Update Nou Lansat pentru Topograph9 & Topograph10- Mai 2023

Creat de TOPOCOM, Mai 09, 2023, 02:47 PM

« precedentul - următorul »

TOPOCOM

În cadrul noului update lansat in luna Mai 2023, aplicațiile TopoGraph9.0 și TopoGraph10 includ următoarele îmbunătățiri și eliminări de erori:

● Pentru aplicațiile TopoGraph9.0 și TopoGraph10, comanda F19. Proiect Documentatie Cadastrala include o opțiune nouă care permite generarea anexelor textuale 12, 13, 14, 15 și 23 și în format .doc (Microsoft Word). În partea de jos a casetei de dialog Proiect Documentatie Cadastrala a fost introdusă o zonă nouă care cuprinde opțiunile de salvare a fișierului-proiect (.ddc) și a fișierelor pentru anexe (de tip .xls și/sau .doc).
Prin acționarea butonului Generează anexe PDF, programul va genera și deschide formatul PDF al anexelor obținut în baza fișierului Excel al anexelor. Formatul PDF al anexelor poate fi generat ulterior și pe baza fișierului Word (.doc), respectiv după deschiderea fișierului .doc cu butonul Deschide anexele Word și salvarea (Save As) ca PDF. De asemenea, la introducerea datelor textuale necesare generării anexelor, pot fi utilizate și diacriticile românești, dar numai în condițiile efectuării setărilor regionale în Control Panel, așa cum sunt detaliate în manualul de utilizare (pagina 131), la descrierea comenzii F19. Proiect Documentatie Cadastrala.

● Pentru aplicațiile TopoGraph9.0 și TopoGraph10, comanda E1. Profil longitudinal teren include o opțiune nouă prin care, pentru distanțele parțiale și cumulate din tabelul de subsol, pot fi afișate atât distanțele înclinate, cât și distanțele reduse la orizont. Conform literaturii de specialitate, programul propune ca implicit formatul de distanțe reduse la orizont, pentru distanțele cumulate și parțiale.

● Pentru aplicațiile TopoGraph9.0 și TopoGraph10, comanda H15. Google Earth include o opțiune nouă ce permite generarea și inserare pe desen a unui cod QR pentru geolocație. Noua opțiune este disponibilă prin acționarea butonului introdus în partea de jos a casetei de dialog Utilitare Google Earth.
De precizat că, pentru generare și inserarea pe desen a unui cod QR, este necesar ca punctul indicat pe ecran să fie situat în interiorul domeniului național stereogafic 1970.
Începând cu noul update, caseta de dialog Utilitare Google Earth include în partea de sus o zonă informativă (cu text și buton Info) privind setările regionale obligatorii de verificat și/sau efectuat în Control Panel. Aceste setări sunt obligatorii pentru buna funcționare a opțiunilor ce includ transcalculul coordonatelor din sistemul Stereo70 în sistemul ETRS89.

● Pentru aplicația de cadastru sistematic TopoGraph10, caseta de dialog aferentă comenzii F24. Localizeaza imobil in plan a fost reorganizată și au fost introduse 3 criterii de localizare noi. Astfel, începând cu noul update, comanda F24 permite localizarea imobilelor și după textul observației introduse pentru o persoană fizică sau juridică (poate fi util în cazul identificării rezervelor – pentru persoane juridice care cuprind la observații textul proprietar neidentificat).
De asemenea, au fost incluse două criterii de localizare noi, respectiv după tipul de drept aferent înscrierilor din partea a 2-a și a 3-a (util, spre exemplu, atunci când se dorește identificarea tuturor imobilelor ce includ ca tip de drept administrare, concesiune, servitute, superficie, închiriere, ipotecă etc).
Numărul disponibil al criteriilor de localizare este de 40.


Mai multe informatii si referinte se pot regasi la https://topo.com.ro/noutate/update-topograph-cadgen-mai-2023 sau https://www.topo.com.ro/noutati/update-uri-cadgen