Calcul taxe OCPI

Creat de TopoLogiC, Dec 19, 2013, 10:10 PM

« precedentul - următorul »

TopoLogiC

Care este formula de calcul a taxei de receptie si inscriere pentru documentatiile cadastrale de prima inscriere in baza TP si CM?

severcoman

2.1.1.    Receptie si infiintare carte funciara    imobil / u.i.    120 lei

indiferent de acte si numarul acestora. nu-ti trebuie vreo formula.

(desi cred ca am auzit candva despre aceste aberatii ale unor oficii... cred ca le da cu rest la aplicarea formulei! )

AlexGIS

@severcoman

La SV daca ai doar TP, taxa este zero.
Daca ai TP si CM taxa este 120.
Daca ai TP si CM si AP taxa este 180.

Nu mai stiu cum se calculeaza exact, dar unele acte sunt taxate si in functie de data emiterii.

severcoman

Mr. Andrei

da taxa teren sau UI este de 120 RON la prima inregistrare dar cada ai si CM si este eliberat dupa data ed 14.04.2009 adauga la taxa 0.15% din valoarea de impozitare a imobilului. asta daca am inteles eu corect!

TopoLogiC

Pentru un teren de 1500 mp intravilan in Cluj-Napoca, am platit o taxa de 998 ron pentru prima inscriere!

vali_costea

Bucuresti, Ilfov si Calarasi, daca CM eliberat dupa luna aprilie 2009 se calculeaza
120lei+0.15% din valoarea de mostenire/impozitare.

severcoman

si totusi: care ar fi temeiul legal invocat de oficii pentru aceste tarife, avand in vedere regulamentul si ordinele in vigoare ?... poate afla cineva si ne transmite si noua!

AlexGIS

Cred că este interpretat greșit ordinul 39/2009 cu modificările ulterioare.

nicu1000

Dupa intrarea in vigoare a O.39/2009 se aplica taxele aferente acestuia. Asadar actele intocmite dupa aceasta data se vor intabula atat cu 211 cat si cu serviciul 232 (cu taxa 0,15% * valoarea imobilului).

Nota 3) din subsolul O.39/2009 = la serviciul 232 se va încadra și înființarea cărții funciare a imobilelor/unităților individuale, dobândite în baza actelor juridice încheiate după data intrării în vigoare a prezentului ordin.

Eu am intalnit 2 variante:
- taxa este 60(taxa cadastru)+0,15%(taxa intabulare)
- taxa este 120(taxa cadastru)+0,15%(taxa intabulare)

Exista diverse adrese cu modul in care se calculeaza taxele astea care nu ni se comunica si noua.

nicu1000

Dupa intrarea in vigoare a O.39/2009 se aplica taxele aferente acestuia. Asadar actele intocmite dupa aceasta data se vor intabula atat cu 211 cat si cu serviciul 232 (cu taxa 0,15% * valoarea imobilului).

Nota 3) din subsolul O.39/2009 = la serviciul 232 se va încadra și înființarea cărții funciare a imobilelor/unităților individuale, dobândite în baza actelor juridice încheiate după data intrării în vigoare a prezentului ordin.

Eu am intalnit 2 variante:
- taxa este 60(taxa cadastru)+0,15%(taxa intabulare)
- taxa este 120(taxa cadastru)+0,15%(taxa intabulare)

Exista diverse adrese cu modul in care se calculeaza taxele astea care nu ni se comunica si noua.

severcoman

serviciile cod 2.3. si 2.4 se refera la intabulare si notare (imobilul are deja numar cadastral);

serviciul cod are suma fixa :
2.1.1.    Receptie si infiintare carte funciara    imobil / u.i.    120 lei