problema export LEICA Geo Office

Creat de mono70, Noi 26, 2012, 01:28 AM

« precedentul - următorul »

mono70

dupa postprocesare cand export ASCII imi exporta coordonatele initiale, cine ma poate ajuta cu un sfat sa pot exporta coordonatele finale prelucrate

Mit

Dupa PP ar trebui ca in fereastra "Points" sa ai coordonatele prelucrate.
Selecteaza datele din fereastra, Ctrl-C si copie-le unde vrei (Ctrl-V)  :hi:

doru2

nu sunt mare maestru in LGO, dar cred ca dupa postprocesare trebuie sa-i dai un store adjusted coordinates in raportul final.
 apoi la export trebuie sa selectezi clasa corecta in export/settings.
daca nu ai actualizat punctele dupa postprocesare, sau daca le-ai actualizat dar la settings ai setat manual si measured ca tip de punct, exporti ceea ce ai masurat si nu ceea ce ai procesat.
  incurcate caile leica, de multe ori ma intreb de cate sute de ani vor mai avea nevoie pentru a veni si ei in secolul 21...

doar o parere

doru2

AlexGIS

Mit

adrianc

Bernese costa 15000 de franci elvetieni si pretul include si training de o saptamana pentru o persoana.
daca vrei sa stii si coordonatele satelitilor la diverse momente de timp e ideal
La muncă! nu la întins mâna.

doru2

da, n-am spus niciodata ca cei de la leica nu stiu geodezie, ceea ce am spus e faptul ca nu stiu, dar absolut deloc, programare, si cum sa faca un soft intuitiv si usor de folosit. greu de grezut ca in secolul 21 mai poti fi competitiv folosind metode de acum 30-40 de ani.

Mit

Pardon, costa 24.000 CHF fara TVA.
Dar nu asta-i important; pot arata oferte de pret pt. alte softuri de acest gen la peste 40.000$.
Important ca asa cum sunt ei "inapoiati" la capitolul intuitiv si usor de folosit, mai toate retelele mari gen EUREF sunt prelucrate cu Bernese. Cam singurul soft care prelucreaza vectori de 2.000km.!!!
Cred ca si reteaua RomPos a fost procesata si compensata tot cu Bernese daca nu ma-nsel.
@doru2, asa ca uite ca, cu metode de jdeani sunt f. competitivi.
O interfata frumoasa nu face decat sa admiri frumos rezultatele, nu si sa ai incredere 100% in ele.
Na, ca de la export coordonate, am ajuns la softuri stiintifice.
Spor la... exportat coordonate compensate! :hi:

doru2

spor, era parerea mea, fiind un soft cu care muncesc zilnic, statiile noastre fiind leica, dar avand in trecut posibilitatea sa lucrez si cu alte softuri, si muncind si in alte softuri zilnicm, raman la parerea ca tot ceea ce tine de leica este ramas in urma cu zeci de ani. si n-ar fi problema ca e frumos sau nu ci cat este de productiv, iar la acest capitol leica este pe ultimul loc comparat cu tot ceea ce am folosit in trecut. sa nu uitam, procesarea unor vectori de 2000 km se intampla odata la suta de ani, dar procesarea vectorilor scurti, munca de rutina este ceea ce faci cam 99.99 din tip. Iar daca trebuie sa sacrifici 50% din productivitate in fiecare zi, pentru ca peste 10 ani s-ar putea sa faci o masuratoare in care sa ai nevoie de super prezizie oferita de un soft neproductiv, se numeste ca pierzi timp si bani si vei fi falimentar in curand pentru ca nu poti face concurenta cu ceilalti care sunt mai isteti.

comparand softuri, eu doresc doar sa amintesc ARCINFO, cei care au muncit in el acum 10-15 ani isi amintesc ca era totul command line si se mai poate folosi si acum la fel, dar in ultimii 10 ani au restructurat masiv si au o interfata de anul 2012, fara sa fi pierdut din calitate. evident, poti sa o lasi si balta, sa pui la punct un produs iar apoi sa-l tii neschimbat 30 de ani, pana cand devi incompatibil cu orice alt soft de pe piata si ramai singur in lumea ta, geniu neinteles de nimeni. eu nu spun ca elvetienii nu sunt buni la geodezie, ceasuri, dar sunt ramasi in urma rau de tot la partea de programare, rau...

mono70