Cadastrul si Certificatul de performanta energetica

Creat de Hakan, Aug 14, 2013, 01:24 PM

« precedentul - următorul »

Hakan

Dupa cum stim, la lucrarile "noastre" de cadastru, nu este necesar releveul decat in anumite cazuri (vezi legislatie).
Asa ca majoritatea "lucrarilor" nu au relevee-cel putin din ce stiu eu.
Pentru Certificatul energetic se pare ca trebuie un releveu.
Intrebarile mele sunt: cine il face? Noi sau auditorii? Trebuie pe el vreo stampila de la
oficiu? si daca da, cum o obtinem?cumva prin "actualizare informatii"?
As vrea daca se poate o parere autorizata, eventual de la unul dintre noi care este si auditor.
Intreb pentru ca am vorbit cu un auditor pentru un fost client, si m-a intrebat:are releveu?daca n-are nu ii fac.Si m-am intrebat :  De ce? de lene, de prea multi clienti sau chiar releveul NU TREBUIE facut de EI.

Modificat de Hakan (14-08-2013 10:25:26)

nicu1000

Conform O.634 releveul se face la cererea proprietarului si evident pe bani. Majoritatea proprietarilor in ideea de a reduce costurile cu intabularea nu-l fac.

De ce nu-l fac auditorii energetici ? In 99.8% din cazuri ei nu fac nimic. Nici macar nu se deplaseaza la constructia ce urmeaza a fi certificata. Evident daca ai releveul bagi din burta niste valori (pe care oricum nu le verifica nimeni) si gata certificatul energetic. Pe de alta parte nu este obligatoriu sa faca releveul, poate ca nici cu stiu sa-l faca, caci nu asta este treaba lor.

Deoarece sunt mult mai bine organizati decat noi isi permit mult mai multe.

nicu1000

Legea 159/2013 spuna ca este obligatoriu certificatul energetic la intocmirea procesului verbal de receptie a constructiei. Cine le face releveul in situatia asta ? Caci intai se face certificatul energetic si apoi cadastru.

Ei trebuie doar sa faca un certificat energetic si nimic altceva (relevee, masuratori etc.).

Referitor la faptul ca nu se deplaseaza la constructie: eu am vazut cateva certificate de-astea si proprietarii cu gura lor mi-au spus ca nu a a venit nimeni. daca mint ei mint si eu.

Modificat de nicu1000 (14-08-2013 16:03:14)

bad wolf

Sper sa gasesc cararea corecta !

zolitakacs

Releveul se găsește in proiectul casei anexat la documentația întocmită în vederea eliberării autorizației de construire.