OUG 35 2016

Creat de John Doe, Aug 05, 2016, 12:42 PM

« precedentul - următorul »

John Doe

A aparut OUG 35/2016, care modifica Legea nr. 7/1996. La cate modificari are aceasta lege, se poate pierde usor sirul asa ca puteti descarca de la linkul de mai jos textul OUG 35/2016 si actul modificat de ea, cu actualizarile la zi.

http://www.ancpi.ro/pages/legislatie.php?lang=ro&type=ordonante

Ma baga putin in ceata modificarile de la art. 11, in cazul sectoarelor cadastrale cu deficit de suprafata; la unele OCPI s-au tinut sedinte de prelucrare a textului ordonantei, stie cineva mai multe despre caz?

george75m

Daca exista deficit de suprafata la nivelul sectorului, iar proprietarii nu sunt toti de acord cu diminuarea proportionala a suprafetei, se creeaza o carte funciara colectiva, in indiviziune.
Autorizatul va primi 60 lei pentru respectivul sector, deoarece va fi un singur imobil, indiferent ca a masurat, identificat, parcelat, colectat acte pentru 200 Ha.
Ulterior, cetatenii isi vor putea reglementa problema pe cale judecatoreasca, dar cel care a muncit ramane cu buza umflata.
Poate la alte sedinte s-a spus altceva, nu stiu...

Cloudeppelin

#2
Citat din: george75mDaca exista deficit de suprafata la nivelul sectorului, iar proprietarii nu sunt toti de acord cu diminuarea proportionala a suprafetei, se creeaza o carte funciara colectiva, in indiviziune.
Autorizatul va primi 60 lei pentru respectivul sector, deoarece va fi un singur imobil, indiferent ca a masurat, identificat, parcelat, colectat acte pentru 200 Ha.
Ulterior, cetatenii isi vor putea reglementa problema pe cale judecatoreasca, dar cel care a muncit ramane cu buza umflata.
Poate la alte sedinte s-a spus altceva, nu stiu...


....cu o mica adaugire ni s-a mai spus ca acel imobil in indiviziune va fi platit cu 60lei plus ca pentru fiecare proprietar se va intocmi o carte funciara individuala care va fi platita cu jumatate din cat va fi stabilit onorariul pentru un imobil.

bradu13

#3
http://www.ancpi.ro/pnccf/documente-support.html ghidul pf/pj
corect cum zice Cloudeppelin

george75m

Eu am alta intrebare: daca marea majoritate a autorilor de pe titlu sunt decedati, iar mostenitorii nu si-au dezbatut succesiunile si este imposibil sa se ia legatura cu ei, fiind plecati in strainatate sau in alte colturi ale tarii, pot intabula autorii defuncti de pe TP ? Ulterior, se pot dezbate succesiunile gratuit timp de 2 ani dupa deschiderea CF.
Daca astept sa se dezbata succesiunile in timpul lucrarilor de cadastru sistematic, imi blocheaza lucrarea  pentru nerespectarea termenelor (pentru anul 2016, receptia OCPI pana in 30 sept, plata este programata intre 21-27 decembrie, contractul fiind valabil pana la 31 decembrie). Daca se intarzie peste 31 decembrie, nu se mai plateste.

John Doe

Si pentru sectoarele unde nu exista deficit mai trebuie semnaturile tuturor? a intrebat cineva? Nu vreau sa presupun ceea ce nu scrie negru pe alb.

george75m

Din specificatiile tehnice, la fisa de date a imobilului:
Fisa de date este semnata in mod obligatoriu de catre titularii dreptului de proprietate, resp. posesori.

Modificat de george75m (06-08-2016 19:12:21)

John Doe

Poti sa-mi spui te rog la ce specificatii tehnice te referi?

george75m

#8
Specificatiile tehnice si alte documente se gasesc aici:
http://www.ocpisv.ro/uploads/docs/Implementare%20OUG%2035_2016/Implementare%20OUG%2035_2016.rar

Anexa nr. 4:   Fisa de date trebuie semnata de titulari, resp. posesori.

george75m

#9
Procedura şi modalitatea de alocare a sumelor, precum şi raportarea de către beneficiari a stadiului de execuţie a lucrărilor pentru lucrările de înregistrare sistematică iniţiate de unităţile administrativ-teritoriale
http://www.ocpisv.ro/uploads/docs/Implementare%20OUG%2035_2016/ODG%20ANCPI%20nr%20819_2016.doc

John Doe

Acum e clar, mersi, nu aveam documentele astea. Banuiesc ca se aplica si la intabularile sporadice ?

Despre ce ai intrebat tu: la sedinta de aici, s-a intrebat si asta dar nu s-a gasit nici o solutie, cam toate rezolvarile s-au pasat in curtea Primariei (care nu era la sedinta).

Modificat de John Doe (06-08-2016 20:58:27)

george75m

Nu se aplica la intabularile sporadice, sunt pentru inscrieri sistematice.
Nu inteleg ce inconstient a permis determinarea limitelor imprejmuite din intravilan printr-o metoda combinata mas. topo cu vectorizare planuri topo sau ortofoto, iar punctele caracteristice ale constructiilor se pot determina prin masuratori expeditive. Doar se stie ce conflicte exista intre vecini, va dati seama ce litigii noi se genereaza prin digitizare pe orto.
In legatura cu proprietarii defuncti, am gasit in specif. tehnice ca se noteaza in fisa imobilului acest fapt, iar in Legea 7 art. alin. 9, este mentionat ca se pot elibera certificate de mostenitor achitate de ANCPI timp de 2 ani de la finalizarea inregistrarii sistematice. Deci, eu inteleg ca pot intabula defunctii pentru a putea finaliza lucrarea.

John Doe

Nu e inconstient, are o treaba de facut si o face. Ca o face prost nu conteaza, oricum de vina va fi altcineva.
Alte raspunsuri nu prea stiu sa dau, deocamdata totul mi se pare un hei-rup pompieristic.

mcozmoiu

ai dreptate george75m poti intabula si persoane decedate, eu am avut pana acum 3 lucrari asa si au mers ff bine

george75m

Si eu am intabulat defuncti la câteva lucrări pe cadastru sporadic. Dar daca ma apuc de un sector pe cadastru sistematic si gasesc 80% defuncti fara succesiuni dezbatute (procent real, furnizat după examinarea tabelelor la primarie), mi-e frica sa nu am probleme la deschiderea CF. Mai întreb la Ocpi.