Scripturi in LISP AutoLISP

Creat de Admin, Iun 19, 2006, 12:16 AM

« precedentul - următorul »

sharkymatei

Salut. Problema e ca nu vor sa ne dea inventarul de coordonate, ne cer bani pe el, chiar dc cineva i-a platit deja. E romanika frate.
S-au facut ridicarile la niste stradute, s-a realizat un SF si acum noi trebuie sa facem PT+DDE, dar ridicarile facute de ei le-au pus la dispozitie doar pe suport de hartie. Am primit de la cineva ridicarile ''brute'' dar nu sunt in formatul in care sa ma pot folosi de ele.
Nasol.

John Doe

Sau poti incerca sa-ti generezi tu un inventar de coordonate din Tools -> Attribute Extraction ; ar trebui sa poti genera un XLS pe care-l faci pe urma text sau ce trebuie si il raportezi din nou, cu Z cu tot.
Sa fii atent doar la ce scrie prin casetele alea, ce bife pui sau nu, de mers trebuie sa mearga. Nu neaparat din prima incercare.

Gunnerica

De vreo 2 zile imi apare o eroare in autocad in momentul in care vreau sa generez modele 3d pt calcul de volume cu TopoLt. Eroarea ii : " Bad argument type: stringp nil". Inainte mergea si acum nu mai reusesc nicicum. ( am ajuns pana la reinstalarea autocad-ului). Poate cineva sa ma ajute?

Modificat de Gunnerica (02-12-2010 20:04:23)

advex

Gunnerica a scris:

De vreo 2 zile imi apare o eroare in autocad in momentul in care vreau sa generez modele 3d pt calcul de volume cu TopoLt. Eroarea ii : " Bad argument type: stringp nil". Inainte mergea si acum nu mai reusesc nicicum. ( am ajuns pana la reinstalarea autocad-ului). Poate cineva sa ma ajute?

Semnaleaza eroarea pe forum TopoLT - http://www.topolt.com/en/resources/users-forum.html" target="_blank">http://www.topolt.com/en/resources/users-forum.html si sunt convins ca vei primi un raspuns clar din partea autorului programului!

Mit

Cred ca ai o eroare in fisierul .dwg. Incearca sa creezi modelul 3D intr-un fisier nou creat. Nu cred ca-i de la TopoLT.  http://www.3xforum.ro/img/smilies/hi.png">

adrianc

Sunt de acod cu mit, copiaza totul intr-un dwg nou, eventual raporteaza punctele din nou si trebuie sa mearga.

La muncă! nu la întins mâna.

John Doe

Sau:
    Incearca si in alt calculator, sa vezi ce se intampla. Poate fi din cauza comenzilor "Save As..." in alta versiune de AutoCAD, poate fi busit sistemul de operare... multe cauze.
    Incearca si sa iei cu copy tot desenul, da-i paste in coordonatele originale intr-un desen nou si vezi daca asa merge.

Mit

John Doe a scris:

Sau:
    Incearca si in alt calculator, sa vezi ce se intampla. Poate fi din cauza comenzilor "Save As..." in alta versiune de AutoCAD, poate fi busit sistemul de operare... multe cauze.
    Incearca si sa iei cu copy tot desenul, da-i paste in coordonatele originale intr-un desen nou si vezi daca asa merge.

Ideea era sa nu copieze date din fisierul pe care-l cred busit, ci sa creeze un nou dwg. de la zero. Daca nici atunci... inseamna ca-i de la sistem, ca din cate-am inteles, AutoCAD-ul a fost reinstalat.  http://www.3xforum.ro/img/smilies/hi.png">

sharkymatei

John Doe a scris:

Sau poti incerca sa-ti generezi tu un inventar de coordonate din Tools -> Attribute Extraction ; ar trebui sa poti genera un XLS pe care-l faci pe urma text sau ce trebuie si il raportezi din nou, cu Z cu tot.
Sa fii atent doar la ce scrie prin casetele alea, ce bife pui sau nu, de mers trebuie sa mearga. Nu neaparat din prima incercare.

Din ce program sunt comenzile astea??

John Doe

sharkymatei: AutoCAD 2007. Si 2002, si 2011 - am verificat.
Daca chiar nu te descurci, trimite-mi desenul pe mail si-ti trimit inapoi inventarul de coordonate 3D. Adresa de mail o gasesti la profilul fiecarui user. Chiar nu stiu daca merita sa-ti bati capul, mie mi-ar lua vreo 15 minute. Asta dupa ce prima data am stat vreo 3 ceasuri sa ma prind, cand tot asa pe gratis am lucrat... asa ca tie iti cer o bere cand dai prin Sibiu.

Am zis ca te ajut nu fiindca n-am alta treaba, ci fiindca stiu cam cum e sa fii la inghesuiala in situatii mai mult sau mai putin idioate.

Gunnerica

Am incercat sa extrag coordonatele din desen si sa generez apoi un alt inventar de coordonate de tip .txt ( initial incarcam in autocad .gsi). Am incercat apoi sa raportez iar punctele si tot n-a mers. Am luat fisierul de coordonate pe stick si am incercat apoi si pe laptop si nici asa n-am reusit. Am instalat si autocad-ul si TopoLt de vreo 2 ori si nici asa n-a mers. Am incercat si pe autocad 2000, 2002, 2006 si 2008 si n-am reusit. Am instalat apoi si Leica geo tools si am facut iarasi setarile si nici asa n-a mers.( Aveam impresia ca e de la descarcarea aparatului problema, deoarece am descarcat aparatul pe laptop si acolo a mers si pe calc tot n-a mers). In cele din urma dupa 2 zile de lupte si nervi, a cedat calcu si dupa ce am venit de pe teren de la alta masuratoare, am reusit sa descarc si sa generez modelul 3D si apoi sa fac curbe de nivel si calcule de volum. Deocamdata merge si nu-mi dau seama ce s-a intamplat,dar sper sa nu reapara problema. Multumesc tuturor colegilor de ajutor.

Gunnerica

Am incercat sa extrag coordonatele din desen si sa generez apoi un alt inventar de coordonate de tip .txt ( initial incarcam in autocad .gsi). Am incercat apoi sa raportez iar punctele si tot n-a mers. Am luat fisierul de coordonate pe stick si am incercat apoi si pe laptop si nici asa n-am reusit. Am instalat si autocad-ul si TopoLt de vreo 2 ori si nici asa n-a mers. Am incercat si pe autocad 2000, 2002, 2006 si 2008 si n-am reusit. Am instalat apoi si Leica geo tools si am facut iarasi setarile si nici asa n-a mers.( Aveam impresia ca e de la descarcarea aparatului problema, deoarece am descarcat aparatul pe laptop si acolo a mers si pe calc tot n-a mers). In cele din urma dupa 2 zile de lupte si nervi, a cedat calcu si dupa ce am venit de pe teren de la alta masuratoare, am reusit sa descarc si sa generez modelul 3D si apoi sa fac curbe de nivel si calcule de volum. Deocamdata merge si nu-mi dau seama ce s-a intamplat,dar sper sa nu reapara problema. Multumesc tuturor colegilor de ajutor.

Gunnerica

Imi cer scuze pt postarea de mai multe ori, dar mi-a cazut netu si apoi m-am trezit ca l-a pus de mai multe ori. Am tot cautat si n-am descoperit cum pot sa-l sterg

John Doe

Gunnerica: Dupa ce postezi, sub fiecare text scrie cu galben niste posibile actiuni de efectuat asupra postului; daca e al tau sigur este si "Stergeti". Pe cele cu "error" ti le-am sters eu.

Extragerea coordonatelor asa cum am zis au merge daca punctele sunt raportate sub forma unor blocuri cu atribute, raportate toate cu Z=0 dar la un anumit camp al blocului se regaseste valoarea Z. Asa cum raporteaza TopoLT, de exemplu.

sharkymatei

salut John Doe... acestea sunt fisierele .csv cu ridicarile topo de care ziceam. Am reusit sa fac rost pt o parte din strazi de inventarul de coordonate. Problema e ca nu reusesc sa imi generez un plan cu punctele de acelasi cod unite cu polilinii 3d. Evorba de niste strazi care au puncte pt ax existent, margine p carosabila, santuri, limite prprietati, etc. Poate reusesti sa le generezi cu ceva program.....
Multumesc...