Autorizare - ANCPI

Creat de djxhouse, Feb 24, 2009, 07:03 PM

« precedentul - următorul »

ancka

pai treci tipul de lucrari pe care le-ai efectuat, sau la care ai participat.cel putin eu asa mi-am intocmit lista de lucrari:

anul - numele lucrarii - contributia mea la acea lucrare
totul sub forma unui tabel.

HO_EMIL

Mersi pt. raspuns,dar ma intereseasza strict ultima coloana.Daca trec tipul lucrarii,inseamna ca la toate se trece topografie-cadastru. Atunci nu prea mai vad sensul coloanei.

overlinex

ho_emil de unde sti ce acte iti tre ca sa iti faci dosarul
trimite un link ceva ms

John Doe

Da, e o chestiune cu ultima coloana. Daca am facut o retrointersectie si i-am masurat parcela cuiva pt. intabulare da, e topografie-cadastru. Dar daca a trebuit sa fac si chestii mai nasoale care consider eu ca ies din domeniul topografiei, trec si asta.

Modificat de John Doe (18-05-2009 09:57:44)

ancka

pai chestia cu ultima coloana n-ar trebui sa fie asa de complicata.
pur si simplu spui ce anume ai facut acolo, ceva in genul:
executarea masuratorilor, prelucrari date, intocmirea documentatiei finale.
nu cred ca are vreo relevanta daca ai sa treci ce retro ai facut si ce puncte ai folosit,sau ce alte chestii ai mai facut in afara topografiei cadastrului.e parerea mea.cu cat mai simplu cu atat mai bine.

John Doe

Da, pe scurt si concret. Dar daca a trebuit sa merg si cu GPS-ul pe-acolo si sa determin parametrii (de exemplu), am sa trec si asta. Fiindca e cam geodezie.
Daca am avut de facut o retea cu mai multe ochiuri, compensata prin metoda celor mai mici patrate, si asta am sa trec. Fiindca nu mai e doar topografie-cadastru.
Spun asta din ce am auzit de la altii. E bine sa fii modest, dar nici fraier si sa te trezesti cu vreo categorie inferioara celei solicitate fiindca n-ai scris tot ce trebuia, iar comisia nu are timp sa analizeze denumirea lucrarii si sa-si dea cu presupusul ce-o fi continând ea.
"Executarea masuratorilor" , "prelucrarea datelor" nici nu trec ; normal ca am masurat chestiunea, normal ca am prelucrat datele, ca am facut desenele, ca am completat toate formularele, etc. Mi se pare de la sine înteles.
Poate sunt eu prea tipicar, sau poate formularele nu sunt cele mai fericite.
Parerea mea.

Modificat de John Doe (19-05-2009 08:47:51)

mariancornel

Astea-s fleacuri. Am depus dosaru de autorizare persoana juridica acum 1 luna si ceva, am platit pe stil vechi. Pana sa analizeze dosarul , cu inspectie la sediu cu bla bla blauri si atentia cuvenita, s-au gandit ei sa ma taxeze pe noile tarife. m-au rugat sa vin sa platesc diferenta. mare greseala, a trebuit sa mai fac inca o cerere cica, in care sa spun ca eu vreau sa completez dosarul cu o chitanta. nu mai e nevoie sa va spun ca am injurat fara perdea. cereri peste cereri, kafka e mic copil, daca traia in romania se impusca. Ceea ce doresc din inima pentru  jumatate+1 din functionarii orificiului.

ancka

cei care a-ti sustinut examenul de autorizare...cat timp a-ti asteptat sa va sune cei de la oficiu dupa depunerea dosarului?
daca e cineva care a dat la bucuresti...

szeki

O dilemă. Conform regulamentului din 01/10/2001 există un model de parafă care nu mai corespunde situaţiei actuale. Deja ministerul se numeşte Ministerul administraţiei şi internelor şi nu Ministerul administraţiei publice iar Agenţia este ANCPI şi nu ONCGC!!! Ieri am primit în mână Certificatul de autorizare şi nu ştiu ce parafă să confecţionez.

dangolesti

szeki a scris:

O dilemă...............

actualizare informatii (dar nu cadastrale) : denumirile actuale inlocuiesc pe cele din documentul corect indicat.
 http://www.3xforum.ro/img/smilies/hi.png">

szeki

multumesc pentru sfat. http://www.3xforum.ro/img/smilies/smile.png">

overlinex

cei care sau autorizat recent ar putea sa ne dea niste indici cam despre ce subiecte se dau la examen si la proba practica ....asa ca sa stim si noi cei care urmeaza sa ne autorizam ....sa stim in ce directie sa ne orientam ......ms mult

dangolesti

overlinex a scris:

cei care s-au autorizat recent ar putea sa ne dea niste indicii cam...................

ai uitat sa ne spui pentru ce categorie vrei sa dai examen

bad wolf

Am ,  si eu, o intrebare , asa ca prostu' , pentru toti cei care se considera geodezi (ATENTIE ! NU DORESC SA INSULT PE NIMENI ! ) ,deci, as vrea sa stiu , cine, cand si unde  a efectuat in Romania, in ultimii 50 ani , lucrari de geodezie .
Astept cu mult interes raspunsul .
Mai sunt si altii care sunt curiosii sa afle !
Toate cele bune !

Sper sa gasesc cararea corecta !

advex

bad wolf a scris:

Am ,  si eu, o intrebare , asa ca prostu' , pentru toti cei care se considera geodezi (ATENTIE ! NU DORESC SA INSULT PE NIMENI ! ) ,deci, as vrea sa stiu , cine, cand si unde  a efectuat in Romania, in ultimii 50 ani , lucrari de geodezie .
Astept cu mult interes raspunsul .
Mai sunt si altii care sunt curiosii sa afle !
Toate cele bune !

Chiar daca nu eram asa de curios, intrebarea m-a incitat si am cauta pe internet un raspuns. Am inteles ca geodezia de fapt nu mai exista, in ultimii 50 de ani s-a studiat doar teoretic la unele scoli, predata de cadre didactice aflate in prag de pensionare, dupa notitele vechi de curs.
Ultimele ramasite au fost luate de trupele sovietice la retragerea din Romania in 1958, la ordinul lui Hrusciov. Ceva, ceva a mai ramas in porthartul unui ofiter geodez care a scapat de vigilenta lui Bodnaras. Se pare ca acel ofiter a incercat sa infiinteze si Ordinul Geodezilor dupa atatia amar de ani...

In lipsa de activitate, batranii geodezii au participat cu succes la recordurile speciale din Romania: cel mai mare carnat, cea mai mare placinta din lume. Ieri, de ziua copilului, au coordonat activitatile de la Brasov pentru cel mai mare lant uman... 

Uneori este buna si linistea!
Toate cele bune!

260/159px  13.1KB