suprapunere teren

Creat de poppita, Aug 17, 2012, 03:00 AM

« precedentul - următorul »

poppita

Buna ziua,

As dori o parere competenta referitor la o situatie cu care ma confrunt. In anul 2006 am cumparat un lot dintr-o parcela care a fost impartita in mai multe loturi. Am intabulat acest teren avind si numar cadastral. Ulterior am construit o casa (duplex) impreuna cu sora mea pe acest teren care a fost finalizata in 2009 insa datorita unor greseli facute de primarie privind numele trecut in Certificatul de Urbanism si Autorizatia de Constructie (doar numele sorei mele in loc de numele ei si al meu) am refacut CU si Aut Constr astfel incit procesul verbal de receptie a cladirii a fost eliberat in Mai 2012.

Am incercat sa inscriu acest imobil in CF insa persoanei autorizate care mi-a facut documentatia cadastrala pentru imobil i s-a spus ca nu se poate inscrie imobilul intrucit exista o interdictie pe tot terenul (parcela) din care provine lotul nostru intrucit exista o suprapunere cu parcela vecina exact unde ar trebui sa fie drumul de acces pentru parcela vecina. Terenul meu se suprapune pe o suprafata de 72 m (pe o latime cam de 1.67m). Pe celelalte loturi din parcela din care am cumparat terenul se afla deja 4 constructii cu garduri insa pe parcela vecina cu al carui drum de acces ne suprapunem se afla o singura constructie si chiar in fata terenului meu este un teren viran.

Se pare ca interdictia s-a pus in 2009 cind a fost facuta o convocare de OCPI insa eu eram plecata din tara si nu am stiu (nici nu am primit la adesa de domiciliu convocarea de altfel) si solutia oferita de OCPI  de a muta gardurile nu ar fi fost acceptata de ceilalti vecini

Intrebare: Exista vreo modalitate legala sa pot sa imi inscriu imobilul in CF si sa il intabulez in aceste conditii?

Multumesc

bad wolf

Citat din: poppitaBuna ziua,

As dori o parere competenta referitor la o situatie cu care ma confrunt. In anul 2006 am cumparat un lot dintr-o parcela care a fost impartita in mai multe loturi. Am intabulat acest teren avind si numar cadastral. Ulterior am construit o casa (duplex) impreuna cu sora mea pe acest teren care a fost finalizata in 2009 insa datorita unor greseli facute de primarie privind numele trecut in Certificatul de Urbanism si Autorizatia de Constructie (doar numele sorei mele in loc de numele ei si al meu) am refacut CU si Aut Constr astfel incit procesul verbal de receptie a cladirii a fost eliberat in Mai 2012.

Am incercat sa inscriu acest imobil in CF insa persoanei autorizate care mi-a facut documentatia cadastrala pentru imobil i s-a spus ca nu se poate inscrie imobilul intrucit exista o interdictie pe tot terenul (parcela) din care provine lotul nostru intrucit exista o suprapunere cu parcela vecina exact unde ar trebui sa fie drumul de acces pentru parcela vecina. Terenul meu se suprapune pe o suprafata de 72 m (pe o latime cam de 1.67m). Pe celelalte loturi din parcela din care am cumparat terenul se afla deja 4 constructii cu garduri insa pe parcela vecina cu al carui drum de acces ne suprapunem se afla o singura constructie si chiar in fata terenului meu este un teren viran.

Se pare ca interdictia s-a pus in 2009 cind a fost facuta o convocare de OCPI insa eu eram plecata din tara si nu am stiu (nici nu am primit la adesa de domiciliu convocarea de altfel) si solutia oferita de OCPI  de a muta gardurile nu ar fi fost acceptata de ceilalti vecini

Intrebare: Exista vreo modalitate legala sa pot sa imi inscriu imobilul in CF si sa il intabulez in aceste conditii?

Multumesc
Suprapunerea este reala sau doar i "situatiile" OCPi?
Sper sa gasesc cararea corecta !

vali_costea

Pana nu se rezolva suprapunerea nu exista nici o sansa sa intabulati constructia.
Variantele sunt:
1.Daca suprapunerea este virtuala(termen neaceptat de unii colegi), adica se suprapun numai in baza de date a OCPi, se face convocarea tuturor autorizatilor si ar fi bine si a proprietarilor, se intocmeste un proces verbal cu un termen de executie si se trece la treaba.Chiar daca ati fost plecata din tara, aut. care va intocmit documentatia initiala trebuia sa se prezinte, era obligat si obtinea ulterior acordul dumneavoastra pentru rectificarea doc. cadastrale.
2.Daca este reala, ar fi o modalitate mai rapida, cea cu modificarea limitei de proprietate, dar aici trebuie ca toti proprietarii sa fiti de acord, e posibil ca unii sa ramana cu mai putina suprafata decat au cumparat.Daca nu exista un acord, se merge in instanta.
Dupa rezolvarea pe una din variante o sa puteti inscrie constr. in CF.

Anton Pann

Exista un ordin al ANCPI, prin care se permite dezmembrarea terenului care este in stare de suprapunere, de cel care nu este suprapus , tocmai pentru ca proprietarii sa poata dispune de zona neafectata de suprapunere. Si apoi se poayte face intabularea.

vali_costea

Pai nu cred ca o sa ii ajute la ce suprapunere au.

Anton Pann

are numarul 35305523.04.2008 emisa de Anci pentru aceasta situatie. Dar si Valy are dreptate .

Modificat de Anton Pann (17-08-2012 09:07:34)

poppita

Va multumesc pentru sugestii, in acest caz voi incerca sa aflu de la OCPI daca suprapunerea este virtuala sau reala pentru a stii ce am de facut in continuare.

poppita

Exista posibilitatea sa solicit un raspuns oficial din partea OCPI referitor la situatia exacta a suprapunerii, persoana autorizata care a pregatit lucrarea pentru cadastrul cladirii mi-a spus ca cei de la OCPI nu i-au dat detalii doar i-au spus ca exista o interdicitie pe lotul respectiv din cauza unei suprapuneri si atit.

vali_costea

Soliciti anexa 1 si o sa iti dea in scris ca exista suprapunere.

poppita

din cite am vazut anexa 1 se solicita de catre o persoana autorizata ori eu sint proprietarul unui din loturile aftectate de suprapunere care am aflat ca exista interdictie pe tot cvartalul din care face parte lotul meu.

multumesc

vali_costea

Solicita un extras de carte funciara, ca sa vezi daca e notata si in cf aceasta interdictie.
Ca si proprietar poti depune o solicitare in acest sens, ti se va raspunde in 30 de zile, sau te inscrii in audienta si iti vor da scris pe fisa de audienta rezolvarea la problema sau ce masuri vor lua.Succes.

poppita

Citat din: Anton Pannare numarul 35305523.04.2008 emisa de Anci pentru aceasta situatie. Dar si Valy are dreptate .

Am aflat intre timp ca ar fi vorba de o suprapunere reala. in plus autorizatul care a vrut sa imi depuna lucrarea pentru inscrierea cladirii a spus ca in mod normal ar trebui facuta o translatare a intregului cvartal cu 4 m inspre directia opusa celei pe care avem latura cu suprapunerea (ceea ce este practic imposibil fiindca am intra in alt sector si sint deja 5 case construite cu gardurile aferente si drum de acces). Cu toate acestea latimea de suprapunere intre lotul nostru si drumul de acces al lotului vecin este doar de 1,7 m, ceea ce eu presupun ca ar inseamna ca cei 4 m in "minus" sint distribuiti intre mai multe cvartaluri iar noua ne-a revenit o suprapunere de 1.7 m.

Intrebare: credeti ca pentru aceasta situatie ar fi posibil sa se aplice ordinul menionat mai sus?
Multumesc

vali_costea

In baza acestui ordin se va rezolva partial problema, suprapunerea ramanad in continuare.Daca pe partea suprapusa este constructie nu se poate face nimic, nu se poate aplica acest ordin, atunci trebuind sa se rezolve situatia de suprapunere reala sau virtuala.
Aici este adresa http://fastupload.ro/209a64aee1bad9c050f1326f6550780e.html" target="_blank">http://fastupload.ro/209a64aee1bad9c050 ... 0780e.html

poppita

Citat din: vali_costeaIn baza acestui ordin se va rezolva partial problema, suprapunerea ramanad in continuare.Daca pe partea suprapusa este constructie nu se poate face nimic, nu se poate aplica acest ordin, atunci trebuind sa se rezolve situatia de suprapunere reala sau virtuala.
Aici este adresa http://fastupload.ro/209a64aee1bad9c050f1326f6550780e.html

Va multumesc pentru informatie si fisierul cu adresa respectiva. Suprapunerea este reala iar constructia nu este in zona de suprapunere deci sper ca voi putea rezolva partial problema.

vali_costea

Va trebuie un topograf autorizat sa intocmeasca lucrarea si depinde de OCpi de la dvs. , posibil o declaratie notariala.