Tp intravilan si Supr mai mare fizic decat in acte

Creat de gexU, Aug 01, 2012, 12:53 PM

« precedentul - următorul »

gexU

Buna, am o situatie pe intravilan: proprietarul de drept o vandut 2\4 parti ale terenului, insa fara a fi intocmit cadastru. Suprafata imobilului este de 4000mp insa in acte
doar 2900. Pe teren exista Tp,  terenul in momentul de fata are Cc vechi al proprietarilor vechi si Cc nou al proprietarilor care au cumparat jumatate, oameni vor sa isi faca cadastru pt casa. Intrebarea mea este urmatoarea:
-care sunt procedurile de urmat pt a impaca pe toata lumea
Obiectivul este de a actaliza supr reala in acte,  si probabil dezmembrarea
Cum se procedeaza cu Tp pe intravilan, sunt mai nou in domeniul si nu am mai intalnit

vali_costea

Ca e Tp pe intravilan sau extravilan este acelasi lucru, reprezinta actul de proprietate.
Pentru diferenta in + asa de mare tu nu ai ce sa faci , ei ar trebui sa se adreseze instantei, pentru o actiune in constatare.
In ce an s-a facut vanzarea cumpararea?

Modificat de vali_costea (01-08-2012 10:12:06)

gexU

Am citit in legea 133, la art58_1 ca daca procentu ii mai mare de 10% se poate face:,
Constatarea că posesorul este cunoscut ca proprietar al imobilului, pe baza posesiei exercitate sub nume de proprietar necontestat, se îndeplineşte de către notarul public, la sesizarea oficiului teritorial, prin eliberarea certificatului pentru înscrierea în cartea funciară a posesorului ca proprietar, în baza căruia se intabulează dreptul de proprietate
Vanzarea sa facut in 2004

Anton Pann

intrucat diferenta in plus depaseste toate procentele ( si 5% si 10% ) , nu vei putea face nimic prin documentatii cadastrale avizate la OCPI. Esti in situatia cand trebuie in mod obligatoriu sa faci proces de rectificare a suprafetei din cartea funciara si de ce nu, si iesirea din indiviziune, fiind doi proprietari pe acelasi top.

gexU

Hmmm, asta insemnand ce? ca trebuie deschisa actiune de judecata in instanta?
Pai at in cazul in care am peste 10%, conform legii pot face rectificare? sau nu am inteles eu bine.

vali_costea

Legea abia a fost emisa, stie cineva cum se va pune in aplicare, asteptam si ceva norme?

Anton Pann

Prin instanta , nu conteaza cat este pusul, trebuie doar sa nu fie afectate suprafetele parcelelor invecinate. Prin modificare L7 care a intrat in vigoare in 27 iulie, se permit rectificari pana in 10% in intravilan. Dar nu scrie ca s-a abrogat regulamentul 634, in care este permisa rectificare  doar pana la 5% in plus . Deci nu stiu cum se vor comporta avizatrii la un plus de (ex:) 7%. Dar asa cum ai prezentat datele in acest caz, diferenta este peste 10% deci este foarte clar doar prin instanta se poate rezolva.

Modificat de Anton Pann (01-08-2012 11:23:28)

gexU

Buna, revin cu date noi la problema, Exista un teren cu 2 case,(una fiind edificata in CF. La inceput figura un sg prop drepturi totale asupra Topului respectiv insa era un drept de uzcapiune in fav undei doamne. in urma aplicarii legii 18
si cu uzcapiunea din terenu asta so pierdut jumatate. care o ramas in acelasi cf doar ca sau dat cote parti egale, problema mare ii ca in baza sentintei care nu mai se gaseste, casa cu jumatate din teren figureaza la cel de-al 2 proprietar(cel cu uzcaiunea) si primul proprietar doar pe teren, Faza si mai nasoala, ii ca sa facut succesiunea dupa primul proprietar candva prin 2004 si topul respectiv cu casa revine la nepoata primului proprietar, In baza a ce nu stiu, inca nu am gasit calea dupa care sau facut manevrele astea. Si ca sa fie si mai interesanta povestea, Succesiunea nu sa mai operat in cf asa nou, figurand tot nenea ala de demult mort. Solutii la care ma gandesc eu ar fi: intab casei cu nr 2,rectificarea de suprafata si mai apoi dezm. Ast solut

Modificat de gexU (06-08-2012 17:19:20)

Atopor

gexu, cu ultimele precizari m-ai pierdut definitiv. Ce n-as da sa vad o casa edificata in CF! Poate inscrisa. La legea 18 nu se pune problema uzucapiunii. Pentru uzucapiune se da o sentinta, dar aceasta se da pe un imobil, nu pe cote parti!!!! Si tot nu am inteles cum ai cumparat terenul si de la cine, cine a edificat a doua casa, pe a cui proprietate? Te rog fii mai explicit, altfel nu vei putea fi ajutat si nu vei afla altceva decat presupuneri.

gexU

Exista data o sentinta, pe topul respectiv, in fav doamnei cu uzcapiunea. Problema este ca in cf a ramas si primu si al doialea prop insa cu cote pt teren. Nu exista un act de vanzare cumparare, asa sustine prop ca sa facut o vanzare prin 1900 toamna pt jumatate din teren. Cum ai spus Atopor, probabil sa dat pt Cc, si jumate din teren altfel nu-mi explic cum de a trecut casa in proprietatea d-nei cu uzcapiunea. Nu am vazut sentinta nu stiu despre ce este vb acolo.

vali_costea

Lasa presupunerile si explicatiile persoanelor implicate, explicatii date in favoarea partii interesate.Studiaza actele foarte bine, sa iti fie la dispozitie de catre cei implicati,vezi la cf ce apare si dupa expune corect problema, cu date concrete si corecte.

gexU

Vali_Costea, asa e iti dau dreptate, insa momentan doar de actele respective dispun, iar din astea reiese doar atat. Am rugat proprietara sa isi indrepte atentia catre sentinta respectiva deoarece eu nu ot face mai mult in baza actelor ce le-am primit. Va multumesc tuturor pentru raspunsuri\sfaturi, momentan problema nu mai tine de mine, pana la urmatorul punct cand va clarifica situatia actelor.

Atopor

Spune-i sa consulte un avocat, iar daca a gasit acesta o solutie, atunci vei sti ce e de facut. Pana atunci uita de aceasta lucrare.