IE identificator electronic

Creat de L473XXX, Noi 03, 2012, 12:54 AM

« precedentul - următorul »

L473XXX

Buna. Am si eu o nelamurire, poate a mai intalnit cineva cazul asta.
Am intocmit o documentatie cadastrala, conform art. 22-2 sau nu mai stiu care exact am consultat baza de date a O.C.P.I. In urma consultarii, am preluat limitele cadastrelor vecine, incadrandu-ma in tolerantele admise.
Totul ok pana aici. Dupa n zile pe tehnic, primesc completare de genul: "imobilul se suprapune cu un alt imobil inregistrat in baza de date cu IE=XYZBLH in U.A.T. X pe o suprafata de 00.03 mp. Am verificat, si am banuit ca poate in intervalul in care eu am consultat baza de date si depunerea documentatiei ar fi aparut o noua documentatie cu care probabil ma suprapun "o tara". Am depus din nou cerere in intervalul asta in care am eu completare, deja am primit raspunsul pe email, si, e fix la fel, nu imi apare nicaieri vecin cu I.E-ul respectiv.
Bine, acuma urmeaza sa ma duc la O.C.P.I. si sa rezolv problema acolo, dar sunt f curios ce reprezinta I.E.-ul ala si de ce nu imi apare atunci cnd eu consult baza de date??
 :(

Modificat de L473XXX (02-11-2012 23:02:12)

nicu1000

esti autorizat sau propietarul terenului ?

george75m

IE este numarul cadastral nou. Posibil ca de la OCPI ai primit ce se afla baza de date grafica veche in care nu se mai inregistreaza in acest moment, ci se foloseste doar pentru referinte. Ar fi trebuit sa-ti dea conturul vecinului din Eterra.
Eu folosesc ceva mai rapid si mai sigur: cer planul pe hartie de la biroul teritorial unde ma aflu, il primesc imediat daca ma am bine cu cineva, raportez punctele de contur si vad astfel suprapunerea.

PS: la noi in judet, ca sa obtin un contur din baza de date, trebuie sa merg dus-intors 80km, sa depun cerere doar intre anumite ore, sa astept 5 zile, iar sa parcurg cei 80 km, pt ca la OCPI s-au taiat toate legaturile la internet si nu functioneaza nici emailul.
Oare cand mai putem si munci in atata birocratie ?

L473XXX

Am inteles. Problema e, ca daca electronic nu mi-a venit conturul I.E-ului respectiv, lucru care se intampla f rapid si pe email, m-am dus la bcpi-ul respectiv sa iau si eu copie dupa Anexa 11, dar uite ca s-a intamplat sa nu aiba Anexa 11 de la documentatie acolo si astfel parcurg si eu 40 km la ocpi pentru rezolvarea problemei.
Nu stiam ca nu se mai trec in baza de date noile numere cadastrale, pana acum, am avut mereu ca raspuns la solicitari utimile nc-uri, fara sa mai am surprize de genul.
Merci

topograful linistit

Suprapunere 00,03 mp ???
Numai Stefan cel Mare poate masura asa de precis.

bad wolf

Cred ca numai cineva bolnav mintal poate sa scrie ca exista o suprapunere de 00.03 m.p.
Sper sa gasesc cararea corecta !

John Doe

no problem... eu am primit nota ce completare ca ma suprapun cu o documentatie respinsa...

everest

probabil l-au angajat pe Chuck Norris la OCPI

L473XXX

Inspectorul mi-a spus ca nu el mi-a dat completarea, ci e-terra. Cum rezolv problemuta postez pe forum solutia.

nicu1000

De fiecare data data cand o documentatie noua se suprapune cu un NC vechi, e-terra il avertizeaza pe inspector despre asta. Poate sa fie suprapunere si de 0.0001mp. Depinde de el daca vrea sa faca exces de zel si sa de-a o nota de completare sau nu. Solutia pentru tine este: modificarea documentatiei tale conform limitei imobilului vecin.
Eu am avut chiar o completare mai interesanta: la inscrierea unei constructii noi pe un teren intabulat in CF (prin 2008) mi se da completare pe motiv ca exista suprapunere de 0.08mp cu imobilul vecin intabulat cu o luna in urma. Aveam 2 variante: instanta sau modificare coordonate, variante pe care i le-am prezentat proprietarului. Solutia: am modificat  coordonatele si dimensiunile imobilului meu pentru a se lipi de vecinul (bineinteles cu declaratie notariala, taxe, timp pierdut etc.). Astia sunt angajatii OCPI si cam atat ii duce capul.
Succes!

adrianc

Mama! 0.03mp. Sa-ti fie rusine. Ce fel de mester esti? Ai intrat cu 5mm peste vecin.
Rectifica bula de la jalon si centrarea de la statie. Ba chiar foloseste pilastrii cu centrare fortata.  :rotfl:
Cred ca inspectorul tau e ceva strungar daca a dat completare pentru atat.
La muncă! nu la întins mâna.

Atopor

Nu suprafata e relevanta, ci dimensiunea maxima a suprapunerii. Daca depaseste toleranta admisa (+- 10 cm in intravilan si +- 40 cm in extra cred) atunci asta e ...

kkndkk

Ce a zis Nicu1000 este corect. La importul fisierelor din Generare CP, programul semnalizeaza daca nu este preluata exact limita cu documentatie vecina. Conform regulamentului daca suntem cu diferente in tolerante trebuie preluata limita existenta deja in e-terra. (20cm la materializate si 40 la nematerializate).

Modificat de kkndkk (05-11-2012 12:33:22)

adrianc

La muncă! nu la întins mâna.

L473XXX

Problema rezolvata. M-am dus la inspector. Deci nici lui in Map nu ii arata suprapunerea, aseara am dat si eu in autocad regen pana mi-au sarit ochii si tot nu am gasit suprapunerea, insa e-terra arata o mica suprapunere acolo, mi-a aratat el astazi. Acuma nu am decat sa copii din nou liniile intr-un nou fisier, eventual sa raportez manual coordonatele si sa vad ce pot obtine fata de forma initiala. Nah, m-a depasit putin problema, nu am mai intalnit.
Incurcate sunt caile domnului.
 :hi: