Dezmembrare pe baza sentintei

Creat de TopoLogiC, Noi 19, 2012, 01:30 PM

« precedentul - următorul »

TopoLogiC

La dezmembrarea unui imobil in 3 loturi conform unei sentinte, trebuie certificat de urbanism sau nu?

rock4ever

dtoni

in mod normal nu.... dar traim in Romania

TopoLogiC

nicu1000

In cazul asta nu se mai discuta de dezmembrare. Loturile au fiecare cate un proprietar - asta nu este dezmembrare.

rock4ever

Daca terenul nu a facut obiectul legii 18, si ai la baza un cf vechi de acum 100 ani se face 3 x prima inscriere. Daca ai un cf nou si sentinta dispune dezmembrare, faci lucrare de dezmembrare, o vizeaza cadastru si o duci la cf (nu mai trebuie sa mearga omu la notar). Cel putin eu aa am facut

vali_costea

Ma repet si eu poate: daca imobilul care a fost dezmembrat prin sentinta nu a fost   intabulat initial, vei merge pe prima inregistrare la fiecare imobil rezultat, o conditie ar fi ca ele, prin lotizarea facuta prin tranzactie, expertiza, etc, sa se distinga foarte clar unul de altul prin vecinatatile mentionate;daca a fost intabulat initial si proprietarii au recurs la instanta pentru partaj , vei merge intai pe dezmembrare imobil la cadastru, cu CU aferent, apoi vei intabula dezmembrarea conform sentintei si apoi vei intabula dreptul de proprietate fiecarui proprietar.

TopoLogiC

Imobilul este inscris in cartea funciara, insa proprietarii din cf sunt decedati, sentinta dispune succesiunea si iesirea din indiviziune pentru mostenitori.

rock4ever

Aici tine de cutumele zonei tale. Eu as face o documentatie de dezmembrare in care sentinta tine loc de act autentic, depui la cadastru o vizeaza si pe urma o depui la cf.

bad wolf

Sentinta de iesire din indiviziune, definitiva si irevocabila, este intotdeuna act autentic si devine singurul valabil.
Sper sa gasesc cararea corecta !

Mit

Nu e vorba de cutume aici. Asa se face : dezmembrare cu iesire din indiviziune conform sentintei. Sentinta tine loc si de CU si de ce mai vor cei de la OCPI-CF.
Va trebui sa respecti expertiza. :hi:

cristea

La o dezm in 3 loturi primaria nu a vrut sa elibereze certif de urbanism pe motiv ca nu respecta cerintele de urbanism din zona.conf legii nimeni nu este obligat sa stea in indiviziune. omul a inaintat proces a obtinut sentinta si a dezm linistit in baza acesteia

Anton Pann

Sentinta impreuna cu expertiza se depun la OCPI si se opereaza in Cf . Nu se mai face nici o documentatie . Nu se mai cere certificat de urbanism. Cartea funciara trebuie sa intabuleze sentinta . Asa se face la noi, privitor la terenuri intravilane, sau extravilane care sunt inscrise in Cf .

vali_costea

Citat din: Anton PannSentinta impreuna cu expertiza se depun la OCPI si se opereaza in Cf . Nu se mai face nici o documentatie . Nu se mai cere certificat de urbanism. Cartea funciara trebuie sa intabuleze sentinta . Asa se face la noi, privitor la terenuri intravilane, sau extravilane care sunt inscrise in Cf .

Pai e bine pe voi daca se face, eu pot sa iti spun ca la Bucuresti, Calarasi , Giurgiu se face intai documentatie cadastrala pentru dezmembrare si apoi se merge la carte se intabuleaza dezmembrarea si apoi dreptul de proprietate.

Mit

@AP s-a referit la situatia in care s-a facut expertiza cu aviz OCPI. Atunci la ce bun sa mai faci o doc de dezm. daca ea exista. Poate DOAR in cazul in care sentinta spune altceva decat cum s-a facut in expertiza avizata la OCPI.