Probleme pentru examen

Creat de Dieliric, Iul 09, 2012, 10:21 PM

« precedentul - următorul »

Dieliric

Buna ziua. Anul acesta doresc sa dau examenul de autorizare si la firma la care lucrez nu prea am invatat nimic, nu a stat nimeni sa imi explice ce si cum in afara de completarea anexelor (doar partea de birou) fara sa stiu prea multe legat de acte si de legislatie. Am citit regulamentele date de ANCPI si nu am gasit rezolvarea la niste probleme din examen, nici pe net nu am gasit.
1. Metode si procedee de lucru la utilizarea tehnologiei GNSS.
2. Baza cartografica a hartilor si planurilor. Aici am gasit doar baza pentru harti (matematica si geodezica) dar pentru planuri nu am gasit nimic.
3. Etape de realizare a lucrarilor de cadastru.
4. Documentele tehnice ale cadastrului.
Recunosc ca imi e rusine de faptul ca nu stiu aceste lucruri, dar nu mi le explica nimeni oricat as intreba, stau si muncesc doar pentru experienta si cam atat.
Daca ma poate ajuta cineva ii raman indatorat.

John Doe

Cam greu sa inveti asa ceva doar din carti, nici nu-mi vine acuma in cap unde am vazut tratate exact subiectele astea.
Poate iti foloseste totusi: http://dl.transfer.ro/Manuale_topo-transfer_RO-09jul-71603f.rar" target="_blank">http://dl.transfer.ro/Manuale_topo-tran ... 71603f.rar

Dieliric

Multumesc foarte mult pentru ce mi-ai dat dar nu am gasit nimic care sa ma ajute. Sunt curios daca la problemele 3 si 4 nu stie nimeni raspunsul, doar face parte din munca de zi cu zi. Eu m-am resemnat cu ai mei colegi.

John Doe

Am vazut undeva descrise etapele lucrarilor de cadastru, nu mai tin minte unde. Era ceva de genul: studiul temei, intocmirea proiectului de lucru, recunoasterea terenului si tot asa. Daca cumva gasesc, o sa revin.

lacriman

Pentru punctele 3 si 4 incepe de la studiul Legii 7/1996 -Legea Cadastrului. Acolo se definesc documentele si etapele, dupa care trebuie sa citesti regulamentele emise de ANCPI pentru introducerea cadastrului. Stiu ca au aparut si ceva carti despre cadastru "modern" si s-ar putea sa detalieze prin ele, dar nu-mi trece niciuna prin cap acum (cred ca e de la caldura!).
Si apropo, vezi ca Legea cadastrului e pe cale sa se schimbe in curand, printr-o lege trimisa spre promulgare. Dar se pare ca va mai dura acum...

lacriman

In Legea 7 initiala:
"Art. 12. - Documentele tehnice principale ale cadastrului general, care se vor întocmi la nivelul comunelor, oraşelor şi municipiilor, sunt:
   a) registrul cadastral al parcelelor;
   b) indexul alfabetic al proprietarilor şi domiciliul acestora;
   c) registrul cadastral al proprietarilor;
   d) registrul corpurilor de proprietate;
   e) fişa centralizatoare, partida cadastrală pe proprietari şi pe categorii de folosinţă;
   f) planul cadastral."
Legea 7 a fost modificata prin OUG 64/2010, care s-a considerat aplicabila, dar pentru care nu s-a dat inca legea care o aproba. Aceasta Lege este acum trimisa la promulgare, dar, la randul ei, modifica OUG64/2010. Ca la romani...:
"19. La articolul I punctul 13, articolul 11 se modifică i va
avea următorul cuprins:
,,Art. 11. – (1) Documentele tehnice ale cadastrului se întocmesc
pentru fiecare sector cadastral şi evidenţiază situaţia de fapt constatată
de comisia care a desfăşurat lucrările de cadastru şi constituie temeiul
înregistrării din oficiu a imobilelor în evidenţele de cadastru şi în cartea
funciară. Documentele tehnice sunt:
a) planul cadastral;
b) registrul cadastral al imobilelor;
c) opisul alfabetic al titularilor drepturilor reale de proprietate,
al posesorilor şi al altor deţinători"

John Doe

Asa vezi, acolo citisem eu chestiunile astea. Cautam de nebun prin Normele de aplicare a cadastrului general si nu gaseam. Care norme se regasesc mare parte copy-paste si in Ordinul 534/2001 (nu Ponta e autorul).