rectificare cadastru rezolvare

Creat de noname852006, Mar 04, 2013, 03:59 PM

« precedentul - următorul »

noname852006

detin o proprietate cu constructi pe ea si doresc sa ii fac cadastru am verificat ce cadastre mai sunt prin zona iar unul dinte vecini are cadastru care se suparapune cu proprietatea mea pe vreo 2.3m destul de mare (parerea mea)care sunt pasi sa imi pot rezolva problema??????cadastrul vecinului e din 2005

Modificat de noname852006 (04-03-2013 14:34:11)

Mit

Aveti gard intre dvs. si vecin?
Daca limita este un gard care sa fi existat si in 2005, posibil sa fie eroare de masurare (pozitionare).

noname852006

da limitele in teren sunt foarte clare adica este gard ,este o eroare de pozitionare a schitei vecinul este de acord cu eroarea schitei problema e ca vreaus a aflu pasi de a ne pune la punct si cu schitele ca in teren lucrurile sunt clare.....

Mit

Pai contactati un topograf si stie el ce are de facut (in principiu, trebuie refecuta lucrarea vecina).
Postarea trebuia facuta la Cadastru-intrebari.... asta nu-i un anunt de interes public. :hi:

noname852006

ma ajutati si pe mine cu un raspuns mai concret  explicati-mi va rogggggg procedura Va multumesc

Modificat de noname852006 (05-03-2013 08:59:19)

djxhouse

noname - ti sa raspuns deja
cauta un topograf, unul care are GPS cu dubla frecventa, sa efectueze masuratori, apoi iti intocmeste documentatie de repozitionare.

oricum ai vorbit deja cu un topograf, ca altfel nu stiai ca se suprapune cu 2.3m asupra terenului tau

noname852006

eu sunt novice in domeniu si nu stiu ce trebuie facut sa pun astea la punct adica eu consider ca vecinu nu are vina nu e asa?

noname852006

pentru repozitionare cine plateste?vecinu?cam cat e tariful?

noname852006

chair nu exista nimeni care sa intanit cu asa ceva sa imi spuna exact ce a facut?????

John Doe

Se poate in mai multe feluri.
1) Iti faci cadastru lipit de al vecinului asa incorect cum este, dar se va aviza.
2) Iei un topograf sa-ti faca tie cadastrul corect, se suprapune cu vecinul, in memoriul tehnic sa scrie ca a observat si solicita repozitionarea vecinului, OCPI iti da completare si convoaca ambii topografi (al vecinului si al tau) ca sa rezolve treaba - adica sa se repozitioneze cine cum trebuie. Daca astia nu se inteleg, se merge in instanta.
3) Cauti un topograf care sa faca repozitionarea cadastrului vecinului cu acordul (si probabil pe banii) lui, pe urma dupa ce se avizeaza asta sa-ti faca si tie cadastrul corect. Cel mai bine ar fi sa fie topograful vecinului, ca are deja masuratorile si stie terenul.

noname852006

dar topograful vecinului nu mai exista nu mai este autorizat:(

kkndkk

Citat din: noname852006da limitele in teren sunt foarte clare adica este gard ,este o eroare de pozitionare a schitei vecinul este de acord cu eroarea schitei problema e ca vreaus a aflu pasi de a ne pune la punct si cu schitele ca in teren lucrurile sunt clare.....
Extras din Ordinul 634 ANCPI actualizat

"ARTICOLUL 27
(1) Dacă două sau mai multe planuri de amplasament şi delimitare ale imobilelor recepţionate sau pentru care se solicită recepţia sunt reprezentate pe planul cadastral de carte funciară în format digital, cu suprapunere totală sau parţială a suprafeţelor imobilelor, se va proceda după cum urmează:

a) în situaţia în care este necesar pentru lămurirea situaţiei, inspectorul poate convoca persoanele autorizate care au executat documentaţiile, pentru verificarea la teren a situaţiei şi stabilirea tipului de suprapunere, reală sau virtuală. În acest sens, suprapunerea virtuală, existentă în baza de date grafică a oficiului teritorial, este o suprapunere generată de erori de măsurare şi prelucrare a datelor, iar suprapunerea reală este suprapunerea efectivă în teren datorată existenţei mai multor acte juridice diferite pentru acelaşi amplasament, identificării diferite a limitei comune sau lipsei materializării limitei la momentul identificării, fapt ce conduce la nesemnarea procesului-verbal;

b) dacă în urma verificărilor la teren se constată că este o suprapunere virtuală, repoziţionarea imobilului cu sau fără construcţii ori investiţii se soluţionează astfel:

- din oficiu, de către consilierul de cadastru, fără acordul proprietarului, în situaţia în care operaţiunea de repoziţionare presupune rotaţia, translaţia, modificarea geometriei sau modificarea suprafeţei cu un procent de până la +/- 2% inclusiv din suprafaţa imobilului existent în baza de date. Aceste prevederi se aplică în cazul în care imobilul este împrejmuit şi/sau există plan parcelar recepţionat. Procedura este iniţiată în baza referatului de constatare întocmit de consilierul de cadastru şi aprobat de şeful serviciului cadastru. Fişierul .cp este întocmit de consilierul de cadastru;
cu acordul scris al proprietarului, în situaţia în care operaţiunea de repoziţionare presupune modificarea geometriei şi diminuarea suprafeţei cu un procent de peste 2%. Acordul proprietarului se va da în faţa persoanei autorizate sau la oficiul teritorial, în faţa persoanelor desemnate. Fişierul.cp va fi realizat de persoana autorizată care a întocmit documentaţia greşită. În caz de refuz, persoana autorizată va fi sancţionată, conform prezentului regulament, iar fişierul va fi întocmit de către consilierul de cadastru. Dacă proprietarul refuză să îşi exprime acordul, în baza referatului întocmit de consilier şi aprobat de şeful serviciului cadastru, se efectuează din oficiu în cartea funciară a imobilului următoarea notare: Imobil înregistrat în planul cadastral fără formă şi localizare corectă. Consilierul de cadastru face aceeaşi menţiune pe planul de amplasament şi delimitare din arhiva oficiului teritorial"

Sintagma "consilierul de cadastru" face referire la angajatul OCPI care avizeaza lucrarea. (sau inspector cu citeva rânduri mai sus deoarece la români nu exista consecventa in documentele juridice).
Tu nu ai treaba cu lucrarea vecinului, nu trebuie sa platesti decat lucrarea ta si taxele tale. Ar fi culmea sa-l angajezi pe autorizatul care a intocmit lucrarea. De bine ce a facut-o.
Daca ai si alte neclaritati citeste ordinul 634 de pe net urmatoarele articole si dupa aia pune intrebari.