Legea 165 2013 -

Creat de dd2709, Mai 20, 2013, 09:29 PM

« precedentul - următorul »

rock4ever

te-a platit cineva sau ai facut lucrarea ca angajat al uat-ului?

ioana88s

si cum ai completat anexele?
In fiecare anexa se gasesc toate sectoarele?
sau pt fiecare sector completezi cate o anexa?

Arhimede

Doar in A1 sunt toate secroarele  pentru a te verifica cu total suprafata UAT , in celelalte am trecut nuami sectoarele  in care sunt amplasate suprafetele de interes (ilazuri paduri etc)
 Da am lucrat doar in timpul programului  cu salarizarea corespunzatoare postului pe care sunt angajat (aprox 1000 ron lunar)
  Cel mai greu a fost sa pun la punct o baza de date apoi a fost mai usor
  Zona cooperativizat suprafat aprox 15000 ha si aprox 4200 proprietari.

mo.nroe

Pentru suprafetele de padure, imi puteti explica modul de lucru?

In functie de ce ati delimitat padurile?

In cadrul unui UA complet predat, v-ati inchis pe suprafata din protocoale?

In cadrul unui UA ramas partial la stat, cum ati obtinut limita dintre ce s-a dat si ce a ramas la stat?

In functie de harta sivlica, ce a ramas clar in afara acesteia si se observa ca e padure, ati inclus-o la agricol?

Arhimede

Nu am avut probleme cu padurea deoarece toata padurea este de stat ,am p-rimot-o digitizata , au fost ceva probleme dar le-am rezolvat impreuna cu reprezentatul silvicului ,iar UA urile primite  le-am digitizat aproximativ dupa silvic , practic am delimitat padurea dupa ortofoto si am tinut cont sa ma inchid pe suprafata primita de la silvic , am redesenat sectoarele inasafel sa cuprinda un sector doar padurea din zona respectiva.

Arhimede

Dar  va spun ca este doar o inventariere , nu are pretentia de a fi o lucrare de cadastru general , pana la urma trebuie sa fie evidentiate rezervele de teren acolo unde sunt si rezerve de suprafat mare nu va apucati sa cautati rezerve de cativa ari ca o sa pierdeti timpul de pomana , acolo unde reese o rezeva de mica suprafata aia o compensati cunva (cei mai vechi de la castru se pricep bine cum se faca operatiunea)

nicu1000

Arhimede a scris:

Dar  va spun ca este doar o inventariere , nu are pretentia de a fi o lucrare de cadastru general , pana la urma trebuie sa fie evidentiate rezervele de teren acolo unde sunt si rezerve de suprafat mare nu va apucati sa cautati rezerve de cativa ari ca o sa pierdeti timpul de pomana , acolo unde reese o rezeva de mica suprafata aia o compensati cunva (cei mai vechi de la castru se pricep bine cum se faca operatiunea)

In comuna in care lucrez eu terenul costa cam 20-25E/mp - pe camp. Crezi ca nu intereseaza pe nimeni daca am 3000mp liberi pe undeva ?

Arhimede

Inteleg ca vrei sa scoti pamant si din piatra seaca cum se spune.cam asta vor sa scoata si guvernantii!!

John Doe

Normele de cadastru aplicate pâna prin anul 2000 prevedeau ca neînchiderile de suprafete se compenseaza, pana la anumite valori. Acum se lucreaza dupa alte norme, desi celelalte nu s-au abrogat explicit (sau nu stiu eu?), si se compenseaza numai suprafata in minus; cea in exces se constituie obligatoriu in rezerva.
Desi asa se prevede, norma e putin schioapa; daca ne gândim cu ce precizie am determinat nou conturul de tarla putem deduce pana la ce valori are sens sa constituim o rezerva sau nu. De exemplu, la 100 Ha avem 1km x 1km. Daca am determinta punctele de contur cu precizia de 1cm, atunci avem 4.000 metri x 1cm = 40mp care pot fi in plus sau minus din calcule si nu are sens sa facem rezerva din ei. Insa treaba asta fiind prea complicata, de obicei e mai simplu s-o dai cotita pe simplu si gata, ai facut treaba, daca nu-ti iese in teren mai tragi tu de GPS sau de ceva si gata. Nu?

@nicu1000: ne spui si noua care e comuna aceea? n-am mai auzit de asemenea preturi.

bad wolf

Zilele astea am vazut instructiunile ANCPI pentru aplicarea  L165. Tampenie mai mare n-am vazut .

Asa ceva nu putea sa se coaca in mintea unuia care stie despre ce-i vorba i cadastru si cum au fost aplicate legile ff pana acum.

Asa cum e aceasta lege nu se va finaliza niciodata mai ales ca se doreste a se aplica gratuit si...ar mai fi multe de spus , dar n-are sens  tot nu tine nimeni seama de ce spunem noi.

Sper sa gasesc cararea corecta !

rock4ever

deunazi am asistat la o discutie la arhiva ocpi, unde primarul unui uat unde am am mai lucrat se lauda ca si-a angajat topograf si o sa inventarieze tot, o sa faca planuri parcelare si o sa dea cf-uri la toti. Laudabila initiativa cu mentiunea ca in acel uat e o varza de nedescris. Sunt curios cum colegul care s-a angajat acolo o sa rezolve in 2 luni ce nu s-a rezolvat de 23 ani incoace

Arhimede

In doua luni abia dacintelegi ce au facut cei dinainte , te familiarizezi cu problemele locale , inveti  denumirile populare ale tarlaleor si alte probleme

dd2709

bad wolf a scris:

Zilele astea am vazut instructiunile ANCPI pentru aplicarea  L165. Tampenie mai mare n-am vazut .

Asa ceva nu putea sa se coaca in mintea unuia care stie despre ce-i vorba i cadastru si cum au fost aplicate legile ff pana acum.

Asa cum e aceasta lege nu se va finaliza niciodata mai ales ca se doreste a se aplica gratuit si...ar mai fi multe de spus , dar n-are sens  tot nu tine nimeni seama de ce spunem noi.

Despre ce instructiuni ale ANCPI vorbesti?

bad wolf

dd2709 a scris:

bad wolf a scris:

Sunt instructiuni specifice pentru un anumit judet:
-impartirea pe sectoare cadastrale,
-modul de completare a aanexelor,
-s.a.

Sper sa gasesc cararea corecta !

dd2709

bad wolf a scris:

dd2709 a scris:

bad wolf a scris:

Sunt instructiuni specifice pentru un anumit judet:
-impartirea pe sectoare cadastrale,
-modul de completare a aanexelor,
-s.a.

Multumesc. M-am "speriat". Am crezut ca s-a trezit ANCPI si a produs ceva norme, acum la spartul tirgului.