai sus de cartea de munca.

Mai vezi ce scrie si prin Ordinul 538/2001 (modificat in 2009). Il gasesti pe site-ul ANCPI.

Modificat de John Doe (12-08-2009 08:29:05)

allcad

Multumesc mult pt raspuns!
O zi buna!

puidedac

John Doe a scris:

Din cate stiu, profesia asta nu este, deocamdata, liberala. Adica trebuie sa ai o forma oarecare legala, economica de desfasuare a activitatii: AF, SRL sau altele. Deci o persoana fizica, chiar autorizata, nu poate face angajari in nume propriu.
Prin "profesia asta" vreau sa spun geodezie, topografie, cadastru si toate înrudite.
Nu te intreaba nimeni daca firma la care esti angajat e autorizata sau nu. Nici de gradul sau vechimea in munca sau in domeniu a autorizatului de la firma respectiva. De fapt, nici daca esti angajat sau nu. Te angajezi acum ca sa-ti faci anii necesari de vechime in domeniu si atât. Ai grija doar sa-ti scrie in cartea de munca o profesie din domeniu, pentru care te-ai pregatit in scoala.
Firma se poate numi oricum, treaba ei ce activitati desfasoara, daca are prevazut ca obiect de activitate si lucrarile din domeniul nostru e OK dar repet, tie ti se cere doar cartea de munca si nimic altceva.
Te poti angaja la firma persoanei cu care colaborezi, vezi doar ce am scris mai sus de cartea de munca.

Mai vezi ce scrie si prin Ordinul 538/2001 (modificat in 2009). Il gasesti pe site-ul ANCPI.

Ordinul 538/2001 modificat in 2009 nu-l gasesc pe site-ul ANCPI. Poate nu-s prea descurcaret sau nu o fi acolo? Pune-mi te rog un link. Si pe mine ma-ar interesa noutatile pentru a ma autoriza. Cu multumiri anticipate

allcad

puidedac, eu l-am gasit aici:
http://www.ancpi.ro/images/legislatie/ordin_nr._538_din_2001.pdf" target="_blank">http://www.ancpi.ro/images/legislatie/o ... n_2001.pdf
sper sa-ti fie de folos!

puidedac

allcad a scris:

http://www.ancpi.ro/images/legislatie/ordin_nr._538_din_2001.pdf" target="_blank">http://www.ancpi.ro/images/legislatie/o ... n_2001.pdf
sper sa-ti fie de folos!

Scuze, dar unde se specifica in lege ce e modificat in 2009? Asta e nelamurirea mea... Legea l-am gasit si eu, numai modificarile legii nu... Multam allcad

allcad

puidedac a scris:

allcad a scris:

sper sa-ti fie de folos!

Scuze, dar unde se specifica in lege ce e modificat in 2009? Asta e nelamurirea mea... Legea l-am gasit si eu, numai modificarile legii nu... Multam allcad

Nici eu nu am gasit modificarile din 2009.

hanszi

Acest ordin a modificat ordinul 538/2001 in anul 2009:

ORDIN nr. 39 din 6 aprilie 2009
privind aprobarea tarifelor pentru serviciile furnizate de Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara si unitatile sale subordonate si a taxei de autorizare pentru persoanele care realizeaza lucrari de specialitate din domeniile cadastrului, geodeziei si cartografiei
EMITENT:     MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR
PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 253 din 16 aprilie 2009
Data intrarii in vigoare : 16/04/2009
...............

(2) La data intrarii in vigoare a prezentului ordin, art. 68 alin. (2) din Regulamentul privind autorizarea persoanelor fizice si juridice care pot sa realizeze si sa verifice lucrari de specialitate in domeniile cadastrului, geodeziei si cartografiei pe teritoriul Romaniei, aprobat prin Ordinul ministrului administratiei publice nr. 538/2001, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 686 din 30 octombrie 2001, se modifica si va avea urmatorul cuprins:
    "(2) Orice taxa de autorizare se achita de solicitant odata cu depunerea dosarului de autorizare sau reautorizare la Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara sau la oficiul de cadastru si publicitate imobiliara, dupa caz.
.......................................

Taxa de autorizare pentru persoanele care realizeaza
           lucrari de specialitate din domeniile cadastrului,
                      geodeziei si cartografiei

*T*
+-----------------------------------------------------------------+
¦Nr. ¦             Denumirea             ¦ Unitatea  ¦    Taxa    ¦
¦crt.¦                                   ¦ de masura ¦(lei/unitate¦
¦    ¦                                   ¦           ¦ de masura) ¦
+----+------------------------------------------------------------¦
¦1.  ¦ Autorizare                                                 ¦
+----+------------------------------------------------------------¦
¦1.1.¦ Autorizarea persoanelor fizice    ¦ persoana  ¦ 400     ¦
+----+-----------------------------------+-----------+-----------¦
¦1.2.¦ Autorizarea persoanelor juridice  ¦ persoana  ¦ 2.000  ¦
+-----------------------------------------------------------------

sorinius

Am auzit ca se da drumul iar la functionarepentru cei cu stampile de OGR...stie cineva ceva??? http://www.3xforum.ro/img/smilies/uimit.png">

fagsb

dar cand a fost interzis?
trebuie sa se reautorizeze firmele ce au depasit 5 ani de la ultima autorizare ANCPI
restul merg toate stampilele
o zi buna

John Doe

Pentru cei autorizati si de OGR si de ANCPI, din cate stiu nu au voie sa foloseasca ambele stampile; ori una, ori alta - cel putin asa scria in L16/2007.
Nu stiu sigur cum se poate renunta acum la stampila OGR; am auzit ca ar mai fi valabile pana in martie 2010.

Modificat de John Doe (14-08-2009 11:49:07)

fagsb

uitati

radian2009

se aude ca iar revine OGR-ul.
un an platim la unii, un an la altii.

ce distractie -  se pregateste ordonanta de urgenta.
voi ati auzit ceva asemanator?