OGD 700 din 09 07 2014

Creat de vpetrisor, Iul 18, 2014, 11:41 PM

« precedentul - următorul »

c_pascu


                  Adresa ANCPI:


411/581px  61.4KB



               

severcoman


                  asa este; vor fi gratis dupa modificarea O.39.


               

severcoman


                  
Hakan a scris:


severcoman a scris:



da, la prima inregistrare e gratis.



esti sigur??



eu eram foarte sigur ca informatiile pentru prima inregistrare sunt gratuite.
acum nu mai sunt.
actualul regulament a ras aceasta prevedere, ba a introdus si incadrarea in zona obligatorie (iar mie imi place aceasta incadrare acolo unde nu exista detalii, da e musai sa o pui!)



               

severcoman


                  
severcoman a scris:

eu eram foarte sigur ca informatiile pentru prima inregistrare sunt gratuite.
acum nu mai sunt.


... desi inainte de adresa tocmai primisem copia Cf, intreaga...



               

John Doe


                  Pai parca se vrea un fel de autofinantare a oficiilor teritoriale, deci posibil sa mai taie din serviciile gratuite.


               

severcoman


                  
c_pascu a scris:

Adresa ANCPI:

as zice asa:
Catre ANCPI/in atentia OCPI Buzau
Având în vedere Adresa nr. 14268/2014 emisă de A.N.C.P.I. către O.C.P.I. Buzău, vă rog să-mi comunicaţi în ce constă "dovada consultării cărţii funciare"  (dovada ce trebuie să completeze documentaţia cadastrală întocmită de p.f.), întrucât în Regulamentul aprobat prin O.700/2014 nu este menţionată ca o componentă a documentaţiilor cadastrale.
De asemenea vă rog să precizaţi ce reprezintă "planul topografic de carte funciară", întrucât în cuprinsul adresei respective a fost utilizată această expresie.

Conform O.39/2009 Anexa nr. 1, pct . 2, nota *1) din subsol, tarifele pentru serviciile de prima înregistrare a imobilelor/u.i. includ furnizarea la cerere a "-coordonatelor punctelor de detaliu si a coordonatelor punctelor din retelele de ridicare din documentatiile cadastrale existente in arhiva si din retelele de indesire; - coordonatelor punctelor din reteaua geodezica de stat in plan de proiectie Stereografic 1970; - planului cadastral actualizat (format A4); -- hartilor si planurilor cadastrale si topografice, indiferent de scara si editie (format A4); - datelor de publicitate imobiliara necesare realizarii lucrarii (consultare carte funciara si copii de pe planul topografic de carte funciara).", deci aceste date sunt incluse în tarifele de primă înregistrare menţionate.

Prin urmare nu se înţelege foarte clar în ce constă "dovada consultării" gratuite (ce trebuie prezentată de p.f.) şi nu se înţelege în ce constă "copia planului topografic de carte funciară" (furnizat de OCPI).
(mă-ntreb şi eu la fel ca proprietarul atunci când aude prima dată de "extras de plan cadastral pe ortofotoplan" - ce-o fi în mintea lui ?)

În acelaşi timp vă rog să precizaţi care este interpretarea expresiei "date de publicitate imobiliara necesare realizarii lucrarii (consultare carte funciara si copii de pe planul topografic de carte funciara)":
-    doar consultarea c.f. şi copia planului topografic sunt datele necesare realizării lucrării (adică doar aceste sunt considerate datele necesare si nu mai sunt altele) sau
-    consultarea c.f. şi copia planului topografic de c.f. sunt singurele date necesare care se furnizează gratuit la prima înregistrare (fiind incluse în tarifele pentru servicii), dar mai sunt şi altele...; care sunt acestea?

pareri ?

Modificat de severcoman (20-09-2014 22:50:53)



               

Ionica34


                  Verificarea lucrarilor realizate prin tehnologia GNSS.
Avand in vedere problemele aparute, imi permit sa pun in discutie partea din OD700 referitoare la acest aspect.
7.2 Realizarea masuratorilor GNSS cinematice
(3) in cazul determinarilor cinematice in mod RTK prin utilizarea de corectii diferentiale provenind de la serviciul specializat ROMPOS sau de la 0 statie de referinta proprie, se ataseaza documentatiei urmatoarele elemente, in format digital:
- fisierul de tip .log descarcat din receptorul GNSS utilizat la efectuarea determinarilor
- fisiere text (ASCII) sau in format .pdf care contin informatii legate de: numele proiectului, numele/identificatorul punctului determinat, data si ora la care a fost determinat punctul respectiv, varianta de determinare RTK, tipul de solutie pentru coordonatele determinate (care poate fi fixed sau float), coordonatele in sistemul ETRS89 (B, L si hE) si/sau in sistemul national de referinta, insotite de valorile preciziilor aferente pentru punctele de detaliu determinate.


In ordin nu este descris sub nici o forma fisierul de tip .log!!!
Spre exemplu, SurvCE-ul face un fisier de tip log, dar e criptat, nu poate fi citit decat de cei de la Carlson.

Mergem mai departe, la un alt articol cel in care este descrisa verificarea de catre inspectori a lucrarilor efectuate.
7.3 Verificarea masuratorilor GNSS
Art. 351. Masuratorile GNSS efectuate de persoanele fizice sau juridice autorizate se verifica la teren si la birou de catre specialistii oficiilor teritoriale sau ai Agentiei Nationale.
Art. 352. (1) in cadrul verificarii la teren a determinarilor GNSS statice, se analizeaza:
- modul de materializare si amplasare a punctelor retelei geodezice de indesire si / sau ridicare;
- modul de intocmire a descrierilor topografice.
'(2) Verificarea la birou a determinarilor GNSS cinematice presupune parcurgerea urmatoarelor etape:
- se reprelucreaza reteaua, efectuand constrangerea acesteia pe minimum doua statii permanente pentru a obtine coordonatele punctelor noi in sistem ETRS89;
- valorile preciziilor coordonatelor punctelor rezultate in urma compensarii retelei constranse, trebuie sa se incadreze in limitele impuse de specificul lucrarii;
- coordonatele astfel obtinute se transforma din sistemul ETRS89 in Stereo 1970 utilizand ultima versiune a aplicatiei TransDat, disponibila pe site-ul Agentiei Nationale, http://www.ancpi.ro" target="_blank">www.ancpi.ro;
- se efectueaza diferentele dintre coordonatele Stereo 70 obpnute de persoana autorizata si cele obtinute de oficiul teritorial prin parcurgerea etapelor descrise mai sus. Aceste diferente trebuie sa se incadreze in tolerantele irnpuse de specificul lucrari
Aici din pagina 121 se trece in pagina urmatoare, direct pe textul de mai jos :
"urmatoarelor etape:"
- compararea fisierului de tip .log descarcat din receptorul GNSS utilizat la efectuarea determinarilor, cu fisierul de tip .log (detailed log) corespondent, existent in baza de date a ROMPOS, la care oficiul teritorial are acces. Se urmareste ca solutiile obtinute sa fie fixate - de tip "fixed", iar coordonatele din documentatie sa corespunda cu cele din baza de date ROMPOS.
- verificarea orientativa a ridicarii topografice, prin suprapunerea conturului proprietatii pe un suport cartografic existent in baza de date a oficiulur teritorial.
(2) Prin verificarea la teren a determiniirilor GNSS cinematice se urmareste verificarea pozitiei punctelor si a preciziei de determinare a acestora. Prin sondaj se redetermina un numar de aproximativ 5% din numarul total al punctelor din documentatie. Ulterior se compara coordonatele obtinute de persoana autorizata cu cele obtinute de catre inspector, urmarindu-se ca diferentele sa se incadreze in normativele tehnice in vigoare si sa fie in concordanta cu specificul lucrari in cauza.

Cateva comentarii :
- fisierul de tip .log solicitat, ce trebuie sa contina, avand in vedere ca el se compara cu fisierul log corespondent existent in baza de date Rompos.
Acum, din ce stiu eu, la SurvCE, software-ul transmite pozitia proprie receptorului doar daca se lucreaza in VRS si doar daca este bifata aceasta optiune. Altfel, daca se lucreaza direct cu o statie, receptorul nu transmite nici o pozitie prin NTRIP (oare ce inregistreaza ROMPOS in situatia asta) iar daca lucrezi in VRS si nu bifezi optiunea de ati transmite pozitia cum stie ROMPOS unde esti si ce tip de solutie ai avut?!!!
- mai mult, se compara coordonatele in Stereo 70 cu coordonatele transformate din ETRS89 cu ultima versiune de Transdat. Dar ANCPI-ul nu a binevoit sa transmita catre nimeni, pana la ora actuala, fisierele utilizate de catre TRANSDAT pentru transformare. Practic, majoritatea echipamentelor GNSS au implementate in ele transformarea valabila pentru Transdat 4.0/4.01, nu pentru ultima versiune.
Astept comentarii.



               

AlexGIS


                  
Ionica34 a scris:


Acum, din ce stiu eu, la SurvCE, software-ul transmite pozitia proprie receptorului doar daca se lucreaza in VRS si doar daca este bifata aceasta optiune. Altfel, daca se lucreaza direct cu o statie, receptorul nu transmite nici o pozitie prin NTRIP (oare ce inregistreaza ROMPOS in situatia asta) iar daca lucrezi in VRS si nu bifezi optiunea de ati transmite pozitia cum stie ROMPOS unde esti si ce tip de solutie ai avut?!!!

E vb de optiunea "Send Rover Position to Network"?
Presupunând că am folosit VRS, unde găsesc fișierul .log? În rădăcina lucrării?

Modificat de AlexGIS (06-10-2014 09:02:35)


_______________________________________
http://gistrict.com/wp/simcad/" target="_blank">Descarcă aplicația SIMCAD
Sistem de Management Integrat al Lucrărilor de Cadastru și Topografie
Tofan Alexandru tel: 0742-883-676
https://www.facebook.com/groups/topogeocad/" target="_blank">Grupul FB topografie - geodezie - cadastru


               

Ionica34


                  Alex, SurvCE-ul nu face fisier de log. El pune toate informatiile in fisierul RW5.


               

vali_costea


                  Pe site-ul Ancpi/Autorizati-informare facuta de Ocpi Ph.
In atentia persoanelor fizice / juridice autorizate

Avand in vedere intrarea in vigoare a Regulamentului de avizare, receptie si inscriere in evidentele de cadastru si carte funciara, aprobat prin Ordinul Directorului General al ANCPI nr. 700/2014, va rugam sa transmiteti propunerile si observatiile dumneavoastra pe adresa de e-mail:  E-mail

Acum toate nemultumirile catre ei, succes.



               

Anton Pann


                  daca dau clic pe email se deschide vali costea . Este o greseala sau acolo trebuiesc trimise?


               

vali_costea


                  
Anton Pann a scris:

daca dau clic pe email se deschide vali costea . Este o greseala sau acolo trebuiesc trimise?


Este o greseala, eu am copiat de pe Ancpi, am crezut ca adresa de mail este corecta adica
regulament700 coada ancpi.ro



               

vali_costea


                  
Anton Pann a scris:

daca dau clic pe email se deschide vali costea . Este o greseala sau acolo trebuiesc trimise?


Buna sesizarea dar schimba-i destinatarul  http://www.3xforum.ro/img/smilies/smile.png">



               

severcoman


                  sa fie introdus Art. 386 > cam asa:
in extravilan, pe UAT, raportul dintre suprafata din planurile parcelare intocmite/validate/receptionate de ocpi cf. O.700/2014 si suprafata ce a facut obiectul legilor fondului funciar in extravilan reprezinta (cu certitudine!) gradul incertidutine cu care au fost aplicate legile fondului funciar... a.i. in prezent proprietarii isi vor intabula incert dreptul de proprietate...; cand acest raport va fi 1, atunci din oficiu ocpi va radia din CF notarea pozitiei incerte a imobilelor.
(certitudinea pozitiei incerte >>> axioma!)

Modificat de severcoman (21-02-2015 20:52:37)



               

Cloudeppelin


                  Buna ziua,

A incercat careva dintre voi sa intocmeasca schita cadastrala pe baza notarii posesiei in cadastrul sporadic? Articolul 126 din regulament.


_______________________________________
_-ska-_