Constructie edificata pe mai multe imobile

Creat de severcoman, Aug 21, 2013, 06:36 PM

« precedentul - următorul »

severcoman

cum s-ar putea intabula dreptul de proprietate asupra unei constructii realizata pe mai mult de trei imobile/(terenuri identificate prin numere cadastrale) diferite ? (continutul PAD-ului, care acte trebuie legalizate, ce documente elibereaza primaria, daca se poate sau ar fi obligatorie intabularea pe stadii de executie, etc.); terenul si constructia au acelasi proprietar; cum ar trebui procedat in privinta alipirii, daca unul dintre terenuri se afla pe alta UAT ?

Modificat de severcoman (21-08-2013 16:19:00)

caditop

Cazul tau imi aduce aminte de de un film in care o bodega era amplasata pe granita dintre doua tari. Si cand nu le conveneau taxele pe bautura schimbau tarile.
  In prima faza ar trebui alipite imobilele care se afla pe acelasi UAT si stii si tu trebuie certificat de urbanism.
 Constructia a fost edificata respectand legea (autorizatie....etc)?   Cum a fost stabilita limita intre UAT-ri?

Modificat de caditop (21-08-2013 23:55:50)

severcoman

#2
Citat din: caditopConstructia a fost edificata respectand legea (autorizatie....etc)?   Cum a fost stabilita limita intre UAT-ri?

toate actele sunt in regula: CU, Autorizatie, limita corecte atat la teren cat si in cadastru, autorizatia mentioneaza UAT urile si imobilele...

caditop

In materia dreptului exista ceea ce se numeste competenta, in cazul de fata este de teritorialitate. Un UAT nu poate elibera autorizatie de construire pe teritoriul altui UAT (pe scurt, nu faci tu regulile in curtea mea). Exeptie fac cazurile cand autorizatia este emisa de consiliul judetean.
  Pentru portiunea de constructie de pe un UAT sa se intabuleze in baza autorizatiei deja emise, iar pe restul sa obtina alta autorizatie de la celalat UAT.

bad wolf

In general nu se accepta constuctii(gospodarii) care sa "incalecate " hotarul dintre UAT-uri. Inaceste cazuri de obicei se trece la demolarea constructiei sau in cel mai fericit caz se face o rectificare de hotar.
Sper sa gasesc cararea corecta !

Mit

Demolarea se impune eventual in cazul contruirii fara acte, proiect, etc.
In cazul in care este greseala autoritatilor... mai de graba se rectifica hotarul dintre UAT-uri.

bad wolf

#6
Citat din: MitDemolarea se impune eventual in cazul contruirii fara acte, proiect, etc.
In cazul in care este greseala autoritatilor... mai de graba se rectifica hotarul dintre UAT-uri.

Ai dreptate @Mit , cand lucram la OCPI am gasit multe cazuri , toate construite abuziv, dar de obicei  am ajutat la obtinerea aC si am rectificat hotarul prin schimb echivant de teren.
Sper sa gasesc cararea corecta !

caditop

A modifica limita unui UAT din cauza ca un neica a construit prost mi se pare aiurea.

Modificat de caditop (26-08-2013 16:53:01)

bad wolf

#8
Citat din: caditopA modifica limita unui UAT din cauza ca un neica a construit prost mi se pare aiurea.

Sunt de acord , dar intotdeuna(cu  exeptiile de rigoare) s-a mers pe varianta asta.
Sper sa gasesc cararea corecta !

severcoman

#9
Citat din: MitDemolarea se impune eventual in cazul contruirii fara acte, proiect, etc.
...

sau
1.demolezi fara acte 2.construiesti fara acte 3. mergi la mediator, chemi primaria > obtii acordul de mediere, pe care fie il autentifici la notar, pentru demolare (*primaria e de acord ca ai demolat fara acte!); 4. stai la notar si obtii si acordul de mediere pentru edificare constructie (*primaria e de acord si cu faptul ca ai edficat fara autorizatie!); 5. cauti un topograf si actualizezi datele imobilului: demolare si construire > simplu, ce atatea proiecte, legi, avize, timp, cheltuieli ...! (tare, nu?!)

cristea

Pune o copie dupa AC... daca poti
Suntem curiosi

severcoman

#11
Citat din: cristeaPune o copie dupa AC... daca poti
Suntem curiosi

nu pot : in acesta situatie nu mai trebuie nici autorizatie pentru demolare si nici autorizatia pentru construire.
(sa mai zica cineva ca romanul nu este inventiv!)

bad wolf

Nimic nu se poate demola fara o decizie (chiar daca s-a construit fara autorizatie) judecatoresca.
Sper sa gasesc cararea corecta !

severcoman

#13
Citat din: bad wolfNimic nu se poate demola fara o decizie (chiar daca s-a construit fara autorizatie) judecatoresca.

poate nu am fost destul de clar: 1. demolezi -fara autorizatie (putea sa cada de ploi sau din cauza ultimelor zgaltaituri, primaria este invitata la mediator si se incheie acordul de mediere: a cazut dom'le! > se incheie acordul de mediere autentificat de notar); 2. construiesti fara autorizatie (primaria este invitata la mediator si recunosc am bele parti ca asta este situatia: s-a construit fara autorizatie > se incheie acordul de mediere, se autentifica la notar); proprietarul solicita actualizarea datelor : adica radierea constructie si inscriere constructie noua, declarata, inregistrata...
a. reprezinta acordul de mediere actul pentru demolarea constructiilor (si radierea dreptului de proprietate asupra constructiei) ?
b. reprezinta acordul de mediere actul pentru executia constructiei (si intabularea dreptului de proprietate asupra constructiei noi) ?

bad wolf

Decand au aparut Mediatori ... nu va trece mult timp  pana cand va trebui sa avem acordul lor cum sa efectuam expertizele, ce instrumente sa folosim , ce raspunsuri sa dam la obiective , .....,daca trebuie sa ne spalam pe mani sau nu cand semnam expertizele... chiar nu stiu de mai e nevoie de justitie ?Dor sunt mediatorii !
Sper sa gasesc cararea corecta !