dezmembrare - apartamentare

Creat de bogdan constantin, Iun 15, 2013, 08:15 PM

« precedentul - următorul »

bogdan constantin

Buna ziua.
Daca am de dezlipit un corp de proprietate ( teren + casa ), deja intabulat, in doua loturi   ( si casa trebuie impartita in jumatate ), trebuie sa fac doua documentatii : dezlipire si apartamentare?

Modificat de bogdan constantin (15-06-2013 17:16:01)

george75m

eu zic sa faci dezmembrarea terenului in 3 loturi (unul este pt. terenul de sub constructie, cu acces la drum, ce va reprezenta parte comuna) si apoi apartamentarea constructiei cu intocmirea foii de avere (cota parte spatii comune cladire si cota parte teren de sub cladire).

Modificat de george75m (15-06-2013 19:56:12)

bad wolf

Daca exista o sentinta judectoreasca -ofaci conform acesteia.
Daca nu ai doua variante:
-daca poti face dezlipirea terenului sin impartirea casei astfel inct sa aiba fiecare acces separat faci doua documentatii, iar daca nu:
-faci cum a E-mail numai cu acordul celor doi proprietari).
Sper sa gasesc cararea corecta !

bogdan constantin

Linia care imparte imobilul in doua loturi trece prin mijlocul casei deci nu se pune problema de acces. Intrebarea mea este care documentatie o fac prima? dezlipirea sau apartamentarea?

Anton Pann

dezlipire in trei loturi apoi apartamentarea . De ce sustii in continuare 2 loturi ? nu ai inteles ca trebuie 3 loturi sau ai casa din douaă corpuri alipite? Sau vrei sa duci linia de dezmembrare prin mijlocul zidului? Aici ceva nu este OK, daca mergi cu doua loturi.

bogdan constantin

Linia va imparti casa in doua pe mijlocul zidului. Fiecare proprietar isi vrea camerele lui si se poate face impartirea comod. Si in cazul in care se face lot separat pentru casa ar mai trebui doua documentatii de alipire dupa nu?

Modificat de bogdan constantin (17-06-2013 00:48:15)

AlexGIS

@bogdan constantin
Dacă ai o construcție în acte, faci cum ti-au spus george75m și Anton Pann.
Dacă ai 2 construcții în acte, faci cum spui tu.

Restul e cadastru.

vali_costea

Etape:
1.Dezmembrare in 3 loturi, lot A, Lot B si Lot C-constructia cu terenul de sub ea-ai nevoie de CU
2.Intabularea dezmembrarii.
3.Apartamentare constructie cu UI1 si UI2.
4. Intabularea aparatamentarii, atentie cand intocmesti lucrararea pentru apartamentare sa nu ramana nimic la comun, in cota indiviza.
5. Alipire Lot A cu UI1 si lot B cu UI2-o sa ai nevoie de CU pentru ambele.
6.Intabularea alipirilor, apoi coproprieatarii vor face partajul cu iesirea din indiviziune.
Cam asta e, eu acum sunt la pct. 5 cu o lucrare in curs, astept CU de la primarie.

Mit

@vali_costea
Sunt f.f. curios cum se va rezolva punctul 5 la cadastru si BCF.
 :uimit:

severcoman

#9
Citat din: bogdan constantinBuna ziua.
Daca am de dezlipit un corp de proprietate ( teren + casa ), deja intabulat, in doua loturi   ( si casa trebuie impartita in jumatate ), trebuie sa fac doua documentatii : dezlipire si apartamentare?

bineinteles casa are beci, care va primi numere separate.
are dreptate mit: si eu sunt curios cum va alipi UI (de la etaj!) si beciul (!) amplasate pe teren indiviz (Lotul C) cu terenul exclusiv;

@vali costea > cum arata acest imobil si de ce ar face proprietarul operatiunile descrise de tine ? la ce oficiu e posibil acest lucru ?

(daca ar fi posibil si s-ar efectua pasii 5-6, atunci ajunge in situatia initiala, dinainte de dezmembrare-intabulare-alipire-intabulare, nu?

Modificat de severcoman (18-06-2013 20:24:19)

Anton Pann

"""  4. Intabularea aparatamentarii, atentie cand intocmesti lucrararea pentru apartamentare sa nu ramana nimic la comun, in cota indiviza."""

Poate nu am inteles bine !
Apartamentarea implică OBLIGATORIU  parTi comune indivize: terenul, zidurile, fundatia, fatada, etc.
 PUNCTUL 5 - Nu poti unifica un lot (nr. top. distinct) cu un UI . Poti unifica doua loturi sau două UI .
Deci sunt si ramân valabile punctele 1-2-3 de mai sus.

Modificat de Anton Pann (18-06-2013 18:01:36)

nicu1000

In cazul in care s-ar face dezmembrarea casei in 2 loturi: daca lot1 (teren+casa) se vinde si noul proprietar demoleaza constructia existenta, cealalta jumatate de casa cam ce zice :oare o sa-i cada in cap proprietarului ? Si daca da, proprietarul acesta (cu casa cazuta) ar fi indreptatit sa de-a in judecata pe autorizatul ce a facut lucrarea de dezmembrare a casei, desi casa avea o structura de rezistenta unitara ? Cum s-ar finaliza o astfel de judecata ?

vali_costea

La notariat, cand se face partajul , coproprietarii dau o declaratie notariala ca zidul comun nu va fi demolat fara acordul reciproc, am omis din greseala acest lucru.
Alta varianta nu exista.

nicu1000

Este obligatorie o astfel de declaratie la partaj ? Si daca gasesc un notar care sa nu ceara asa ceva ?

vali_costea

Nu este obligatorie, dar noi sa fim acoperiti legal de situatia mentionata de tine, notarul o face ca nu il doare mana, nu iti face, cauti altul, ca pana la urma incaseaza niste bani si e o declaratie pe proprie raspundere.
Asta este solutia gasita.