Scripturi in LISP AutoLISP

Creat de Admin, Iun 19, 2006, 12:16 AM

« precedentul - următorul »

DanCad

Va multumesc pentru raspunsurile date.

Cu mult respect,
Dan http://www.3xforum.ro/img/smilies/smile.png">

raptor

Salut!
Am si eu o intrebare ,
Se poate "transforma" dintr-un fisier *.dwg in care am mai multe puncte si as vrea sa stiu daca pot genera un fisier text sau alt tip in care sa rezulte Nume punct, Distanta inclinata si/sau redusa, Unghiul Orizontal, Unghiul Vertical(planul e 3D sau am cotele punctelor pus intr-ul layer separat) ?

Va multumesc anticipat.

John Doe

Vezi tot aici, pe la pagina 6 e un exemplu de generare carnet de teren; nu e exact ce vrei tu, dar cu niste modificari minime ai rezolvat-o.

raptor

da .. am vazut aia si am reusit cu mici modificari.
Dar ce ma intereseaza pe mine e sa calculez unghiul inclinat, pt ca asta tine de o realizare adevarata.
E bun caietul ala descris la pagina 6 , caiet furnizat de respectivilul domn John Doe.
Eu mai lucrez si cu un GPS Geomax ZPG800 si la acesta eu nu reusesc sa obtin fisierul tip "RINEX", aparatul e foare precis dar nu am suport la OCPI. si de aceia caut o solutie pentru a duce o fisa de masuratori clasice la Oficiu, iar daca il trimit fara unghi vertical se prind stia , ca na ... canva au fost si ei printre noi.
Daca stii cum sa modific acel lisp pentru a calcula si unghiul vertical ti-as ramane recunoscator.

John Doe

Scriptul acela e conceput pentru polilinii 2D - cele utilizate in mod curent, si dupa cum ai vazut extrage coordonatele vertexurilor, care coordonate sunt si ele tot 2D adica nu au Z.
E cam nasol de lucrat cu polilinii 3D, de aia as zice ca e mai bine sa te legi de alt tip de entitati: puncte (care pot fi 3D, daca le unesti ca de obicei cu polilinii 2D nu are nimic) sau blocuri cu atribute cum foloseste TopoLT.
Sa zicem ca lucram cu puncte care au Z. Atunci, la SSGET trebuie sa schimbi tipul entitatii din lista filtru din LWPOLYLINE in POINT, la fel parcurgi lista la fiecare entitate si cand ajungi la grupul cu codul 10 ai dat peste coordonate; numai ca acuma, din lista aia (din care faceam eu x=CADR si Y=CADDR), trebuie sa o setezi mai intai sa-ti dea lista fara primul element, cu functia CDR si o sa ramana o lista de 3 elemente (x y z) pe care le extragi cu CAR, CADR si CADDR.
Pe urma, unghiul vertical stii cum sa-l calculezi.
M-as bucura sa o rezolvi tu mai departe.
Spune-mi ce ai rezolvat sau nu, te astept.

John Doe

Stim ca daca vrem sa intabulam o parcela dintr-o tarla (extravilan, L18/1991) trebuie sa parcelam toata tarlaua daca exista planuri parcelare. Mai recent, am auzit ca ni se vor cere si fisierele CP de la toate parcelele din tarla - mai stie cineva ceva de asta? Fiindca am mai facut o aplicatie LISP care genereaza fisierele CP la greu, automat, in baza tabelului cu tarlaua primit de la OCPI si a parcelarului facut de noi, acum e in teste si as mai avea nevoie si de alte opinii.

kod

...alte opinii, eu zic sa nu le mai dai idei, la astia de de la ospicii, ca si asa au destule, oare nu e de ajuns ca noi facem totul ?! ce mai in scurt timp nu mai avem nevoie de receptioneri, inspectori, notari etc. ca 90% din munca lor e facuta pe spatele, timpul si nervii nostrii, din pacate procentul castigului e invers proportional, deci in concluzie OARE NU E DE AJUNS  ? http://www.3xforum.ro/img/smilies/hi.png">

Modificat de kod (14-03-2011 20:40:21)

John Doe

Nu vreau sa dau asemenea idei nimanui. Asa am auzit ca se va cere, am rezolvat-o oarecum si voiam sa stiu daca se intampla deja prin alte parti si daca da, cam ce se cere.
In rest, de acord cu tine...

raptor

Salutare
Am si eu o intrebare, Ati mai lucrat vreunul dintre voi cu E-ON-ul mai recent?
Pentru ca mi-au trimis un model de plansa in care punctele de detalii sunt reprezentate prin Block Reference, au inclusa si cota in el si sunt situate 3D la cota textului cotei.

adrianmonea

eu lucrez cu e-on-ul,fac de 2 ani lucrari pt ei de genul asta

John Doe

Da, unii lucreaza in felul asta. Daca vrei sa extragi atributele blocurilor, cauta in AutoCAD in meniu "Attribute extraction" (in Tools, parca?) sau foloseste comanda EATTEXT.

raptor

si pot sa te intreb cum raportezi pinctele ca sa iti dea punctul si cota block cu punctul de prindere in centrul punctului

John Doe

Nu inteleg ce vrei sa zici in ultimul post, mai zi o data...

raptor

da-mi o adresa me mess ca sa vb mei repede daca vrei( pe privat)

adrianmonea

incearca cu autocad 2009,eu asa am reusit, prima data creezi blocuri, apoi creezi aributele la blocuri, vezi sa fie in metri  http://www.3xforum.ro/img/smilies/wink2.png">