Intrebare stereo 70

Creat de sevenup, Dec 03, 2012, 08:52 PM

« precedentul - următorul »

sevenup

Cu cat este coborât planul de tangență în cazul proiecției stereo 70? cu 3502m(sursa internet) sau cu 1389,478m (sursa T.Moderna)

sevenup

*planul de proiecție tangent

John Doe

Stereo '70 e cu plan secant... mai multe detalii gasesti cu un search pe google, de exemplu: http://www.topo-online.ro/home/stereo70.html" target="_blank">http://www.topo-online.ro/home/stereo70.html

Modificat de John Doe (03-12-2012 19:39:38)

sevenup

stiu ca îi cu plan secant, să reformulez întrebarea care este diferența între planul secant și planul tangent?

bogdy

4253 m conform Cartografie-Topografie editura 1983 :nebun:

John Doe

@sevenup: vezi ce scrie le linkul indicat, e destul de evident. Valoarea exacta e o conventie, n-a masurat-o nimeni dar sigur au interpretat-o si contestat-o mai multi, asa ca te intreb: la ce iti trebuie tie valoarea asta exacta-fixa? Daca la vreun examen, intreaba-l pe cel care te va examina cât vrea el sa fie. Pentru cultura ta generala? O gasesti unde am zis, sau in o gramada de alte locuri, cu Google.
Asta in ideea ca am interpretat corect intrebarea ta, cred ca voiai sa spui "care este distanta dintre planul tangent la geoid in punctul central al proiectiei si planul secant". Fiindca asa cum ai pus-o tu ma cam face sa te trimit la geometria din clasa a cincea si sper ca nu e cazul.

Modificat de John Doe (03-12-2012 21:59:05)

sevenup

cred ca din intrebare reiesea ca la distanta dintre plane ma refeream(H de pe desenul din linku care mi l-ai pus)...iar in ceea ce priveste valoarea, ea influenteaza deformatiile liniare nu? deci nu poate fi chiar cat vrea oricine

Mit

3189.478m
Putina geometrie, triunghiuri asemenea, etc  :hi:

John Doe

Adâncimea planului secant influenteaza deformatiile liniare, normal. N-am avut niciodata nervi si cunostinte sa ma apuc sa verific daca chiar asa stau deformatiile liniare cum zice teoria, pur si simplu am luat rezultatele gata calculate si le-am aplicat in formulele mele, acolo unde a fost cazul.

sevenup

Mersi John... Mit, nu e vorba de nicio geometrie, în Topografie Modernă îi scris ca distanța îi egală cu 1389,478m("plan de proiectie secant unic, coborât în versiunea actuală cu cantitatea i=1389,478m față de cel tangent inițial"-pag 94). Deci aș înclina să cred că asta îi bună.

sevenup

John încă o întrebare, îmi poți zice care îi procedura în practică în cazul deformațiilor atunci când este cazul? se aplică doar pentru distanțe mari măsurate?

John Doe

Depinde de marimea suprafetei de lucru si de precizia ceruta. In general, la suprafete de peste 200 Ha (si asta e o cifra empirica) ar fi bine sa compensezi macar reteaua de sprijin, dar daca ai de facut parcelari de tarlale pe extravilan nu prea merita sa te obosesti, obtii niste rezultate care teoretic au precizie mai mare dar practic nu prea ai cum sa verifici asta si nici nu intereseaza pe nimeni.
Daca lucrezi in zona cercului de deformatii nule la fel, nu te obosi cu reducerea distantelor.
Incearca sa aplici corectiile pentru zona ta la diferite marimi ale unei distante, vezi si preciziile necesare la lucrarile cadastrale si ai sa-ti dai seama cand se merita sau nu sa te apuci de compensat.
Precizare: vorbim despre masuratorile cu teodolitul (clasic sau electronic), la GPS se postprocesarea compenseaza singura tot ce trebuie.

Verifica-ti valoarea "1389" ; nu cumva e "3189" ? Sunt inversate doua cifre, poate fi si o greseala de scriere in manual.

Modificat de John Doe (04-12-2012 11:45:54)

Mit

sevenup

posibil sa fie cum zici

576/354px 32.8KB

sevenup

și aici

580/310px 18.6KB