OGD 700 din 09 07 2014

Creat de vpetrisor, Iul 18, 2014, 11:41 PM

« precedentul - următorul »

zolitakacs

#15
Citat din: rock4ever.... Degeaba te mai chinui sa masuri subcetimetric, daca daca in final trebuie sa arunci lucrarea 20 sau 40cm mai incolo

Eu nu inteleg să arunc lucrarea mai incolo, ci doar limita comună o preiau, celelalte limite le las cum am măsurat eu.
Mi se pare o greșeală să muti intreaga măsurătoare.

Mit

@zolitakacs,
Dupa cum zici tu, daca am frontul stradal (in cazul intravilanelor) de 20m si lucrarea vecina este "fugita" ca si coordonate 40cm mai incolo, eu voi avea o lucrare cu frontul stradal de 20,40m ?  :uimit:
...si automat de aici rezulta si un plus de suprafata care poate sa fie destul de maricel..., plus pe care proprietarul nu-l are de fapt !
Consider ca nici abordarea ta si nici a celor de la ANCPI nu-s bune.  :hi:

severcoman

#17
Citat din: MitConsider ca nici abordarea ta si nici a celor de la ANCPI nu-s bune.  :hi:

solutia ?...

Mit

Solutia este sa se accepte suprapunerile virtuale in tolerantele de 20-40cm.

Modificat de Mit (18-08-2014 22:08:48)

rock4ever

Metodologia asta va genera niste probleme mari de tot. Mutam lucrarile dupa limita comuna, iar mai tarziu vine altcineva cu un gps sa traseze coordonatele vizate de cadastru. Sa vezi atunci scandaluri si procese. Problema e ca primul inscpre care se va arata cu degetul e topograful

vali_costea

#20
Citat din: severcoman
Citat din: vali_costeaSunt foarte multe Ocpi-uri care cer de mult timp lipirea pe limita comuna.Sa fie totul frumos, unul langa altul, inteleg cand ai o diferenta de 10-15 cm, dar de la 40-60 cm deja nu mai e ok.

... si noi - daca am fi de cealalta parte a baricadei- putem intreba : cate limite comune ar putea fi intre doua imobile ???

Limita comuna este una, dar masuratorile sunt doua :hi:

John Doe

Sa ne intelegem: masuratorile determina o valoare probabila si nu una absoluta, iar harta este o reprezentare conventionala a realitatii din teren. Adica doua imobile cu limita comuna in teren trebuie sa fie la fel si pe harta, adica avem de desenat exact niste valori probabile.
ANCPI a implementat o soutie la dilema asta si gata. Care poate genera alte probleme intr-adevar, nu spun ca e cea mai buna solutie, dar are cineva alta?

Mit

Bun Ioane, dar ce faci cand ai lucrare si-n stg. si-n dr. Pe server ramane pt. lucrarea ta 15m si pe teren ai 18 sau 10  :uimit:
Si toate astea pt. ca s-au legat unii de altii numai ca sa le treaca lucrarile.

Modificat de Mit (19-08-2014 13:46:18)

John Doe

N-am zis ca solutia actuala nu creeaza alte probleme.
Inspectorii pot repozitiona lucrarile alea doua intre care nu incape a treia, insa trebuie sa iasa in teren, sa masoare, sa constate... greu nene Iancule...

scootergts

exista in romania inspectori care sa repozitioneze ei lucrarile? desi in regulament asta spune, eu nu am auzit asa ceva.

severcoman


                  
John Doe a scris:

...Inspectorii pot repozitiona lucrarile...

as zice sa faca asta numai atunci cand, din anumite motive, nu poate topograful/topografii; altfel inspectorii ar trebui sa repozitioneze continuu lucrarile gresitilor nostri...
(pentru repozitionarea imobilelor fara constructii trebuie verificare la teren; daca inspectorii stau pe teren pentru ca topografii nu-s in stare sa determine corect coordonatele ori sa se puna de acord in privinta limitei, atunci serviciile topografice sunt de slaba calitate, nu credeti ?
deci doi nu pot, iar inspectorul/al treilea are si el voie sa greseasca, probabil ca peste cativa ani mai vine un inspector la teren...)
...si totusi se repozitioneaza !



               

Ionica34


                  Daca ar exista limitele intravilanului si ale extravilanului corecte, limitele cvartalelor si ale tarlalelor, ale drumurilor, cailor de comunicatii, ape curgatoare, lacuri, canale, si alte elemente considerate fixe, atunci nu ar mai fi o problema repozitionarea.
Limitele astea ar trebuii sa fie publice, sa le poti descarca de pe portalul ANCPI sau sa ti le dea cand ceri informatiile la inceputul lucrarii.
Si stii dupa aia pe ce picior joci.



               

severcoman


                  
Ionica34 a scris:

Daca ar exista limitele intravilanului si ale extravilanului corecte, limitele cvartalelor si ale tarlalelor, ale drumurilor, cailor de comunicatii, ape curgatoare, lacuri, canale, si alte elemente considerate fixe, atunci nu ar mai fi o problema repozitionarea.

si acestea exista; dar si ele trebuie repozitionate! sigur!



               

topotrif


                  Exista acesti inspectori  la Tulcea. La extravilane repozitioneaza la greu daca se aduc declaratii de la proprietari.


               

rock4ever


                  problema per ansamblu este generata de faptul ca se incearca sa se faca, cadastru general din cadastru sporadic, ori acest lucru nu se poate. Solutia ar fi cadastrul general, masuratori unitare, in aceeasi retea etc...., dar lucrurile au mers la noi prea mult in directia gresita ca sa mai poate fi intoarse...in continuare se impinge gunoiul sub pres