Parcari parcari parcari

Creat de husky2011, Noi 26, 2013, 12:39 PM

« precedentul - următorul »

husky2011

Salut! intr-o parcare la subsol in care locurile de parcare (tip Klauss) nu sunt despartite de ziduri, sunt doar marcate pe placa de beton, se poate crea carte funciara separat pentru fiecare loc de parcare prin documentatie de apartamentare? un coleg spune ca nu se poate decat daca facem carte funciara pe toata parcarea (parcare cu X locuri) sau daca le introducem in componenta apartamentelor...Adica nu se poate crea carte funciara pe o UI (loc de parcare) care nu e delimitata de ziduri? In ce lege, ordin, etc. pot gasi o reglementare in acest sens?
Va multumesc!

adrianc

Puteai sa continui http://topograf.3xforum.ro/viewtopic.php?pid=42175#42175" target="_blank">cealalta postare.
Daca parcarile Klaus sunt DOAR marcate pe placa de beton inseamna ca nu sunt montate inca. Ai grija, eu am patit o rusine de denul asta.
Raspunsul este DA. Nu stiu sa iti spun vreo lege sau vreun ordin, nici nu stiu daca e reglementata clar situatia dar, daca poti intabula un teren neimprejmuit, de ce nu ai putea intabula un UI fara pereti!
Cel mai bine mergi la OCPI si vorbeste cu un inspector.

Modificat de adrianc (27-11-2013 09:47:59)
La muncă! nu la întins mâna.

husky2011

Am intrebat pe cineva de la CF si a zis ca se poate face UI dintr-un loc de parcare atata vreme cat aceste locuri de parcare se afla la subsolul cladirii (probabil e o conditie sa fie in cadrul cladirii, indiferent de nivel, desi nu cred ca e specificat niciunde in regulament, e o lacuna a legilor din Romania...dupa atatia ani nu s-a gandit nimeni sa completeze toate lipsurile)
In acest caz in CF va aparea ceva de genul: Loc de parcare 1+2 situat la subsol cu x % pci si x% mp teren in folosinta. OK pana aici, dar daca cineva doreste sa cumpere un singur loc de parcare?

adrianc

Cumpara cota parte de 1/2 din UI si se roaga sa nu se strice utilajul :D
La muncă! nu la întins mâna.

AlexGIS

OUG nr. 210/2008

j) Unitate individuala
Unitate functionala, componenta a unui condominiu, formata din una sau mai multe camere de locuit situate la acelasi nivel al cladirii sau la niveluri diferite, cu dependintele, dotarile si utilitatile necesare, avand acces direct si intrare separata, si care a fost construita sau transformata in scopul de a fi folosita, de regula, de o singura gospodarie, pentru satisfacerea cerintelor de locuit. In cazul in care accesul la locuinta individuala sau la condominiu nu se face direct dintr-un drum public, acesta se va asigura printr-o cale de acces sau servitute de trecere, mentionate obligatoriu in actele juridice si inscrise in cartea funciara.