GENERARE CP VERSIUNEA 2 0 2 3

Creat de dora3mira, Iun 04, 2008, 09:49 PM

« precedentul - următorul »

John Doe

Da, exista o explicatie, una singura: aplicatia e facuta prost.
In ultima versiune cu care am indraznit sa il actualizez, am observat ca fusul orar nu era setat corect. Dar daca asa se cerea, asa am facut. In timp, dupa introducerea metodei de actualizare s-au mai eliminat unele categorii de folosinta si unele tipuri de acte.
Deci, poti doar sa-ti actualizezi versiunea si sa-ti verifici fiecare fisier CP inainte de a-l trimite la OCPI. Fiindca daca n-o faci, o sa-ti respinga lucrarea ca nu ti-ai actualizat aplicatia si e vina ta. Nu a lor, ca nu sunt in stare sa scoata o aplicatie ca lumea de la inceput.

dora3mira

Io ii las pe cei care se pricep la programare sa spuna - ca si-asa le lasa gura apa de bucurie cand au cazul ! Si ii sustin !

John Doe

Stiu si recunosc ca sunt un om limitat, poate de aceea NU POT sa inteleg unele chestiuni, cum ar fi Generare CP asta. Insa inteligenta are niste limite, prostia nu.

raluro

Cert este ca atunci cand intampinam astfel de chestii ce ne impiedica sa ne facem treaba ar fi indicat sa sesizam in scris ANCPI-ul si cu priceperea noastra sa le dam eventual solutii pentru ca aceasta aplicatie si nu numai sa devina din ce in ce mai buna si sa ne fie de ajutor.
Asa cum de multe ori trebuie noi sa indrumam angajatii OCPI cum sa gestioneze lucrari cu care nu au mai avut de-a face, dau exemplu aici Documentatii pt atribuirea nr cad pe baza de planuri parcelare....si la intrebarile puse in speranta ca ... tot noi sa ne dam si lor raspunsurile.Asta ca sa reusim sa depunem odata lucrarile

kod

Din pacate, orice program cat de mic si penibil, are un modul, o posibilitate de feedback, de a trimite erori, pareri , sugestii celor care au conceput programul, astfel incat la urmatoarele actualizari sa se tina cont de ele.
Dar, tot din pacate nu este cazul de fata, ce sa mai vorbim ca este de interes national ... http://www.3xforum.ro/img/smilies/uimit.png">

zamfy

Astazi, i-am dat o actualizare la GenerareCP, deoarece aveam vers. 2.78.8 instalata. Prima data eroare de conexiune cu serverul (m-am gandit ca or mai fi cateva milioane de topografi care isi actualizeaza programul simultan cu mine si astfel a picat serverul...). A doua oara s-a actualizat cu succes. Ma uit sa vad ce versiune este si surpriza: tot 2.78.8 scrie. Ii mai dau o data...zice ca am ultima versiune, deci aplicatia asta face parte din ciclul inapoi in viitor...

zamfy

O intrebare: se ia una bucata titlu de proprietate avand numarul 131xxx si data iunie 2001. In CP il trec act administrativ, dar data iunie 2001 cum o trec? Pun o data arbitrara din luna respectiva?

kod

nu exista asa ceva la T.P>-uri uita-te bine ! http://www.3xforum.ro/img/smilies/hi.png">
trebuie sa fie o data completa !

zamfy

Nu are data completa si sunt o gramada de titluri care sunt la fel...O sa ii intreb si pe cei de la OCPI sa vad ce solutii imi dau.

John Doe

Iunie e luna a sasea? Pune 06.06.2001. Si zici ca tu asa ai inteles, ca doar data incompleta scrisa de OCPI nu poate exista.

zamfy

John Doe, felicitari pentru solutia de mai sus cu GenerareCP pentru enclave! Am cateva zeci de loturi cu enclave si am scapat de aparitia a catorva fire de par alb. Multumesc inca o data! Aceasta verificare a erorilor de topologie a facut mai mult sa incurce decat sa rezolve problemele...
In ultimele luni, m-am apucat serios de programare si am reusit pana la urma sa generez fisiere cp valide doar cu cateva linii de cod lisp (deocamdata doar pentru prima inregistrare).
Pentru generarea anexelor, mi-am creat o aplicatie care se foloseste de blocuri cu atribute pentru generarea anexelor, dar de putin timp am descoperit OpenDCL si lucrez la alta aplicatie mult mai complexa (si in acelasi timp cu mult mai putine linii de cod-de la 1600 am ajuns la 250 de linii de cod) si cu un "look" mult mai profesional. Sper sa o termin, ca timpul e cam scurt...

John Doe

@zamfy: Da, LISP+DCL merge bine dar iti trebuie o rabdare de chinez batran. Eu am deja, de vreun an, o aplicatie cu casete de dialog care face toate anexele pentru dosare de prima inscriere, persoane fizice sau juridice, cu DXF si CP cu tot. E de vanzare, daca iti trebuie - poate e mai rentabil, dar daca vrei sa-ti faci si tu una... bafta iti doresc. A mea are 3800 linii numai partea LISP, de-aia iti zic bafta. Daca le scrii mai imbricate sunt mai putine dar o sa-ti fie mai greu la depanare sau modificare.

zamfy

Problema este in felul urmator: intabularile pe care le facem noi sunt 80% in intravilan si 70-80% din ele au si constructii pe ele. Stiam de aplicatia ta si am vrut sa o comand, dar mie imi trebuie ceva un pic diferit.  Decat sa "frec" pe cineva sa isi modifice aplicatia ca sa imi faca mie pe plac si sa corespunda cu cerintele mele, mai bine ma pun cu burta pe carte si imi fac eu una, nu? Un program de genul asta cred ca trebuie modificat pentru fiecare utilizator in parte pentru ca unul vrea asa, unul vrea altfel...si tot asa.
Ca sa fiu sincer, in firma, eu fac cu totul altceva decat cadastru (calcule de volume, modelari 3D, studii topo, trasari) si fac aceasta aplicatie mai mult pentru colegii mei. Si a inceput sa imi si placa acest limbaj lisp, chiar daca nu este OOP (orientat pe obiecte). Cand vezi ca scrii cateva linii de cod si aplicatia functioneaza si face EXACT ce vrei tu, ai o satisfactie aparte...

John Doe

Cred ca inteleg. Eu lucrez exclusiv pe extravilan, si la un moment dat m-am enervat sa tot fac acelasi lucru de nu stiu cate ori, si uite asa a aparut programul. L-am tot perfectionat, iar pe urma m-am gandit ca poate le trebuie si altora - dar nu gratis, am muncit prea mult la el. Nimeni nu m-a crezut sau inteles la inceput, iar acum toata firma lucreaza pe programul asta.
Pe intravilan cred ca e ceva mai dificil, nu am incercat si nici nu am timp.
Poate te-ai lovit de unele chestiuni, daca nu-ti iese ceva intreaba si vedem.

zamfy

John Doe a scris:

Nimeni nu m-a crezut sau inteles la inceput, iar acum toata firma lucreaza pe programul asta.
Pe intravilan cred ca e ceva mai dificil, nu am incercat si nici nu am timp.
Poate te-ai lovit de unele chestiuni, daca nu-ti iese ceva intreaba si vedem.

Fiind foarte tanar, putini oameni ma iau in serios, insa eu incerc sa imi vad de drum si sa fiu cat mai profesionist cu putinta. Cred ca ti-a marit seful salariul cand a vazut ce poate face programul tau  http://www.3xforum.ro/img/smilies/wink2.png"> Eu le ascund, sa nu dea seful de ele, ca asa mai trag si eu chiulul http://www.3xforum.ro/img/smilies/zzz.png">
Sunt incepator in LISP si am invatat la greu din coduri sursa si tutoriale (nu am o carte despre asa ceva si oricum mi-ar fi prea lene sa o citesc). Mai sunt lucruri care nu ies cum as vrea eu, dar...asa e la inceput. Voi cere ajutorul chiar pe forum, sunt sigur ca va fi cineva care sa ajute un novice.

@Generare CP: Atunci cand salvez un CP pentru prima inregistrare, cand il deschid a doua oara, tipul documentatiei se schimba la actualizare date imobil. Ce naiba i-au facut de l-au stricat in halul asta? Generare CP 2.12 mergea chiar bine.

Modificat de zamfy (23-05-2011 18:48:01)