Stal de inalta tensiune

Creat de MBsurvey, Apr 21, 2015, 02:06 PM

« precedentul - următorul »

severcoman


                  
John Doe a scris:

...Exista niste regulamente, bune-rele, asta este - procedam conform si cam atat se poate face acum.
...Daca beneficiarul vrea sa afle cine-a fost primul, oul sau gaina? atunci spune-i ca stalpul a fost primul si gata. ...


n-as zice, dimpotriva !

http://expressdebanat.ro/despagubiri-de-peste-miliard-de-lei-pentru-doi-stalpi-de-curent-din-1961-pentru-care-enel-refuzat-sa-plateasca/" target="_blank">http://expressdebanat.ro/despagubiri-de ... plateasca/

http://indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice/despagubiri-pentru-amplasarea-stalpilor-de-electricitate-pe-terenul-proprietate-privata-transelectrica-sau-alte-societati-de-utilitate-publica-din-domeniul-energiei-electrice-cum-putem-obtine-desp/" target="_blank">http://indrumari-juridice.eu/indrumarij ... tine-desp/

ar mai fi si multe altele...; ori, daca aplici "dupa ureche" regulamentele, ii cam dai dureri de cap proprietarului...mai ales "aplicand dezmembrarea fortata"- ce chestie tare ! chiar numai un cadastrist sa fi auzit de asta ?

chiar cer o parere : cum ar arata un teren de 10 ha intravilan cu enclava pentru vreo 22-29 de stalpi-un nod de retea electrica, la intrarea intr-o statie de transformare ? n-ar fi mai bine sa-l despagubeasca COmisia sau topograful pe proprietar ?

cum ar fi sa aplici regulamentul explicandu-i proprietarului ca a semnat declaratia ("am indicat persoanei autorizate limitele imobilului"-intreg terenul cuprinzand stalpii, iar tu sa faci PAD-ul cam asa, cu enclava, nu cumva sa dai dureri de cap ENEL-ului... sau poate n-am inteles eu regulamentul !

Modificat de severcoman (01-06-2015 21:33:30)



               

John Doe


                  Foarte corect, doar ca totul e putin altfel decât spui tu, si anume:
Link1 - stalpii sunt in curtea casei omului, iar noi povesteam despre legea 18 pe tarla;
Link2 - am zis eu altceva? ca nu se pot obtine despagubiri ulterior?

Nu stiu cat din regulament ai inteles sau nu, in mod sigur parerea mea n-ai inteles-o prin urmare nu doresc sa continui discutia acum, o putem continua dupa ce pui in posesie cteva sate cf. L18/1991 si aduni vreo 25 de ani vechime. In domeniu.



               

severcoman


                  
John Doe a scris:

...nu doresc sa continui discutia acum, o putem continua dupa ce pui in posesie cteva sate cf. L18/1991 si aduni vreo 25 de ani vechime. In domeniu.


cate sate ?...

iar despre ani...

https://www.youtube.com/watch?v=PxaKmQMG-Us" target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=PxaKmQMG-Us

*(sigur, nu ma-ndoiesc de faptul ca unii ar fi "ocolit" stalpii la punerea in posesie din 1991, "simtind" ca peste vreo 20 de ani cineva va fi dat o lege pentru terenul de sub stalpi!-eu sigur nu am facut asa, dar tu ?... s-apai acel extravilan, pus atunci in posesie, putea deveni intravilan extins stalpii fiind cuprinsi astfel in curtile oamenilor...)

Modificat de severcoman (09-06-2015 13:34:39)



               

John Doe


                  Te invit oficial sa nu mai postezi mesaje cu ghilimele si stelute, sa nu mai cauti subîntelesuri in tot ce citesti si sa încerci sa te rezumi la chestiuni profesionale in postarile pe care le pui pe acest forum. Fa asa si vom fi foarte buni prieteni, fa ca si pana acum si vei fi banat. Acesta este un avertisment.


               

severcoman


                  
John Doe a scris:

Te invit oficial sa nu mai postezi mesaje cu ghilimele si stelute, sa nu mai cauti subîntelesuri in tot ce citesti si sa încerci sa te rezumi la chestiuni profesionale in postarile pe care le pui pe acest forum. Fa asa si vom fi foarte buni prieteni, fa ca si pana acum si vei fi banat. Acesta este un avertisment.


cu stelutele am inteles; n-am inteles insa daca doresti totusi sa continui discutia, (...) !

Modificat de severcoman (17-06-2015 16:30:55)



               

severcoman


                  
John Doe a scris:

...Nu stiu cat din regulament ai inteles sau nu, in mod sigur parerea mea n-ai inteles-o prin urmare nu doresc sa continui discutia acum, o putem continua dupa ce pui in posesie cteva sate cf. L18/1991 si aduni vreo 25 de ani vechime. In domeniu.


1. gandeste-te cum vei vedea aceasta discutie in viitor: probabil regulamentul se va modifica, iar numite legi /sau articole (ma gandesc la cele referitoare la terenul de sub stalpi) ar putea fi declarate neconstitutionale; toti am inteles regulamentul-bun sau prost trebuie aplicat; asta nu inseamna ca voi fi de acord cu prostiile si nu le voi mai indica ...
2. recunosc ca mi-ai dat emotii..., ().



               

florinD


                  
MBsurvey a scris:

Azi am scos incheierea. Tehnic am procedat conform #Marian si #Caditop, la mentiuni am scris stalp de inalta tensiune nr. CF XYZ, situat in imobil. Dupa ce am scazut acea suprafta am modificat limitele putin se recastig lipsa din suprafata stalpului. (situatie fericita ca am avut unde sa mai modific).

Mersi pt. informatii, comentarii, din partea mea The End.  http://www.3xforum.ro/img/smilies/hi.png">


Imi poti spune ce suprafata ai considerat pentru fiecare stalp? Daca stalpii nu sunt inscrisi inca in CF ce date de identificare folosesc pentru fiecare din ei? Cateva detalii despre intreaga documentatie. Cele legate de mentiunile referitoare la stalpi. Multumesc f.mult.



               

severcoman


                  
florinD a scris:

...Imi poti spune ce suprafata ai considerat pentru fiecare stalp? Daca stalpii nu sunt inscrisi inca in CF ce date de identificare folosesc pentru fiecare din ei? ....

suprafata fiecarui stalp este data de fundatia acestuia: trebuie determinate colturile betonului turnat de Dorel, mai la stanga-mai la dreapta; si uite asa a delimitat Dorel domeniul public !



               

John Doe


                  Poate gasesti ceva aici: http://www.legex.ro/Ordin-4-2007-78446.aspx" target="_blank">http://www.legex.ro/Ordin-4-2007-78446.aspx


               

Ionica34


                  Logic, ar fi fost ca cei de la OCPI sa fi prevazut situatia asta in regulamente.
Deasemenea, ei ar trebuii sa ia in considerare urmatoarele aspecte :
- toate terenurile ocupate de stalpi, canale, pasaje, cai ferate, drumuri, ape, puturi de alimentare cu apa, foraje, sonde, etc sunt de drept proprietatea statului si sunt date spre administrare diferitelor societati, administratii, primarii, consilii judetene, etc.
Plecand de la acest lucru, ei ar fi trebuit sa elaboreze regulamentele de intocmire a documentatiilor cadastrale care sa tina cont de acest aspect.
Dar, asta era logica. Faptica, .... http://www.3xforum.ro/img/smilies/sad.png">



               

severcoman


                  
John Doe a scris:

Poate gasesti ceva aici: http://www.legex.ro/Ordin-4-2007-78446.aspx" target="_blank">http://www.legex.ro/Ordin-4-2007-78446.aspx


da: asupra tuturor imobilelor aflate in vecinatatea stalpilor trebuie notata servitutea legala - zona de protectie ! exact ca si cu avizul MAI, ar trebui introdus - dupa unii!- avize de la toate institutiiile !....normal, nu ?!
(s-apai nu avem o norma de delimitare a proprietatii pulbice, nu cumva trebuie una ?)



               

edi_matei


                  Salut,
Vad ca am generat o intreaga discutie asa ca o sa revin cu lamuriri.
Cum am mai mentionat  -  Legea nr 123/2012  articolul 44 alin 4  supne (" Terenurile pe care se situează reţelele electrice de distribuţie existente la intrarea în vigoare a prezentei legi sunt şi rămân în proprietatea publică a statului"
Suplimantar mai adaug ca terenul pentru construirea tuturor liniilor electrice de medie si inalta tensiune de pe teritoriul RO a fost expropriat in trecut si apartin Statului Roman.
Am atasat un articol dintr-un decret datat in 1974.
La subiectul "dezmembrare fortata " se aplica articolul 157 din reg. 700 :
Art. 157. La înscrierea în evidenţele de cadastru şi carte funciară a terenurilor din domeniul public al statului, amplasate în interiorul unor imobile proprietate a persoanelor fizice/juridice, se va proceda astfel:
a) dacă imobilele proprietatea persoanelor fizice/juridice sunt înscrise în cartea funciară, atunci înscrierea terenurilor din domeniul public al statului se face în baza documentaţiei cadastrale de dezlipire care nu conţine actul autentic de dezlipire şi certificatul fiscal;
b) dacă imobilele proprietatea persoanelor fizice/juridice nu sunt înscrise în cartea funciară, dar au atribuite numere cadastrale, atunci înscrierea terenurilor din domeniul public al statului se face în baza documentaţiei cadastrale de primă înregistrare, iar recepţia se realizează cu suprapunere. În cazul în care se solicită ulterior înscrierea în cartea funciară a imobilului proprietatea persoanelor fizice/juridice, se va proceda conform art. 74 din regulament, cu diminuarea suprafeţei acestui imobil cu suprafaţa terenului aflat în domeniul public al statului, fără a se solicita acordul proprietarului persoană fizică/juridică.

Suprafata ocupata de stalp este data de extremitatea picioarelor acestuia si de ancore daca este cazul.

Numai bine!


580/177px  36.6KB



               

severcoman


                  
edi_matei a scris:

...
a) dacă imobilele proprietatea persoanelor fizice/juridice sunt înscrise în cartea funciară, .
b) dacă imobilele proprietatea persoanelor fizice/juridice nu sunt înscrise în cartea funciară, dar au atribuite numere cadastrale,...


pare ca lipseste ceva : cum se procedeaza atunci cand imobilele proprietatea persoanelor fizice/juridice nu sunt inscrise in CF si nici NU au atribuite numere cadastrale ? - imobilul fiind imprejmuit-lacat la poarta, proprietarul nu permite accesul topografului !



               

severcoman


                  ma-ntreb cum se calculeaza impozitul pentru terenul/domeniu public-proprietatea a statului, aflat in administrarea societatilor de distributie a energiei electrice, pe care sunt amplasati stalpii ... o fi ca la arenda ?...


               

John Doe


                  Daca imobilul nu e inscris in CF si nu are numar cadastral, ce poate fi? inseamna ca NU are proprietar tabular si NU are amplasament definit. Adica poti sa-i spargi lacatul daca ai treaba la stâlpi.

Din cate stiu eu, stalpii cu vestitul impozit nu i-a numarat nimeni, doar societatile au luat lungimea totala a liniilor pe categorii, au impartit-o la distanta normata dintre stalpi si gata numarul. M-as mira sa se fi sesizat cineva sa adauge la impozit si suprafata aferenta, dar nu stiu sigur.