dezlipire teren cu constructie apartamentata

Creat de topometristul, Iul 30, 2012, 06:31 PM

« precedentul - următorul »

topometristul

Buna tuturor,
am urmatoarea situatie: un teren pe care se afla doua constructii lipite intre ele (fiecare cu zid propriu), dar pe care s-a facut o apartamentare ca si cum ar fi o singura constructie C1, rezultand 4 UI si cote indivize de teren.
  Acum proprietarii vor dezlipire in felul urmator:
- C1 cu 3UI corespunzatoare primei constructii cu Lot1 teren;
- C2 cu Lot2 teren.
  Mentionez ca la OCPI, in urma lucrarii de apartamentare, figureaza terenul cu o constructie C1.

Se poate rezolva situatia cu CU si dezmembrare sau...
Multumesc anticipat.

Anton Pann

de ce nu s-ar putea ? Exista vreun impediment legal ?

Mit

Ce are a face cate ziduri au construit aia cu faptul ca prin AC s-a aprobat construirea unei C1 s-atat ? Vezi actele care-au stat la baza intab. constructiei.

topometristul

Dezvoltam, sa se inteleaga bine situatia.
In CF exista o singura constructie C1, apartamentata. Pe teren, practic, sunt doua cladiri care la apartamentare au fost considerate ca una singura. Se doreste dezmembrarea in doua loturi care sa taie C1, deci sa rezulte Lot1 cu C1 si Lot2 cu C2. Din cate imi amintesc la intocmirea CP-ului pentru dezmembrare, nu se poate taia constructia din situatia initiala (C1) in doua (C1) si (C2).
Constructia este realizata pe la 1940, deci despre AC ...
Mai precis, langa constructia C1 (casa) s-a ridicat ulterior o alta constructie C2 care la apartamentare au fost luate in calcul ca o singura constructie.

vali_costea

Pai vezi cum se intoarce roata...daca intabulau 2 corpuri distincte se putea face acum dezmembrarea dupa dorinta dumnealor, conditia este ca fiecare corp sa aiba zid distinct, dar cum in cazul tau exista o singura constructie...vei dezmembra terenul liber , fara constructie, in cele 2 loturi cum doresc proprietarii, C1 ramane un lot cu terenul de sub ea, de fapt 4 UI cu terenul aferent in indiviziune, refacand calculul cotelor.Se va intabula dezmembrarea rezultata, apoi vei face alipire celor rezultate dupa interesul mentionat mai sus cu recalcularea cotelor.
Da, vei avea nevoie de CU.

Mit

Am crezut ca este c-tie noua.
In cazul tau, atunci, fa prima data actualizare date imobil, de unde vor rezulta 2 c-tii. Dar vezi ca situatia prezentata de tine sa rezulte si din CF extenso, cum c-a fost prima data o casa si ca apoi s-a mai construiot alta. Nu musca tot ce zice proprietarul, studiaza actele in amanunt.
Poti sa faci si doc. de sistare apartamentare si apoi dezmembrarea.
In situatia inscrisa in CF acum, nu cred ca poti face dezmembrarea. O sa te certi si cu tanti E-Terra.  ;)  :hi:

topometristul

Multumesc pentru parerile de pana acum. Daca mai avetii si alte opinii va rog sa le postati. Am sa incerc sa aleg una dintre sugestii sau sa fac o combinatie de solutii. Atasez si o imagine pentru ca este mai sugestiva.

581/245px 11.6KB

Anton Pann

Din imagine nu rezulta, insa ai scris la inceput ca au ziduri separate . Daca sunt doua constructii separate dar alipite, este OK. Se poate trasa linia printre cele doua ziduri. Insa : pasul1 este actualizare date - stingerea cartilor funciare colectiva si cele doua individuale - sistarea C1 . Va apare un singur Cf cu ATENTIE :C2 si C3, doua constructii , specificandu-se proprietarul pentru fiecare , si dreptul de proprietate asupra terenului pe cote parti . Asa se va face PADul si CPul cu : C2 si C3!!! Nu se poate pune C1 si C2 !!- desi ai doar doua cladiri .  Dupa avizare si obtinerea unui singur extras Cf cu doua cladiri separate , atunci se va putea face dezmembrarea printre cele doua cladiri.deci Pasul 2 - dezmembrarea clasica. Pasul 3 - apartamentarea clasica la C1-lotul 1 in 3 apartamente . Succes.
Cred ca asta te intereseaza.

Modificat de Anton Pann (31-07-2012 00:05:30)

topometristul

Sir Anton Pann merci de solutie.
In imagine este o schitare rapida a situatiei. Asa cum am spus, sunt doua cladiri individuale.
Daca nu te superi, o sa mai astept ceva pareri, nu ca nu mi-ar parea interesanta solutia data de tine, dar poate mai sunt si alte opinii.
Merci inca odata.

Anton Pann

Nu vor mai fi alte opinii , pentru ca nu exista alta solutie . Din cauza programului si a lui 634 .