Categ de folosinta ALTELE

Creat de gexU, Iun 20, 2012, 12:30 AM

« precedentul - următorul »

gexU

Buna stimati colegi, am o nelamurire si va rog daca puteti sa ma ajutati cu un sfat, am 1 Cf in care categoria de folosinta este Altele, pe zona respectiva sa facut PUZ, dar in Cf nou convertit imi apare Altele la categ de folosinta, eu am nevoie sa fac o doc PAC, deoarece omu respectiv vrea sa construiasca, intrebarea mea, pot sa fac doc pac si la categ de folosinta trec CC, sau trebuie sa fac o documentatie de actualizare date, si mai apoi sa fac PAC? zona Timis ms anticipat

vali_costea

Salut, obtine cateva informatii de la primarie, poate prin pug s-a schimbat ceva, sar putea sa aiba alta categorie, cere ti un cert. de urbanism si urmariti ultima parte la cerinte.Oricum , trebuie actualizata in cartea funciara cat. de folosinta.
Nu poti trece CC daca el nu este CC.

gexU

Exista un cert de urbanism pe imobilul respectiv in care se aproba construire casa P+M, dar nici acolo nu este trecut decat numarul topo si atat,Cert de urbanism este cerut de fostul proprietar.
Mi se pare cam incorect fata de beneficiar sa faci o Actualizare date sa platesti niste bani cam aiurea pt o problema care trebuia rezolvata de inspectorii de la ocpi, altele poa sa fie ce? De ce nu Cc? sau de ce nu A? Din moment ca sa facut un PUZ pe parcela respectiva.

Mit

@gexU
Scoate CF extenso de la parcela ta si de la parcela care a facut obiectul PUZ.
Daca niciunde nu scrie ca s-a scos din circuitul agricol, atunci va trebui sa faci SCA.
N-are-a face CU care-l ai pt. construire cu ctg. CC.
PUZ-ul se poate face si fara SCA.
Problema MARE va apare la intabularea c-tiei, cand OBLIGATORIU trebuie sa fie CC.

topogeo

A aparut "altele" dupa reconvertire, pt. ca nu s-a putut reconverti in mod corect cat. de folosinta dupa CF vechi unde probabil descrierea era de genul "gradina si loc de casa..; arator si curte etc." Nu are legatura cu PUZ, PUD.
Se poate solicita de la Primarie un act administrativ care sa ateste categoria de folosinta actuala a terenului dupa registru agricol, dupa cum plateste impozit proprietarul. Daca terenul are o singura cat. de folosinta punem "arabil", se poate solicita pe baza actului de la Primarie indreptare de eroare mat. strecurata in urma reconvertirii din "gradina" in "altele"in loc de "arabil" si se rezolva in 3 zile problema. Daca sunt mai multe categorii, nu vor accepta la BCPI prin indreptare, numai prin doc. cadastrala pt. ca nu se cunoaste geometria si suprafata pe categorii.
In acest caz nu stiu (in baza actului de la Primarie bineinteles), daca nu se poate solicita aviz plan topografic figurand pe plan de ex. Cc, A si F, scriind textual teren cu categ. de folosinta "altele" respectiv Cc, A si F , si in CP specificat la mentiuni la parcelele respective:
"parcela apare in CF cu cat. de folos. "altele" in urma reconvertirii, dar nu se solicita actualizare in CF a cat. de folos. prin aceasta documentatie."
N-ar strica sa postezi deznodamantul, daca dai de capat.

PS. referitor la SCA. in CU trebuia specificat de catre Primarie , ca si un criteriu pt. a obtine AC este SCA.

Mit

moholea

Eu am pus categoria sau categoriile de folosinta care apar pe planul de incadrare in zona 1:5000