Intrebare fotograma

Creat de everest, Oct 30, 2012, 01:15 AM

« precedentul - următorul »

John Doe

@everest: nu sunt dator sa-ti explic detaliat de ce ti-am raspuns astfel; deocamdata las-o asa, incearca sa acumulezi cat mai multe cunostinte si experienta si la un moment dat ai sa intelegi singur. E mai folositor sa ne vedem de treburile noastre decât sa pierdem timpul cu replici inteligente.

@bad wolf: chestiunea cu fotorestitutia e mult mai complexa, am vrut doar sa povestesc pe scurt cam despre ce e vorba, ca sa-si faca o idee Anton Pann.

bad wolf

Citat din: John Doe@everest: nu sunt dator sa-ti explic detaliat de ce ti-am raspuns astfel; deocamdata las-o asa, incearca sa acumulezi cat mai multe cunostinte si experienta si la un moment dat ai sa intelegi singur. E mai folositor sa ne vedem de treburile noastre decât sa pierdem timpul cu replici inteligente.

@bad wolf: chestiunea cu fotorestitutia e mult mai complexa, am vrut doar sa povestesc pe scurt cam despre ce e vorba, ca sa-si faca o idee Anton Pann.

Corect ! Si eu m-am limitat la minimum.
Sper sa gasesc cararea corecta !

AlexGIS

@bad wolf
Acel aparat era şi este denumit "stereoscop". Tehnocart e modelul. Cel puţin asta ştiu eu.
În prezent se utilizează stereoscoape cu oglindă stereoscopică ori monitoare 3d. Pot să pun foto cu un stereoscop cu oglidă, dacă e cineva interesat. Pentru ambele tipuri trebuiesc ochelari speciali.
În prezent, în ţările în care se face cadastru de pe ortofoplanuri, la fiecare parcelă înscrisă în cartea funciară se aplică un factor de corecţie care reiese din diferenţa dintre suprafaţa măsurată a trupului/cvartalului/regiunii din care face parte acea parcelă şi suprafaţa poligonului vectorizat pe conturul acelei regiuni, utilizând ortofotoplanuri. E clar că pentru fiecare măsurătoare la teren valoarea va fi diferită şi e clar că trebuie să existe un sistem după care se înscrie o suprafaţă în registrele funciare.
Este clar că va exista o diferenţă între ce măsori şi ce vectorizezi, mai ales când e vorba de regiuni de sute sau mii de km pătraţi.
Nu ştiu cum a fost în trecutul îndepărtat, dar ce spune profesorul are noimă, mai puţin partea cu legea... nu cred că a existat o lege care să specifice acest lucru ad litteram

Modificat de AlexGIS (31-10-2012 13:47:07)

John Doe

Pune o fotografie, sa vedem cum arata.

AlexGIS

Citat din: John DoePune o fotografie, sa vedem cum arata.

Le-am pus mai jos.

Modificat de AlexGIS (31-10-2012 17:56:56)

AlexGIS

Una

465/581px 29.9KB

alex paun

eu le-am vazut pe amandoua ;). e super.

AlexGIS

A doua

580/571px 50KB

AlexGIS

Principiu de funcţionare

583/280px 22.3KB

John Doe

AlexGIS

CitatInteresant. Mersi.
Cu plăcere. Restituţie 3d se mai poate face şi cu monitoare 3d cum este cel din imagine. Acum tehnologia este mai accesibilă faţă de anii trecuţi iar un monitor LED 3d este considerabil mai ieftin decât un sistem stereo Planar.

http://www.bestbuy.com/site/Samsung+-+27%22+Widescreen+3D+LED+Monitor+-+Aluminum/3456032.p?id=1218403510214&skuId=3456032&ref=06&loc=01&ci_src=14110944&ci_sku=3456032&extensionType=pla:g&s_kwcid=PTC!pla!!!41801919199!g!!21144927319

580/357px  13.3KB

AlexGIS

AlexGIS a scris:

@bad wolf
Acel aparat era şi este denumit "stereoscop". Tehnocart e modelul. Cel puţin asta ştiu eu.

Ca o completare la ce am scris mai devreme, sistemul binocular practic e stereoscopul iar aparatul ca atare putea fi un stereotop, un stereotopograf sau un stereoplanigraf.

Modificat de AlexGIS (31-10-2012 18:30:39)

https://www.facebook.com/groups/topogeocad/" target="_blank">Grupul FB topografie - geodezie - cadastru

everest

John Doe a scris:

@everest: nu sunt dator sa-ti explic detaliat de ce ti-am raspuns astfel; deocamdata las-o asa, incearca sa acumulezi cat mai multe cunostinte si experienta si la un moment dat ai sa intelegi singur. E mai folositor sa ne vedem de treburile noastre decât sa pierdem timpul cu replici inteligente.

Nici eu nu sunt obligat sa suport rautatile tale, ar fi mai folositor sa te abtii. De aceea am  si intrebat, pentru a acumula mai multe cunostinte nu doar sa ma aflu intreband.

bogdy

@everest mai bine nu intrebai. Puteai sa te gandesti ca e o intrebare aiurea. Numai bine!

everest

AlexGIS a scris:

@bad wolf
În prezent se utilizează stereoscoape cu oglindă stereoscopică ori monitoare 3d. Pot să pun foto cu un stereoscop cu oglidă, dacă e cineva interesat. Pentru ambele tipuri trebuiesc ochelari speciali.
În prezent, în ţările în care se face cadastru de pe ortofoplanuri, la fiecare parcelă înscrisă în cartea funciară se aplică un factor de corecţie care reiese din diferenţa dintre suprafaţa măsurată a trupului/cvartalului/regiunii din care face parte acea parcelă şi suprafaţa poligonului vectorizat pe conturul acelei regiuni, utilizând ortofotoplanuri. E clar că pentru fiecare măsurătoare la teren valoarea va fi diferită şi e clar că trebuie să existe un sistem după care se înscrie o suprafaţă în registrele funciare.
Este clar că va exista o diferenţă între ce măsori şi ce vectorizezi, mai ales când e vorba de regiuni de sute sau mii de km pătraţi.
Nu ştiu cum a fost în trecutul îndepărtat, dar ce spune profesorul are noimă, mai puţin partea cu legea... nu cred că a existat o lege care să specifice acest lucru ad litteram

Asta banuiam si eu ca nu ar fi existat o astfel de lege (el insa sustinea ca ar fi existat de aia ma bagat in ceata).