Intabulare parcele in5travilan din TP

Creat de gexU, Ian 10, 2014, 10:18 PM

« precedentul - următorul »

gexU

Salut. si LA MULTI ANI, am o nelamurire legat de intabularea unei parcele care este in Tp emis la legea 18. Parcela de teren este intravilan, in vatra veche a satului, si are edificata si casa pe ea, cu nr postal cu totului tot. Ca act mi sa dat doar un TP, eu stiam ca exista cf-uri pe intravilan. insa proprietara sustine ca nu detine asa ceva.
Intrebarea e care e procedura de intabulare? se face ca si pe extravilan? trebuie identificata cf-url vechi si corelat cu sit din Tp?

Modificat de gexU (10-01-2014 20:19:34)

Mit

Se identifica CF-ul vechi. Acolo vei gasi ca proprietarul nu-i stapan pe toata suprafata; TP este completarea pana la suprafata din cadastrul vechi.
Personal, cred ca-i o prostie unde s-au dat TP pe intravilanul vechi. O rezolvare este si cu O.P.
N-ai spus zona pe unde-i asta.
Poate pe la olteni se procedeaza altfel.  :(

gexU

Terenul este in Caras Severin, Am vazut CF-uri vechi care leau convertit si sa lucrat pe ele.
Posibil ca si cazul acesta sa se procedeze la fel. Sper sa pot primi un raspuns si de la OCPI cuprivire la aceste imobile. ca nu am gasit nici unde specificatii cu privire la intabulare certa sau incerta a terenurilor pe intravilan.
Ce intabulez pe incert in intravilan?
 :(

gexU

Am discutat cu cei din OCPI, se intocmeste o doc de prima iscriere pe TP. trebuie avut in vedere identificarea CF-ului si a topului din schita De CF, pus copie dupa CF, chiar daca s din cf (in cazul meu este mai mica) nu corespunde pe cea din tp se va intabula suprafta din TP.

gexU

Revin cu o completare\intrebare: In tp sunt 2 poziti respectiv, una arabil 139 de xmp si una CC 139/1,de xmp, In cazul asta trebuie intocmite 2 lucrari de intabulare?

Mit

george75m

Daca cele doua pozitii din TP se afla in teren lipite una de alta (si nu sunt despartite de vreun drum, canal etc)  se intocmeste o singura documentatie de prima intabulare. In tabelul de miscare parcelara se noteaza pozitiile respective din TP, fiecare cu suprafata ei. Suprafata din acte va fi suma celor doua pozitii.
Pentru intravilan se noteaza parcelele vechi din care se formeaza noul imobil.

Notiunea de "fara localizare certa" apare doar in extravilan, acolo unde nu exista planuri parcelare, iar intabularea se face in baza aunui plan de incadrare in tarla (art. 26 din regulament).

Modificat de george75m (15-01-2014 20:12:32)

Mit

@george...
Care-i baza legala pt. ce spui tu ?

bogdy

exact cum a spus george se face. Daca parcelele sunt lipite vor forma un singur imobil cu cele 2 subparcele CC si A. Mare atentie la CFul vechi. Se poate ca pe CF terenul sa fi apartinut altei persoane si sa fie si casa inscrisa. Legea 18 se refera doar la teren nu si la constructie.

Modificat de bogdy (16-01-2014 20:54:09)

AlexGIS

0. În intravilan nu se face doc cu pozițioanare incertă.
1. Excepție de la regula de sus face terenul care pe TP este în extravilan (are număr de tarla și număr de parcelă;), trecut ulterior în intravilan prin PUG.
2. Dacă există CF vechi, se face identificare pe planșele vechi.
3. Dacă sunt două parcele descrise în TP iar în teren sunt lipite, se face o singură documentație cu un imobil format din două parcele (ex: 1CC și 2A).