extravilan-suma suprafetelor TP este mai mare decat suprafata solei

Creat de topotrif, Aug 19, 2012, 06:14 PM

« precedentul - următorul »

topotrif

Cum credeti ca ar trebui procedat in urmatoarea situatie?
Am de intocmit un pad in extravilan.
Din masuratori rezulta ca suprafata solei este cu mult mai mica decat suma suprafetelor din TP.In tarla exista pad-uri receptionate.

John Doe

Sunt foarte multe cazuri, depinde; ca sa putem discuta mentioneaza te rog:
1) Ce ai de facut de fapt? numai un PAD sau tot planul parcelar pentru tarla?
2) Despre ce OCPI e vorba?
3) PAD-urile se fac numai cu plan parcelar (care ar trebui sa existe la Primarie), sau cu incadrare in tarla?
4) Ce fel de informatii ai primit de la OCPI? nu ce ai facut tu rost, ce ai primit oficial: limitele tarlalei analog sau digital? liste de titluri din tarla, suprafata totala a tarlalei, suprafata totala pusa in posesie, etc.

topotrif

1. Un PAD
2. Tulcea
3. exista acel "proiect plan parcelar" la Primarie
4. o amplasare in zona plan cadastral sc.1:10000,la noi nu se dau limitele tarlalei.Daca sunt 50 proprietati intr-o tarla pentru care  pad-urile se intocmesc de autorizati diferiti , se masoara acea tarla de 50 de ori.
Tot ce ai intrebat la punctul 4 la noi se dau numai la ordinul 415.
 In tarla exista pad -uri aprobate .

s_mihai0481

daca nu faci plan parcelar poti intabula cu incadrare in tarla. se face nota pe pad "imobil cu pozitionare incerta" proprietarul da declaratie ca a luat la cunostinta "consecintele lipsei planului parcelar" si .........ultimul venit ramane neservit nu are decat sa-si rezolve problema cu pri-manaria. eu asa procedez pentru ca in 99% din cazuri suma parcelelor dintr-o sola este mai mare decat sola si inclusiv mai mare decat suprafata gasita in registrul agricol.

Mit

Si ti se pare normal cum procedezi? Dar daca-ai fi tu ultimul... ti-ar conveni?

Mit

topotrif

Mit, si daca ai tu ai o proprietate pe mijlocul solei si vrei s-o vinzi? Ai luat si un avans si ai semnat un antecontract cu clauze (daca in 6 luni nu faci rost de cadastru si nu vii la notariat sa faci vanzarea,trebuie sa dai inapoi de 3 ori suma primita),tie ti-ar conveni? Tu esti un taran ascultator,cu frica de dumnezeu,tu vrei sa te tii de cuvant si vrei sa vinzi terenul promis prin antecontract.Trebuie sa ceri voie la OCPI ca sa poti sa-ti vinzi proprietatea?

Mit

Tu trebuie sa-ti vinzi proprietatea cand ai TOATE actele BETON, inclusiv cadastrul.
Ordinul spune destul de clar cum se procedeaza cand este minus sau plus in TARLA.
Asa ca tu vrei sa te tii de promisiune printr-un siretlic. Curat lucru romanesc.

John Doe

Se poate face intabularea cu plan de incadrare in tarla fara nici o diminuare fiindca ampalsamentul e incert, iar daca iti respinge lucrarea ca trebuie diminuata suprafata iar beneficiarul nu vrea - instanta se cheama.
Nu exista legislatie clara, si nici o practica unitara pentru tipul asta de erori grosolane.
Daca mi-ai dat un act de proprietate in care scrie un hectar apoi cam aia este, nu ai voie tu, Statul Român prin cine esti reprezentat, sa-mi dai mai putin acum. Ordinele directorului general ca se diminueaza suprafata sunt povesti, proprietatea in sine este cu totul altceva.

Mit

Cand s-a pus in posesie L18? Incepand cu anii 92. Si tu vrei ca acum, cand ai descoperit ca nu-i toata suprafata sa-ti mai dea cineva diferenta de pana la 1 ha?
Deci TU de la-nceput, adica de 20 de ani nu ai lucrat 1 ha, ci numai 5000mp sa spunem. Si pan-acum ai tacut, s-acum vrei diferenta pana la 1 ha? Nu cred ca ai sorti de izbanda nici in instanta.
Daca citeati ce a postat mai de mult userul doru2 privind cutumele cadastrului din USA, ati fi remarcat ca indiferent de suprafata din acte, valabila-i aia dintre tarusii batuti la improprietarire. Clar? :hi:

John Doe

Asta in situatia in care omul a fost pus in posesie cu acte in regula si a semnat de primire pentru teren. Sau daca la ridicarea titlului de la Primarie n-a fost atent ce a semnat, si in loc sa semneze numai pentru actul in sine a semnat si altceva.
Insa nimeni nu a fost obligat sa se intabuleze, nici sa-si lucreze terenul; ce vina are unul care constata acum ca suprafata lui nu mai exista in tarla? Totusi, nici in instanta eu personal nu mi-as pune mari sperante... judecatorii CCR sunt mici copii fata de solutiile date de unele instante civile...

topotrif

Mit,deci, eu am TP pe un hectar,platesc impozit pe un ha si daca vreau sa-l intabulez se numeste "siretlic"?Am citit legea,stiu ca pentru diminuarea suprafetelor trebuie declaratie de la toti proprietarii din tarla.In tarla sunt 8 pad intabulate cu suprafata intreaga din TP(mai vechi si mai noi). In timp cred ca se vor intabula si altele.Depinde de numele proprietarului si al autorizatului care intocmeste acel pad.

topotrif

Mit a scris:Tu trebuie sa-ti vinzi proprietatea cand ai TOATE actele BETON.......
Intreb si eu, TITLUL DE PROPRIETATE este un act beton????

bad wolf

Sper sa gasesc cararea corecta !

topotrif

Faptul ca nu incap toate suprafetele din TP in tarla,poate fi o proba contrarie?