modificare plan parcelar

Creat de crin_cry, Mai 08, 2014, 02:42 PM

« precedentul - următorul »

Mit

#15
Citat din: severcomandar daca nu este plan parcelar/n-a fost intocmit ?
asa ca numai prin instanta!...

Colega,
Daca-mi spui cum poti emite TP si cum poti pune in posesie cu PV fara plan parcelar sau cum s-o numi pe tarlaua X, ti-as da si eu dreptate...
Cum adica "nu s-a intocmit" ? Aia care-au facut asa... la brutarie. Nu te joci cu proprietatea, ca nu suntem in comunism.

bad wolf

Mit. Eu am lucrat 10 ani in fond funciar, ca sef birou ff la un Oficiu de cadastru(la incput era OCAOTA) si pot sa-ti spun ca in acel judet T.P. au fost eliberate in jur de 80% numai pe baza de plan parcelar. Cele fara plan parcelar au eliberate in urma unor S.C. definitive si irevocabile.
Apoi plecand in executie, drumuri, cai ferate si auostrazi, am avut surpriza sa constat ca in zonele cu CF vechi(inclusiv in TM) -a lucrat absolut haotic(ti-am mai dat cateva exemple) , dar cea mai urata surpriza am avut-o intr-un judet din baragan cand am inceput lucrari de expropriere pentru ub drum european. In acel judet in 2011 erau eliberate cam 99 % (pe suprafat) dintre T.P. fara a fi macar un plan parcelar.
Crede-ma ca stiu ce spun.
Si stiu multe !
Sper sa gasesc cararea corecta !

severcoman

#17
Citat din: bad wolf...in zonele cu CF vechi(inclusiv in TM) -a lucrat absolut haotic(ti-am mai dat cateva exemple) , dar cea mai urata surpriza am avut-o intr-un judet din baragan ...erau eliberate cam 99 % (pe suprafat) dintre T.P. fara a fi macar un plan parcelar.

nu eram in comunism, eram in perioada de trecere la neocomunism, cine a lucrat si in acea perioada, isi aminteste!

caditop

Aproape in toata moldova s-au dat titluri pe extravilan fara a exista plan parcelar.

severcoman

vasazica modificare de plan parcelar....;
desigur am fi tentati sa credem ca asta rezolva situatia, dar daca icepe sa le placa si il modifica de vreo 4-5 ori, ce facem ?! nu-i poti multumi pe toti!; titlurile ar ramane neschimbate..., situatia la fel!
si atunci cum e ?
(observ ca autorul ne da prea multe informatii, as zice sa ne oprim putin!)

ancka

sunt cateva chestii pe care nu le-am inteles in aceasta problema si anume:

-cum poate fi intabulat un imobil cu pozitionare incerta daca exista plan parcelar?
-pe planurile cadastrale 1:10000, drumurile de exploatare sunt figurate cu o singura linie punctata (rar am intalnit 2 linii care definesc drumul) , iar latimea acestui drum este scrisa pe acest plan (4m de obicei).
- cum au putut fi intabulate parcele care nu au acces la niciun drum?
-

severcoman

#21
Citat din: anckasunt cateva chestii pe care nu le-am inteles in aceasta problema si anume:
-cum poate fi intabulat un imobil cu pozitionare incerta daca exista plan parcelar?
-pe planurile cadastrale 1:10000, drumurile de exploatare sunt figurate cu o singura linie punctata (rar am intalnit 2 linii care definesc drumul) , iar latimea acestui drum este scrisa pe acest plan (4m de obicei).
- cum au putut fi intabulate parcele care nu au acces la niciun drum?
-

nici noi nu am inteles chiar tot, dar observam ca autorul nu revine, asa ca ne dam cu parerea:
- existand plan analogic (sau neexistand), se intabuleaza cu plan de incadrare;
- nici inainte de '89 nu era o aplicare unitara a semnelor conventionale (doar pe hartile DTM) (autorul a adus in dicutie "linia subtire, de pe schite si planul de situatie", iar noi linia punctata sau doua linii - ca reprezentare a drumului de exploatare);
- se intabuleaza dreptul de proprietate si asupra locurilor infundate
(as astepta totusi autorul postului cu lamuriri).

Modificat de severcoman (11-05-2014 00:38:35)

ancka

sincer nu stiam ca se poate intabula un imobil fara cale de acces.exista vreo reglementare pe undeva? pentru ca am primit la referate de completare si respingeri, pentru imobile fara acces...
ar fi interesant daca autorul revine sa ne spuna si in ce judet are aceasta problema.

severcoman

#23
Citat din: anckasincer nu stiam ca se poate intabula un imobil fara cale de acces.exista vreo reglementare pe undeva? pentru ca am primit la referate de completare si respingeri, pentru imobile fara acces...
ar fi interesant daca autorul revine sa ne spuna si in ce judet are aceasta problema.

si mai interesant ar fi cand vei reveni cu raspunsul pe care ti-l va da ocpi-ul/inspectorul care a intocmit referate de completare ; intreaba-i cum isi va intabula Romsilva poienile (enclavele), ca doar n-o sa ceara HG pentru acces !
(autorul va reveni sub alt nume conspirativ!)

Modificat de severcoman (11-05-2014 00:50:14)

severcoman

#24
Citat din: ancka-pe planurile cadastrale 1:10000, drumurile de exploatare sunt figurate cu o singura linie punctata (rar am intalnit 2 linii care definesc drumul)

si te gandesti ca desi drumul era acelasi, dar reprezentat cu semne conventionale diferite pe cele doua trapeze invecinate, acestea se racordau...

PetricaPitineag

#25
Inainte de intrarea in vigoare a ord. 415 am participat la realizarea de planuri parcelare in Brasov. Inspectorul de cadastru ne-a informat verbal ca parcelele cu categoria de folosinta pasune sau padure nu e obligatoriu sa aiba acces la un drum. Nu stiu de unde a scos-o si nici nu eram destul de "mare" pe atunci sa-ntreb. :)

severcoman

#26
Citat din: PetricaPitineagInainte de intrarea in vigoare a ord. 415 am participat la realizarea de planuri parcelare in Brasov. Inspectorul de cadastru ne-a informat verbal ca parcelele cu categoria de folosinta pasune sau padure nu e obligatoriu sa aiba acces la un drum. Nu stiu de unde a scos-o si nici nu eram destul de "mare" pe atunci sa-ntreb. :)

trebuia sa-i fi cerut sa-ti explice ce este planul parcelar....
(jenant : dupa 23 de ani, unele oficii le numesc schite sumare...)

severcoman

#27
Citat din: crin_cry...cum pot rezolva problema drumului acum, intabularea terenurilor facandu-se acum 7 luni si am depasit cele 15 zile prevazute.  Primaria ne spune verbal ca noi am intabulat acest drum si nu mai avem cum rezolva problema....

nu. cele 15 zile se refera la altceva. rezolvara acestei situatii ar trebui sa dureze cativa ani (buni! - prin instante) daca proprietarii- toti!- nu se pun de acord.
(asteptam in continuare sa fim coplesiti de autor, cu detalii!)

crin_cry

#28
Revin cu completari. Am stat o perioada pentru a studia problema mai in amanuntime pentru a o intelege si va adaug acum ceea ce am inteles.
Cumparand mai multe terenuri in extravilan pentru a forma o masa compacta pentru o plantatie de afine, am luat legatura cu un topograf pentru a se ocupa de intabularea terenurilor. Aceste formalitati au durat 1 an de zile.Primaria nu a avut un plan parcelar, iar in lipsa acestuia, topograful a intocmit un plan de incadrare in tarla, intabularea facandu-se fara localizare certa. La fata locului, topograful a constatat un drum care traversa pe diagonala toata tarlaua.Acest drum a fost creeat de oameni de-a lungul timpului, desi astfel, nu aveau acces toti proprietarii la un drum . Topograful a sustinut ca acest drum l-a vazut si pe ortofotoplan si trebuie sa-l treaca in planul de incadrare in tarla. Mentionez ca pe titlurile de proprietate nu era prevazut acest drum ca vecin sau ca ar trece pe terenul unei persoane, formand 2 cf-uri. Noi am incheiat cu toti proprietarii o promisiune de vanzare-cumparare pana la finalizarea formalitatilor de intabulare, in care era prevazut ca ne vom obliga sa cumparam terenul din titlul de proprietate. Intabularea s-a terminat, topograful a facut planul de incadrare in tarla, care l-a vizat la OCPI, unde acest drum a fost  trecut. La unele terenuri, ne-a facut 2 CF-uri pentru ca drumul intretaie acest teren. S-au incheiat si contractele de vanzare-cumparare . Acum suntem in litigiu cu una din persoanele cu care nu am reusit sa finalizam contractul final, iar acesta ne creeaza tot felul de probleme, facandu-ne reclamatie la primarie ca am inchis acel drum.Intabularea durand o perioda mare de timp, noi am facut investitii in paralel,pentru ca banii sunt luati pe credit.Am creat fizic un nou drum , in situatia de fata, toti proprietarii avand acces la drum.
Topograful a depus o documentatie la primarie pentru plan parcelar definitiv si asteptam sa se intruneasca comisia de fond funciar. Problema este ca persoana cu care avem litigiu nu va fi de acord cu acest nou drum .
Daca m-ati putea ajuta cu o lege sau o modalitate de rezolvare a acestei probleme, mi-ati fi de mare ajutor , pentru a o putea prezenta in fata comisiei de fond funciar. Sa nu uit a va preciza ca si persoanei cu care avem probleme, i s-au facut 2 cf-uri datorita drumului creat de topograf.
Va multumesc mult pentru tot si sper ca m-am facut mai inteleasa.

severcoman


                  avizand planul de incadrare in tarla, Comisia locala si-a dat cumva acordul cu privire atat la delimitarea parceleleor, cat si cu privire la pozitionarea unui eventual drum . drum care nemultumeste un proprietar, acestuia nasigurandu-i-se accesul;
daca partile nu se pun de acord, numai instanta hotaraste (cel nemultumit ar putea demonstra ca locul sau nu a fost infundat, etc; cam aceesi situatie cand primarul are asociatie, iar un proprietar vrea sa iasa cu terenul sau din asociatie si are cateva parcele in mijocul terenurilor lucrate; normal comisia prin primar va incerca sa il "de-a la margine", pe motiv ca este pozitionat incert, dar nu tine!); restabiliti situatia anterioara sau ajungeti la o interlgere cu nemultumitul, eventual cumparati si terenul acestuia!