ancpi

Creat de bradu13, Mai 30, 2013, 11:07 PM

« precedentul - următorul »

severcoman

....gardul de beton si o parte din locuinta raman pe terenul vecinului > ar putea fi una din consecintele ulterioare, cu toate ca detine autorizatie din 1998;

http://www.fileshare.ro/e29616316" target="_blank">http://www.fileshare.ro/e29616316

severcoman

"Incepand de astazi aplicatia Generare CP isi face actualizarea dintr-o noua locatie: ftp://..."
ce data a fost "astazi"?

severcoman

cum se intabuleaza dreptul de proprietate asupra constructiei beci dobandit in '99 in baza legii 112, amplasat sub doua unitati locative apartinand in exclusivitate altor doi proprietari diferiti, fiecare la randul sau dobandind constructia si terenul de sub constructia sa in mod exclusiv in baza aceleiai legi 112, in conditiile in care unul dintre cele doua imobile de la parter este intabulat ? (in prezent aplicatia e Terra nu permite taierea constructiei;)

severcoman

foarte utile informatiile de pe site ul ancpi;
de unde pot fi downloadate toate Adresele emise de ANCPI catre Oficii, referitoare la solutionarea unor situatii ?

sa mai ziceti ca cineva n-a reactionat : azi am observat pe site-ul ancpi CELE ZECE DECIZII ale directorilor directiilor... cam putin, mai vrem, le vrem pe TOATE!

Modificat de severcoman (17-09-2013 20:09:56)

severcoman

momentan este doar Adresa nr. 11279/03.08.2012

severcoman

vizitati site-urile individuale ale oficiilor din tara: nici o informatie, iar cele afisate nu sunt de actualitate! sunt cateva exceptii, dar veti afla mai multe din afisele pe peretii institutiilor.
la ce folosesc site-urile respective ???

Modificat de severcoman (11-07-2013 07:21:53)

severcoman

abrogarea al.(5) al Art. 24 din Lg.7/1996  ((5) Promisiunea de a incheia un contract avand ca obiect dreptul de proprietate asupra imobilului sau un alt drept real in legatura cu acesta si actele de alipire si dezlipire a imobilelor inscrise in cartea funciara se incheie in forma autentica, sub sanctiunea nulitatii absolute.), face posibila dezlipirea imobilelor fara act autentic:
""Pentru prima inscrierein evidentele de cadastru si publicitate imbiliara a unui imobil traversat de limita de demarcatie intre intravilanul si extravilanul unei localitati se va intocmi o documentatie prin care se vor atribui doua numere cadastrale , unul pentru portiunea de teren ce se afla in intravilanul localiatii si unul pentru portiunea din extravilan, nefiind necesara instituirea unei servituti de trecere.
Pentru un imobil inscris in evidentele de cadastru si publicitate imobiliara traversat de limita de demarcatie intre intravilanul si extravilanul unei localitati caruia i-a fost acordat un singur numar cadastral , se va intocmi o documentatie de dezlipireprin care se vor acorda doua numere cadastrale, inainte de solicitarea oricarei operatii ulterioare (inscriere/desfiintare constructie, modificare limite, etc.) Aceeasi procedura va fi urmata si in situatia in care un imobil a fost inscris in evidentele de cadastru si publicitate imobiliara, i-a fost acordat un numar cadastral, fiind situat in intregime in extravilan sau intravilan, iar ulterior o parte a cestuia a fost introdusa in extravilan/intravilan prin aprobarea unui PUG/PUZ.
Precizam ca pentru operatia de dezlipire a unui imobil traversat de limita de demarcatie intre intravilan si extravilannu este necesara intocmirea actului autentic de dezmembrare, aceasta operatiune fiind realizata in baza art. 2, al. (4) din Legea 7/1996, republicata cu modificarile si completarile ulterioare."
INTERESANT!
a. operatiunea de mai sus se face din oficiu de OCPI sau proprietarul este obligat sa achite tarifele in vigoare ?
b. in cazul in care peste un interval de timp, cele doua imobile rezultate, inscrise in cf diferite, vor fi cuprinse numai in intravilan sau numai in extravilan, este obligatorie alipirea si revenirea la situatia in care proprietarul avea un singur imobil ? *(din oficiu sau cu achitarea taxelor?)
c. in cazul in care peste un interval de timp limita intravilan/extravilan, se modifica prin PUG si traverseaza unul dintre cele doua imobile, "taind" inca o portiune din imobilul travesat, se subintelege: din nou este obligatorie dezmembrarea acestui imobil; in acest caz, este obligatoriu ca partea dezlipita sa fie alipita celuilalt imobil (rezultat din dezmembrarea initiala) ? *(din oficiu sau cu taxe ?)
d. abia astept sa revenim la acest topic peste un an, pare ca limita de demarcatie dintre intravilan si extravilan este "vie"!
e. observati cata consecventa : o documentatie/doua numere cadatrale ...; documentatie de dezLipire/act de dezMembrare...
f. "nefiind necesara instituirea unei servituti de trecere"; opinia mea este ca urmare a acestui fapt instantele si expertii vor avea mai mult de lucru, intrucat proprietarul poate vinde imobilul ramas in extravilan, fara cale de acces-loc infundat, iar noul proprietar va afla ca nu are cale de acces la teren abia dupa perfectarea vanzarii...

Modificat de severcoman (31-07-2013 11:00:10)

severcoman

probabil ca bancile sunt foarte interesate de "fluctuanta linia de demarcatie"... (v-amintiti ce credite, ce sume pe terenul intravilan ? extravilanul nu avea valoare, spuneau evaluatorii bancilor, ca la grila notarilor); sa vada si ele cum e sa se trezeasca peste noapte cu alte valori, exact ca si dobanzile!

Modificat de severcoman (02-08-2013 20:32:42)

severcoman

viitorul regulament trebuie sa cuprinda un Articol NOU:
1.    modificarea in limita a 2% este repozitionare;
2.    repozitionarea in limita 2 % este modificare;
3.    prevederile de la pct. 1 si 2 se aplica atat pentru suprafata cat si pentru limitele imobilului;
4.    aceste prevederi au fost introduse din urmatoarele motive :
-    pentru a legaliza schimbarea semnelor de hotar, inclusiv conform planurilor parcelare, dar in limita a 2%, ca o consecinta ulterioara a lipsei planului parcelar in momentul intocmirii documentatiei initiale,
-    pentru a demonstra instantelor ca nu cunosc limba romana si intelesul termenilor,
-    ca sa nteleaga si vecinul cu care fac granituirea ca dupa ce Miam repozitionat imobilu' cu 1,29m (spre el !) se aplica regula "nu te supra frate!"
(din categoria "sa se repozitioneze, primesc! da' sa nu se modifice nimic!";)

severcoman

acum ca nu se mai elibereaza Ordinl Prefectului :
oficiile/ancpi ar trebui sa lamureasca proprietarii: care este temeiul legal in baza caruia obliga proprietarul sa obtina OP pentru terenul indiviz, dobandit in folosinta cu ocazia cumpararii apartamentului ? -intrucat detine apartamentul (constructia-UI) in proprietate, iar terenul cu titlul de folosinta, deci isi poate intabula dreptul cu ocazia intocmirii documentatiei, nefiind conditionat de obtinere OP !...

severcoman


                  ce chestie : sa ntelegem ca suspendarea emiterii Ordinului prefectului conduce la intabularea dreptului de proprietate in favoarea Statului Roman (pentru teren) atunci cand proprietarul doreste sa vanda locuinta si terenul dobandite dupa 1974 (adica terenul din curte nu l poate vinde, iar casa care trebuia demolata conduc la un pret derizoriu, fata de vecinul care este in aceeasi situatie, insa a apucat sa obtina OP) ?

Modificat de severcoman (09-09-2013 17:28:19)



               

severcoman


                  macar cu ocazia suspendarii activitatii Comisiilor de ff (!), ocpi nu mai poate pretinde Planul de incadrare in tarla: primarul nu mai poate semna, poate doar proprietarul, care este de acord cu orice, numai sa treaca documentatia...


               

severcoman


                  chiar nu ma pot gandi la proprietarul unui imobil, care dupa ce a obtinut autorizatia de construire si a edificat constructia sa afle ca imobilul sau este "inregistrat in planul cadastral fara localizare certa (!) datorita lipsei planului parcelar"...; poate ne spune ocpi care sunt consecintele ulterioare (!) si cum se trateaza in cazul in care omu' scapa totusi!


               

kkndkk


                  
severcoman a scris:

chiar nu ma pot gandi la proprietarul unui imobil, care dupa ce a obtinut autorizatia de construire si a edificat constructia sa afle ca imobilul sau este "inregistrat in planul cadastral fara localizare certa (!) datorita lipsei planului parcelar"...; poate ne spune ocpi care sunt consecintele ulterioare (!) si cum se trateaza in cazul in care omu' scapa totusi!

Una din consecinte este faptul ca nu va primi autorizata de construire. Daca o primeşte este vina urbanistului.



               

severcoman


                  
kkndkk a scris:


Una din consecinte este faptul ca nu va primi autorizata de construire. Daca o primeşte este vina urbanistului.


respecta PUG, dispune de dreptul sau de proprietate, ocrotit prin lege, scoate din circuit si construieste: nu-i de vina urbanistul ca o Comisie nu a reusit in 23 de ani sa aplice legea..., ba dimpotriva: raportat la rpevederile legale (chipurile!) unul dintre proprietari a fost pus insituatia de a cumpara de la vecin un teren initial virtual (in opinia mea, iar ocpi incearca sa ne convinga ca nu percepem situatia) "real" in prezent; sa vedem ce face cu celalalt vecin, care nu este dispus sa cumpare teren din afara proprietatii sale imprejmuite, asa cum indica pp Nou.