Legea 150 2015

Creat de severcoman, Iun 30, 2015, 09:16 PM

« precedentul - următorul »

severcoman

http://legestart.ro/legea-nr-1502015-pentru-modificarea-legii-cadastrului-si-publicitatii-imobiliare/" target="_blank">http://legestart.ro/legea-nr-1502015-pe ... mobiliare/

(cea mai tare chestia a fost cea cu legea 217/2007, abrogata de acum; ma-ntreb ce-a fost in mintea celor care au propus acea lege, la momentul respectiv ?!)

Modificat de severcoman (30-06-2015 18:21:23)

dd2709

Intr-o postare de pe grupul FB "TOPOGRAFIE GEODEZIE CADASTRU" am gasit un text actualizat al legii 7 in care sunt incluse, la o prima vedere, toate minunile care le-au trasnit prin cap din 1996 pina in prezent.

Lectura placuta.

Legea 7/1996 cu toate modificările și completările ulterioare (incl. L150/2015)

dd2709

#2
Intr-o postare de pe grupul FB "TOPOGRAFIE GEODEZIE CADASTRU" am gasit un text actualizat al legii 7 in care , la o prima vedere, au fost incluse toate minunile care au aparut din 1996 pina in prezent referitor la aceasta lege.


http://www.fileshare.ro/e31728411

Deja am o problema sau poate sunt doar prea obosita.
Articolul 11, aliniatele 10, 10-1, 10-2, au reusit sa ma ameteasca.

alin.10 - se bate cap in cap cu 10-2 si nu inteleg de ce ma trimite la L165 pentru compensatii sau teren in alta parte. Doar nu ii rectific titlul de proprietate??
Parca la  înregistrare sistematică se inscriau in CF suprafetele "reale" ale imobilelor determinate in cadrul acelei lucrari cadastrale.

Oricum, va doresc lectura placuta.

"(10) Cu ocazia realizării lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor
pentru care au fost emise titluri de proprietate potrivit legilor de restituire a
proprietăţilor funciare, dacă la nivelul unei tarlale se constată un deficit de
suprafaţă, suprafaţa fiecărui imobil din respectiva tarla se diminuează
proporţional cu suprafaţa din titlul de proprietate. Ulterior finalizării procedurilor
de inventariere a terenurilor prevăzute de Legea nr. 165/2013 privind măsurile
pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a
imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România,
cu modificările şi completările ulterioare, se va proceda, la cererea
proprietarului, la atribuirea diferenţei de suprafaţă, în condiţiile legii.

(10-1) Diferenţa de suprafaţă de teren prevăzută la alin. (10) se va acorda din
terenurile care pot face obiectul restituirii în natură în limita disponibilului din
unitatea administrativ-teritorială unde se efectuează înregistrarea sistematică,
iar în cazul în care nu mai există disponibil, comisiile abilitate conform legilor
de restituire a proprietăţii au posibilitatea să propună şi să stabilească
acordarea de măsuri compensatorii, în condiţiile legii.

(10-2) În situaţia imobilelor înregistrate anterior în sistemul integrat de
cadastru şi carte funciară, suprafaţa nu se va modifica în condiţiile alin. (10),
dacă aceasta nu depăşeşte suprafaţa înscrisă în titlul de proprietate. În situaţia
în care la nivelul unităţii administrativ-teritoriale se constată un deficit de
suprafaţă, suprafaţa imobilelor înscrise în sistemul integrat de cadastru şi carte
funciară se va diminua până la limita suprafeţei din titlul de proprietate."

John Doe

Multumim pentru informatie. Cunoastem problema, a fost semnalata inca de la aparitia Legii nr. 7 si nu s-a corectat nici acum. S-a mai discutat pe forum, poate nu exact ce ai spus tu dar si asta si alte tampenii de prin regulamente, am povestit intre noi dar n-am gasit solutii.
    Cat de bune sunt normativele dupa care se face cadastrul actual putem aprecia intr-un singur mod, foarte realist si foarte exact dealtfel: ne uitam la felul in care arata cadastrul astazi, la 25 de ani de la fericitele inceputuri si nu mai e nevoie de nici un comentariu. De solutii ar fi nevoie, dar nu sa-mi spui mie ce ar trebui sa scrie in regulament - asta stiu si eu dar n-am ce face, tu poti face ceva?

    Inainte de a da solutii, poate ar fi bine sa identificam corect problema: un articol sau doua sau zece eronate in regulament? in doua regulamente, in trei succesive? sau oamenii care scot regulamentele? sau noi insine, mentalitatea noastra care permite asa ceva?

marginean

In legea 7 actualizata, spune pe la art. 13, din cate am inteles eu oamenii cu ceva adeverinta de pe la Primarie ca e terenul lor se vor putea intabula ....
Daca am inteles bine, si asa arata noua lege actualizata, se vor crea o gramada de chestii urate ....

marginean

In legea 7 actualizata, spune pe la art. 13, din cate am inteles eu oamenii cu ceva adeverinta de pe la Primarie ca e terenul lor se vor putea intabula ....
Daca am inteles bine, si asa arata noua lege actualizata, se vor crea o gramada de chestii urate ....

Atopor

Nu cred ca e nici o greseala. In art 10 se refera la noi intabulari dupa TP, iar in 10.2 la imobile ce au fost intabulate. Aceste imobile, de obicei, nu au fost intabulate pe o suprafata mai mare decat cea din TP, dar au putut fi intabulate pe suprafete mai mici. S-ar putea ca pe baza acestui articol sa se aduca suprafata la cea din TP sau la suprafata redusa cu procentul de reducere de pe toata tarlaua. Precizarea din 10.2 e buna, pentru ca altfel nu se mai puteau atinge de imobilele gata intabulate, indiferent de suprafata lor.

John Doe

S-ar putea sa fie un fel de reparatie a unuia dintre efectele intabularii sporadice in tarla, când ultimii de intabulat nu mai incap fiindca nu s-a aplicat un procent uniform de reducere. Sau cel putin asa imi place mie sa cred, nu pot sti exact la ce s-au gandit autorii in formularea actuala.

severcoman

#8
Citat din: Atopor... pe baza acestui articol sa se aduca suprafata la cea din TP sau la suprafata redusa cu procentul de reducere de pe toata tarlaua. Precizarea din 10.2 e buna, ....

situatia ar putea fi valabila si pentru cazul UAT-urilor in care, cu ocazia stabilirii suprafetelor conform legilor proprietatii, au fost aplicate cote de reducare procentuala ... pentru asta ar trebui inca o lege : din suprafetele disponibile rezultate in urma inventarierii cf lg. 165 sa fie scazuta suprafata necesara pentru acoperirea "cotei procentuale" (aceasta urmand a fi atribuita membrilor cooperatori/mostenitorilor care au adus pamint in cooperativa sau carora li s-a preluat in orice mod teren de catre aceasta) - parerea mea !

rock4ever

#9
Citat din: John DoeS-ar putea sa fie un fel de reparatie a unuia dintre efectele intabularii sporadice in tarla, când ultimii de intabulat nu mai incap fiindca nu s-a aplicat un procent uniform de reducere. Sau cel putin asa imi place mie sa cred, nu pot sti exact la ce s-au gandit autorii in formularea actuala.


Ok si cine va modifica suprafata si cum? offset...etc

John Doe

Raspuns:
A) Fraierii
B) Noi

Sau A=B ?

severcoman

#11
Citat din: John DoeRaspuns:
A) Fraierii
B) Noi
Sau A=B ?

n-ar exista fraierii daca nu ar exista smecherii, iar daca A=B (deci noi suntem fraierii), atunci trebuie vazut cine sunt smecherii, nu ?...

John Doe

Smecherii sunt unii dintre noi si unii dintre ceilalti... in ambele cazuri, smecherii exista fiindca au pe cine sa fraiereasca, iar ambele categorii isi merita pe deplin numele.

In fine, treaba asta cu chestiuni ingramadite de unii si rezolvate pe gratis de altii e o suferinta nationala, daca ne uitam putin in jur toata lumea se plange dar concret nimeni nu rezolva nimic. Dar na, hai ca iesim din topic...

bianca.cad

Buna. Pentru o lucrare tip evidentiere constructie...la  primarie ..clientul tr.sa depuna un exemplar din documentatia ce urmeaza a fi depusa la oficiu sau doar Pad pentru ca acesta sa poata obtine de la Primarie  atestatul de edificare a constructiei.....?     Ca unii cer tot dosarul iar altii dau clientului doar Pad pentru a obtine documentul de la Primarie.. :razz:

Modificat de bianca.cad (08-10-2015 17:28:01)

John Doe

Spune cum se numeste lucrarea de fapt si ce vrei sa obtii cu ea. De "evidentiere constructie" n-am auzit, cel putin in limbajul tehnic.