Apartamentare

Creat de topometristul, Oct 19, 2012, 11:50 AM

« precedentul - următorul »

topometristul

Buna tuturor, am si eu urmatoarea "speta": pe un teren se gasesc 3 constructii
- C1, casa inscrisa in CF;
- C2, casa (noua) inscrisa in CF;
- C3 anexa NEINSCRISA IN CF (transformata oarecum in locuibila compusa din: bucatarie, baie, debara, magazie si atelier).
Se doreste apartamentarea astfel:
- C1 si C3 pe un CF individual;
- C2 pe un CF individual
Situatia finala va fi:
C1-U1, unde la calculul suprafetei utile tin cont si de C3;
C2-U1
sau
C1-U1, C3-U1;
C2-U1
Multumesc.

Mit

In primul rand trebuie sa intabulezi anexa.
E-Terra nu poate intelege sa ai un apartament compus din C1 si C3 la distanta intre ele. Daca sunt lipite, merge. Revino cu detalii.

topometristul

C1 si C3 nu sunt lipite, sunt doua constructii separate. C1 este inscrisa in CF ca si casa, C3 nu este inscrisa in CF dar figureaza in baza de date grafica de la OCPI.

Mit

Atunci, dupa ce intabulezi C3 (n-are-a face cu baza grafica, tie trebuie sa-ti apara in CF acel C3), apartamentazi C1-U1, C2-U2, C3-U3, calculezi la fiecare UI PCI generale si pe fiecare C in parte (100%), precum si teren in propr. sau folosinta, dupa caz. Deci vei avea 3 CF-uri.

Modificat de Mit (19-10-2012 10:54:03)

topometristul

Astea sunt vestile proaste, vestile bune ... nu sunt?
Apartamentarea dupa cum zici tu va fi C1-U1, C2-U2, C3-U3 sau C1-U1, C2-U1, C3-U1?
As incerca sa evit situatia asta cu inscrierea Anexei.
Ma gandeam la o situatie similara cu a unui apartament la bloc care are o boxa la subsol si sa ajung la situatia:
C1-U1, unde la calculul suprafetei utile tin cont si de C3;
C2-U1

Mit

Posibil sa fie si C1-U1, C2-U1 si C3-U1 in functie de cum accepta E-Terra.
Cred ca artificiul cu suprafata lui C3 care nu apare in CF, pica. Parerea mea...
Tu poti sa incerci...

topometristul

Un amic mi-a sugerat dezmembrare cu servitute.
Ar rezulta ceva ca in figura de mai jos.
Ar putea fi probleme ca una din suprafete va fi de doar 188mp. Sa las oare o distanta de 1m si fata de C2?


580/435px 25.3KB

moholea

Ai inceput gresit. Lucrarea ta nu va fi de apartamentare ci de dezmembrare. Apartamentarea inseamna sa creezi mai multe UI intr-un C (c1-u1, c1-U2 etc) Nu poti apartamenta o cladire intr-un singur apartament. Inseamna ca nu se schimba nimic. Dezmembreaza in 2, Lot cu c1, lot 2 cu c2 si lot 3 drum, sau dezmembreaza in 2 cu drept de servitute. Lasa proprietarul sa-ti indice latimea drumului dupa cum vor ei. Eu ma feresc sa dau sugestii, pt ca daca iese ceva prost (de ex lotul din spate nu primeste AC pt ca e prea ingust drumul) o sa vina la tine cu gura mare sa le rezolvi problema ca tu le-ai zis sa faca prost

Atopor

Ma sperie cati isi dau cu parerea "pe langa". moholea are dreptate si nu s-ar putea pune niciodata problema unei apartamentari cand e vorba de mai mult de o constructie.
Anexa, daca nu se doreste, nu trebuie intabulata. E optiunea proprietarului. S-ar putea ca intabularea ei si apoi radierea(daca va fi desfiintata) sa coste mai mult decat constructia. Daca anexa s-a transformat intr-o constructie cu valoare si intra intr-un plan financiar al proprietarului, atunci e OK.
Sugestia lui moholea e plina de bun simt. Daca vrei sa faci o sugestie proprietarului, atunci arata-i toate situatiile posibile generate de sugestia respectiva si lasa-l pe el sa aleaga si sa-si asume consecintele.

Mit

@Atopor,
"Nu se pune niciodata problema..." pt. ca n-ai intalnit tu o astfel de speta, sau ai alt motiv?
Eu am intalnit o astfel de sit. si s-a facut apartamentare (vezi casele nationalizate date la L.112 cu fel si fel de anexe).
P.S. Sa nu spui niciodata, "niciodata". :hi:

lacriman

Cred ca am nimerit in alta tara. Cum adica " C1 SI C3 in CF individual"?
Dupa care regulamente si legi se lucreaza la voi? La noi imobilul are o carte funciara in care sunt inscrie: - terenul cu datele lui si toate constructiile cu caracteristicile lor. Daca intr-o constructie exista spatii utile detinute exclusiv de cate un proprietar, ACEA CONSTRUCTIE se apartamenteaza, adica i se deschide o caret colectiva in care se fac carti individuale fiecarui apartament. Nu se poate face apartamentarea amestecand spariile utile din constructii diferite sau spatii utile cu constructii din afara constructiei respective. Faptul ca acele anexe sunt detinute fiecare de alt proprietar este inscris in cartea funciara a terenului.

Atopor

Mit, ma sperii! Sau la Timis s-a inventat o alta carte funciara? Anexele le poti cuprinde intr-un apartament, mai nou, conform unei precizari de la ancpi, dar ele sunt in aceeasi cladire. Eventual poti trece la mentiuni o relatie a apartamentului dintr-o cladire cu o cladire, sau apartament din alta cladire a aceluiasi imobil, dar nu poti face o apartamentare pe 2 cladiri. E absurd!

Mit

Nu inteleg de ce te sperii atata. Sau te sperii ca inca nu ai vazut prea multe...
La Timisoara, f. multe imobile apartamentate au CF-uri individuale (pe apartament) de genul:
"Apartamentul nr.10, corp A  situat la etj.I compus din 2 camere, bucatarie, hol, baie, cu 23,86% din coridorul comun cu ap.9,11,12, si magazia nr.9/A situata in corp D, boxa nr.11 situata in pod corp A, cu  6,67% p.c.  ale corp A, 25,20% p.c. corp D, 5,75%p.c. gen. si 41/709 mp. teren in folosinta" sau:
"Apartamentul nr. 7  corp B la parter,  compus din 2 camere, bucatarie, antreu, cam. alim., baie, WC, terasa, boxa nr.3 la demisol in corp B, cu 100% p.c. corp B,  cu 11,61% p.c. gen. si 82/709 mp. teren in folosinta".
N-are rost sa scanez CF-urile; crede-ma pe cuvant.

Atopor

Mit, asta e pe vechea carte funciara!

Atopor

Si cum iti spuneam, sunt mentionate legaturi la o alta constructie, dar acea constructie trebuie intabulata si ea, cu apartamentarea ei.