Intabulare supanta

Creat de geo1geo1, Iun 30, 2012, 11:56 PM

« precedentul - următorul »

geo1geo1

Buna seara, am o problema legata de intocmirea unui releveu si sper sa ma puteti ajuta.
        Sa va descriu un pic situatia: intr-un bloc nou (subsol+parter+2E+mansarda) s-a facut apartamentare. Blocul este construit asrfel incat partea stanga a blocului se afla cu jumatate de etaj mai jos fata de partea dreapta. La mansarda exista un apartament in releveul caruia apar urmatoarele incaperi (camera, bucatarie, baie, logie). Problema este urmatoarea: in afara de incaperile din releveu mai exista o incapere  (se afla pe partea de bloc mai ridicata, este cu un metru mai sus decat restul camerelor) si din camera principala sunt scari spre acea incapere. Mentionez ca acea incapere este supanta (asa am incadrat-o eu, avand in vedere definitia supantei (
Supanta =    Platforma construita intr-o incinta, pe un nivel intermediar intre doua caturi, desfasurata pe o parte din suprafata incintei.
) si faptu;ui ca apare mentionata in autorizatia de construire la etajul MANSARDA)
    Inginerul ce a intocmit documentatia a precizat ca nu poate trece acea incapare pe releveu, ca nu se poate intabula.
Intrebarea este : se poate intabula supanta?pot rectifica cadastrul pe acel apartament pentru a incadra si supanta in releveu? daca da aceasta suprafata intra la suprafata utila?
      Si inca o problama ar fi daca prin acel apartament exista singurul acces catre pod tot prin scara interioara ( podul se vinde cu acel apartament, apare in autorizatia de construire, si nu este incadrat la bunuri comune in foaia de avere a constructiei) pot intabula acel pod?
 O sa incer ca atasez si poze pentru a usura descrierea.
    Sper sa ma puteti ajuta
http://www.99poze.ro/poze_585296501/" target="_blank">http://www.99poze.ro/poze_585296501/

432/576px 23.4KB

AlexGIS

De ce nu a fost introdusă încăperea în releveu? Care a fost argumentul?

geo1geo1

Nu stiu argumentul, tot ce stiu este faptul ca inginerul a spus ca nu se poate intabula acea incapere.

bad wolf

Bnuiesc ca nu este vorba de o camera ci de un spatiu comun de trecere spre pod si acesta ar fi motivul pentru care aceasta "camera" nu poate fi intabulata niciunui apartament.

Modificat de bad wolf (01-07-2012 13:49:37)
Sper sa gasesc cararea corecta !

geo1geo1

Am atasat niste poze pe http://www.99poze.ro/poze_585296501/" target="_blank">http://www.99poze.ro/poze_585296501/ in care se vede acest spatiu despre care vorbesc. Nu este un spatiu comun, apartine doar de acest apartament si este ca si o camera. este un fel de antresol, mezanin, nu-mi dau seama in ce categorie sa o incadrez, si daca pot rectifica cadastrul ca sa apara in releveu.

bad wolf

AlexGIS

diagodose2009

Eu  practic nu  inteleg..
Eu am gasit   numar cadastral la apartament  bloc undeva in Piata Hurmuzachi  din Bucuresti

Apartamentul care are numar cadastral : are doua niveluri, acest aparatmnent  este la etaj 6 si la etaj 7..cu scara  interioara.
a)Cadastristul in 2003 a facut doua anexa12-trelevee care contine acelasi numar cadastral (pe ambele  foii pentru ambele foaia1 pentru apartament si foaie2 subpanta) ..

Conform punctului a) a gresit cadastristul ,el putea  trece ca subpanta este o anexa
si gata (problema era gata)
Cele mai mari probleme sunt actele: ce denumire  are subpanta ca funtie de locuit.
(mansarda,camera, uscatorie sau anexa)

Eu zic ca pasii sunt)
1) Proprietarul  are nevoie de acte separate (???in faza initiala).. El trebuie sa dovedesasca ca subpanta nu este pod in acte
2)Trebuie sa aiba autorizatie de la primarie pentru subpanta (sau de la directia de urbanism) daca nu a existat in proiectul constructorului
. Adica subpanta este spatiu amenjat pentru locuit,chiar daca nu contine camera de locuit
3)geo1geo1 faca dosar-cadastru pentru subpanta
4)depune dosarul  la oficiu de cadastrul ( unii  zic ospiciu  :hi: )
5)dupa 30de zile  daca subpanta are numar cadastral
6)geo1geo1 realizeaza un dosar  de alipire a doua numere cadastrale (apartamentul + subpanta)

Eu asa zic: atata  vreme ca nu este pod ,eu zic ca se poate  intabula..
Conditia este : daca proprietarul  poate dovedei cu acte ca subpanta este un spatiu amenajat de constructorul blocuului..
Daca  nu subpanta nu este amenjata de constructorul blocului , atunci geo1geo+proprietarul are nevoide de autorizatie si aprobarii .........

Cel mai bun  mod: este ca geo1geo1 sa mearga la risc: face un dosar beton
si depune lucrarea  oficiu, dar aici trebuie proprietarul sa isi asume riscurile (taxelle de oficiu )

:cool:
scuze  de greseli, firefox face probleme!!

Modificat de diagodose2009 (01-07-2012 20:27:40)

bad wolf

geo1geo1

In actele pe care proprietarii le detin mi au trimis o foaie intocmita de arhitect in care podul pe care l-am descris + acea camera (supanta) sunt denumite ca supanta1 si supanta 2. deci vorbesc de un tebel in care este enumerat: dormitor, baie, bucatarie, hol (este holul de la intrare in apartament), supanta1, supanta 2. pentru toate aceste suprafete exista si o suprafata utila atasata in tabel. pot sa fac un dosar de actualizare cadastru pentru apartament, in releveul caruia o sa apara si aceasta camera separata si sa o numesc simplu supanta1 si inca un releveu( in cadrul aceluiasi dosar) pentru pod pe care o sa l denumesc supanta 2? Va multumesc pentru sfaturi si sper sa ma puteti ajuta in continuare

432/576px 36.4KB