Certificat de urbanism si autorizare de construire

Creat de djxhouse, Feb 06, 2009, 04:02 PM

« precedentul - următorul »

djxhouse

Stiati ca s-a publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, Nr. 847/16.XII.2008 cum trebuie redactat planul pentru certificat de urbanism si autorizare de construire?


38. La anexa nr. 1, subpunctele 1.1 si 1.2 ale punctului "1. Planuri generale" al listei "II. Piese desenate" a sectiunii "A. Proiectul pentru autorizarea executarii lucrarilor de construire - P.A.C." se modifica si vor avea urmatorul cuprins:

1.1. Plan de incadrare in teritoriu
- plan de incadrare in zona a lucrarii, intocmit la scarile 1:10.000, 1:5.000, 1:2.000, sau 1:1.000; dupa caz, emis de oficiul de cadastru si publicitate imobiliara teritorial

1.2. Plan de situatie privind amplasarea obiectivelor investitiei
- plan cu reprezentarea reliefului, intocmit in sistemul de Poriectie Stereografic 1970, la scarile 1:2.000, 1:1000, 1:500, 1:200, 1:100, dupa caz, vizat de oficiul de cadastru si publicitate imobiliara teritorial, pe care se vor reprezenta:
- imobilul, identificat prin numarul cadastral, pentru care a fost emis certificatul de urbanism, descris prin totalitatea elementelor topografice determinante pentru suprafata, lungimea laturilor, unghiuri, inclusiv pozitia si inaltimea la coama a calcanelor limitrofe, precum si pozitia reprerelor fixe si mobile de trasare;
- amplasarea tuturor constructiilor care se vor mentine; se vor desfiinta sau se vor construi



INTREBAREA ESTE?!

De ce nu este pus si pe pagina de ANCPI aceasta lege :uimit:

klu_naravas


moholea

Am urmatoarea problema tocmai la acest subiect:

O parcela de 950mp in intravilan Cluj Napoca intabulata pe mama. Fiul isi construieste casa in curte. Toate actele (teren, certificat de urbanism si aut de constructie) sunt pe mama.
Se doreste ca in final fiul sa devina proprietar pe casa si pe o bucata aferenta de teren. calea cea mai dreapta ar fi sa termine casa, sa o intabuleze pe mama, iar apoi mama sa vanda casa si terenul aferent fiului. Ei vor sa ocoleasca aceasta varianta deoarece ar avea de platit taxe notariale fff mari.
Notarul i-a sfatuit sa dezmembreze acum bucata de teren aferenta casei, mama sa-i vanda fiului autorizatia de constructie, si fiul sa intabuleze direct pe el casa dupa ce aceasta va fi terminata.
Vreau sa va intreb ce poate sa mearga prost in aceasta a doua varianta? Nu vor fi probleme cu obtinerea certificatului de luare in folosinta, sau la intabulare, avand in vedere ca constructia a inceput pe o aut de ctr si un teren, si se termina pe o alta aut de ctr si pe alt teren?

Multumesc

simy_topo

Se pare ca inca nimeni nu a comentat acesta problema, si eu sunt interesat de parerea voastra.
Caz recent care s-a intamplat unui coleg:
Omul si-a obtinut autorizatia de construire a inceput casa dar intre timp s-a hotarat sa dezmembreze in doua parcele a obtinut doua CF cu numere diferite fata de cel care l-a avut cand si-a facut autorizatia de constr.
Omul a terminat casa a obtinut procesul verbal de receptie a lucrarilor si a venit la colegul sa-i inscrie constructia in CF
S-a intocmit documentatia cu suprafata demembrata (mai mica) cea care ii apare in CF
Toate bune lucrarea e receptionata de OCPI trece si ajunge la CF unde primeste respingere pe urmatoarele motive
- diferenta dintre numerele CF intre autorizatia de constructie si CF-ul de informare depus
- diferenta intre proprietar respectiv autorizatia de constr (tata) si CF-ul de informare (fiul)
Colegu s-a prezentat la CF si i s-a recomandat urmatoarea solutie:
1 alipirea celor doua parcele
2 in urma alipiri i s-a dat alt numar CF fiind nevoit sa mearga la primarie si sa obtina o modificare de autorizatie de construire (primaria solicitand tot felul de dovezi si s-a obtinut cam greu)
=> mai multe cheltuieli si nervi distrusi

Eu v-am prezentat un caz sunt curios ce rezolvare oferiti la a doua varianta a colegului moholea respectiv ce sugerata de notar

Modificat de simy_topo (09-02-2009 10:58:05)

John Doe

Gradina lui Dumnezeu e mare, se stie. Si multi se scarpina cu stânga-n dreapta. Ce s-ar putea comenta ? Despre beneficiari:
Fa cum trebuie DE LA INCEPUT, si nu vei avea probleme. Totusi, putini fac asa.
Sau: unde nu-i cap, e vai de picioare. Si de buzunare.

Si in general:
Solutiile de la OCPI/BCPI vor fi cam aceleasi, adica respingere; de obicei nu sunt chiar batuti in cap sa-si faca probleme care ramân în urma lor. Solutiile ocolitoare cred ca difera de la caz la caz; nu am una standard.
Cand nu stiu exact ce trebuie sa fac, ma duc frumos la OCPI sau CF si intreb. Dar aici esti legat de OCPI+cartea funciara+Primarie, si ai toate sansele ca ce vrea unul sa nu vrea altul.

Cu parere de rau, nu te pot ajuta nici cu un sfat. Daca ti l-as da (si l-ai urma), ai pierde onorariul pe lucrare.

dora3mira

Zice bine simy_topo si ai intuit bine si tu moholea !
1. Exista deja casa in teren ? - adicatelea in mod fizic? ESTE...
2. inainte de intabularea ei verifica daca a respectat AC si CU ca adesea - stim prea bine- proprietarii una solicita in proiect si alte idei pun in practica . Daca ai cazul asta - Doamne-ajuta, ai varianta care iti ofera sansa sa-i spui proprietarului - mama, ca daca isi face intrare in legalitate ulterioara pe numele fiului, te faci ca nu vezi casa si dai drumul la dezmembrare. Ca la intrarea in legalitate abia are sansa de a schimba si numele pe CU si AC.
3. Daca AC corespunde cu ce e in teren, fa ce este de facut pe numele mamei si abia dupa intabularea constructiei si dezmembrare , prin act de donatie - daca vrea mai ieftin- desi se ataca mai usor ...in fine...
4. Inainte de a scoate aparatul in teren , lamuriti-va ce vrea clientul si pe ce acte se sprijina ca sa nu faca shoc la tras linia si socotit ce are de cheltuit! In felul asta evitati si mormanul de masuratori aproape patriotice - stranse in directorul cu "lucrari in asteptare"