Corectare TP

Creat de gexU, Iun 17, 2015, 12:27 PM

« precedentul - următorul »

gexU

Buna ziua, cum se poate corecta si cam in ce perioada de timp se poate corecta un TP, in care este omis la parcela un nr, de ex in tabel , in schita si in PV este Tarla 12 cu parcela 17 iar in TP este T12 cu parcela 7.
si ca sa fie mai complicat proprietarul nu mai are TP in original doar o copie legalizata.

severcoman

#1
Citat...cum se poate corecta si cam in ce perioada de timp se poate corecta un TP, in care este omis la parcela un nr...

simplu : nu corectezi !
(multe din litigiile actuale sunt generate de numerotare; numerotarea care lipseste!)

Modificat de severcoman (17-06-2015 14:45:06)

gexU

nu corectez nu corectez, dar nici nu intabulezi

John Doe

Se poate corecta doar prin actiune civila in instanta, din cate am auzit eu prin Sibiu. Adica aduni adeverinte de la OCPI si Primaria emitenta si mergi in instanta ca sa obtii o hotarâre in baza careia OCPI iti corecteaza TP-ul.
N-am idee cat poate dura, imagineaza-ti si tu o actiune civila cu 2-3 prezentari plus timpul in care se misca OCPI cu viteza luminii ca sa-ti corecteze tie greseala pe care te-a pus dracu' sa le-o gasesti.
Nu inteleg de ce se tin cu dintii de unele greseli/omisiuni evidente prin titluri, probabil numai asa se pot evita abuzurile inerente.

severcoman

#4
Citat din: gexU...dar nici nu intabulezi

sunt foarte multe acte fara tarla/parcela; ar trebui sa nu se intabuleze ?

gexU

#5
Citat din: severcoman
Citat din: gexU...dar nici nu intabulezi

sunt foarte multe acte fara tarla/parcela; ar trebui sa nu se intabuleze ?



Cum ?

caditop

Actiune pentru rectificare TP in civil, expertiza cu aviz OCPI, apoi intabulare. Sau art. 235 din ODG 700/2014.

Modificat de caditop (17-06-2015 14:30:05)

severcoman

#7
Citat din: caditopActiune pentru rectificare TP in civil, expertiza cu aviz OCPI, apoi intabulare. ....

normal : mai ceva decat litigiile cu rovinieta !
(sa lucreze toata lumea, ca la balamuc !...)

djxhouse

Si atunci cum se va face cadastrul general cand dai peste multe asemenea probleme?
Tot cu instanta? tot gratis? tot la termen?

severcoman

#9
Citat din: gexU...Cum ?

cand vine vorba de erori in titluri si e rost de plimbat oamenii si pierdut timpul prin instanta, oficiile arunca pe Comisiile judetene, omitand ca sunt intrumentul tehnic al acestora ("a gresit comisia, ce vrei ?"); sa zicem ca intr-un UAT COmisia a folosit la emiterea titlurilor de proprietate doua editii ale planurilor cadastrale, in care aceeasi tarla are doua denumiri diferite, incat in unele titluri este tarlaua 15, in altele tarlaua 2, si in plus, la unele titluri nu mai este scris numarul de tarla sau parcela... dar terenurile au fost vandute de proprietarii initiali si tot asa: cam cate dosare va avea instanta in lucru, avocatii, Comisiile, oficiile ?

(as zice asa : atunci cand se constata diferente intre suprafata inscrisa in act si masuratori, proprietarul sa nu poata intabula decat dupa ce obtine prin actiune la instanta dreptul de proprietate pentru suprafata in plus, dar tot la fel sa obtina hotararea judecatoreasca si atunci cand suprafata este mai mica, adica sa facem cadastru pana se inventeaza altceva...)

Modificat de severcoman (18-06-2015 08:53:02)

John Doe

Din pacate, cadastrul general va fi exact ca si cel de acum. Stim noi cum.
Exista mai multe categorii mari de greseli si omisiuni pe care nu se oboseste nici un factor de decizie sa le indrepte, desi de prin anul 2007 de cand au aparut (ca vizibilitate) s-au scos mai multe regulamente. Si uite asa ramane fiecare in scaunul lui, cadastrul sporadic merge inainte, oricum sefii se schimba des si vor suferi intotdeauna urmatorii.

As mentiona ca si categorii mari urmatoarele:
- greseli in Titlurile de proprietate, cu tot ce poate insemna asta; am vazut TP fara total si fara suprafata la parcele. In original, nu e corectat nici acum, sau cazuri in care scrie 8 in loc de "/" si multe altele;
- parcele lipsa din baza de date ANCPI din care ti se dau listele de parcelare, fiindca la BD au lucrat studentii in practica si n-a verificat nimeni de salariu ala;
- suprafata totala parcele care nu incape in tarla;
- numerotare proasta parcele, adica unele parcele cu "/" nu exista, unele sunt de mai multe ori iar unele sunt sarite, tocmai bine ca sa nu stii ce sa mai faci corelat cu omisiunile din listele primite.

Si mai sunt si altele, specifice sudului tarii dar mai bine sa spune cei de acolo ce patesc. Oare nu putem solicita vreun record Guinness?

nicu1000

Mai toate greselile se corecteaza conform art.235 O.700/2014.
Instanta respinge solicitarile in acest sens pe motiv ca exista procedura  administrativa.


Pentru speta initiala din acest post:  daca PV este corect se merge la OCPI, corecteaza dir. OCPI pune o stampila si cam in 2-3zile este gata.

severcoman

#12
Citat din: John Doe...Si mai sunt si altele, specifice sudului tarii dar mai bine sa spune cei de acolo ce patesc. Oare nu putem solicita vreun record Guinness?

nu. multe (adica toate!) cele mentionate mai sus "au devenit" greseli, cu ocazia identificarii amplasamentului conform L.7/1996, adica de prin 1999; directivele cu "/" au fost transmise verbal de catre Comisiile judetene/prin ocaota, iar ulterior ne-am desteptat, insa titlurile erau scrise...iar tarlaua denumita asa cum o stiau oamenii, trecuta la observatii, "La Capu' Mosiei"-cf denumirii toponimice si era corect : comisia locala avea in componenta cei mai buni gospodari, c are nu au asteptat pana in 1999, sa vina un regulament sa le spuna ca - vezi Doamne!, este tarlaua x si parcela y;
inca ceva: in foarte putine cazuri puteti stabili clar denumirea tarlalei si parcela corespondenta !... faceti un exercitiu...

John Doe

@nicu1000: unele da, desi e greu sau aproape imposibil, daca te gandesti de ce acte si aprobari ai nevoie. Iti iese topograful la pensie pana rezolvi ceva si nici macar nu e greseala ta, iar asta nu e o rezolvare onorabila.

Unele insa nu se pot corecta nici acum, de exemplu (tot din lista de mai sus):
- parcele distincte cu acelasi numar, ca alea tot asa sunt si in PV de punere in posesie daca le mai gasesti: acuma se dau numere cadastrale la intabulare, ura! s-a rezolvat, sa zicem;
- tarlale cu suprafata mai mica decat suma suprafetelor parcelelor puse in posesie: diminuarea procentuala nu este o solutie, atribuirea pe alte amplasamente nu se poate face deocamdata;
- parcele omise din listele de parcelare furnizate de OCPI: da stiu, nu sunt liste oficiale, ti se dau cu caracter orientativ (sau cam asa ceva) dar esti obligat sa tii cont de ele deci... e un truism, adica sportul preferat in practica lucrurilor prost facute. Daca am parcelat o comuna si acum observ ca am 20 de hectare de parcele omise doar asa, la prima vedere pe planurile avizate de OCPI, ce fac? si pot sa dau si exemple daca ma enervez.

Parerea mea este ca înca mai sunt multe de indreptat in cadastru, iar asta devine tot mai dificil pe masura ce se inglobeaza in sistem noi tentative de "rezolvare" a problemei fara insa a identifica problema reala.

Modificat de John Doe (19-06-2015 09:01:20)

severcoman

as zice ca multi dintre cei cu experienta (! pana-n 25!) nu inteleg fenomenul, iar daca stau in scaune si poarta palarii prea mari pentru capul lor, atunci trimit oamenii la instanta, sa nu-i doara capu'! ...
daca in tp este scrisa o parcela care nu se regaseste pe plan, este gresit titlul  ? dar daca nu este mentionata nici o parcela, atunci ar fi corect titlul ?
chiar asa : cum identifici in ce tarla se afla amplasamentul ?