suprapunere imobile

Creat de adrian_s, Feb 25, 2016, 10:50 PM

« precedentul - următorul »

adrian_s

Buna seara.

   Am primit un cadastru zilele astea pe care nu prea stiu cum sa il rezolv.
 Proprietarul in cauza s-a judecat cu vecinul sau referitor la limita dintre ei. Intr-un final, dupa multe sentinte se hotaraste limita dintre cele doua imobile descrisa conform planului de situatie din expertiza. Expertiza nu are aviz OCPI si nici coordonate stereo, doar distante si suprafete.
   Eu i-am solicitat expertului planul de situatie in format dxf si stereo70, ceea ce am si primit. Am comparat ce am primit de la expert cu datele existente in planul cadastral din ocpi si am constatat ca imobilul pentru care fac eu prima inregistrare se suprapune virtual cu cel al vecinului cu care s-a judecat si avea deja cadastru. Imobilul vecinului nu respecta dimensiunile din expertiza.
   Cum procedez in cazul asta?

adrian_s

am mai citit ceva intre timp si am ajuns la concluzia ca trebuie sa iau un extras de informare pentru imobilul vecinului. in mod normal trebuie sa fie inscris litigiul in cf, iar instanta trebuia sa anuleze numarul cadastral dupa pronuntarea sentinei definitive, in sentinta insa nu este mentionat nimic de cadastrul vecinului, doar de stabilirea limitei dintre cele doua imobile si suprafetele iesite din masuratorile expertului.....

John Doe

Probabil castigatorul procesului ar trebui sa-si impuste avocatul, dar mai bine sa-si dea parerea un expert autorizat.

Anton Pann

Cadastrul sa facut inainte de deschiderea procesului , in timpul procesului  sau după emiterea sentintei ?? cred ca este foarte important .
Dar cred ca nu mai conteaza, se trece la executarea sentintei , asta inseamna trasare in teren cu executor si apoi vecinul ar trebui sa-si actualizeze cadastrul conform sentintei .
Iar daca adrian-s depune o lucrare de actualizare , anexeaza sentinta , iar suprapunerea va trebui solutionata de OCPI in conformitate cu sentinta, respectiv vecinului (prin PFA care a facut lucrarea - sa i se ceară să repozitioneze -actualizeze lucrarea .Nu cred ca lucrarea ar putea fi respinsă. 
 Dar, evident ,nu exclud că  mai pot exista si alte păreri .

Modificat de Anton Pann (26-02-2016 21:58:36)

adrian_s

multumesc anton. chiar mi-ai dat confirmare la ce mi-a zis inginerul sef astazi.
vecinul avea cadastru din 2008 facut, prima sentinta este prin 2011, iar ultima in 2014. s-a facut si executare in teren, in schimb nu este mentionat niciunde cadastrul vecinului si nici nu s-a dispus anulare de nr cad.
  raspunsul inginerului sef a fost asa:
   1. masoara imobilul, fa comparatie intre masuratori si expertiza. daca gasesti neconcordante intre acte (expertiza in cazul meu) si situatia din teren nu faci cadastru. toti plecam dimineata la munca cu gandul sa ne castigam painea, dar nu trebuie sa riscam stampila pentru ce a masurat un mos cu ruleta, probabil fiind si baut.
   2. trebuie facuta actualizare de informatii pt cadastrul vecinului

Mit

#5
Citat din: adrian_s1. masoara imobilul, fa comparatie intre masuratori si expertiza. daca gasesti neconcordante intre acte (expertiza in cazul meu) si situatia din teren nu faci cadastru. toti plecam dimineata la munca cu gandul sa ne castigam painea, dar nu trebuie sa riscam stampila pentru ce a masurat un mos cu ruleta, probabil fiind si baut.

Si cand te gandesti ca pe masuratoarea aia s-a dat o hotarare judecatoreasca...  :uimit:

aurica

Cine masura cu ruleta?, cine era mos? cine era baut? Autorizatul sau inginerul sef?

aurica

Nu este corect sa presupui atatea lucruri negative despre un expert (care probabil este si persoana fizica autorizata).
Dupa ce m-am racorit pot sa-ti propun si solutia corecta:
-soliciti beneficiarului sentinta civila, raportul de expertiza care face parte integranta din sentinta si procesul verbal intocmit de executorul judecatoresc care a pus in aplicare sentinta; toate aceste documente le vei depune la dosarul tehnic;
-cu ocazia efectuarii masuratorilor determini si pozitia limitei de proprietate trasata in teren de executor prin tarusi, picheti metalici etc.;
-verifici concordanta dintre detaliile determinate de tine si cele din expertiza si mai ales pe cele cu privire la linia de hotar dintre cele doua imobile;
-rezultatele verificarilor efectuate de tine, dar mai ales neconcordantele constatate, le inscri in memoriul tehnic;
-intocmeste documentatia cadastrala pe alinia de hotar trasata de executor;
-daca sentinta nu a fost pusa in aplicare de un executor judecatoresc nu intocmi documentatia!
Sper ca te-am ajutat destul.

adrian_s

#8
Citat din: auricaNu este corect sa presupui atatea lucruri negative despre un expert (care probabil este si persoana fizica autorizata).
Dupa ce m-am racorit pot sa-ti propun si solutia corecta:
-soliciti beneficiarului sentinta civila, raportul de expertiza care face parte integranta din sentinta si procesul verbal intocmit de executorul judecatoresc care a pus in aplicare sentinta; toate aceste documente le vei depune la dosarul tehnic;
-daca sentinta nu a fost pusa in aplicare de un executor judecatoresc nu intocmi documentatia!
Sper ca te-am ajutat destul.

   Stiu ca nu e frumos sa vorbim de rau alti colegi de breasla, dar unii dintre ei chiar ne fac viata grea si nu din prostie, ci din lene. Am avut 2 cadastre primite saptamana trecuta pe craiova, amandoua cu granituire si amandoua cu suprapuneri virtuale grosolane.
   Sa stii ca aici am gresit. Nu am verificat daca s-a facut executarea.  :hi:
    Multumesc