R8 sau R6 diferenta 6000 de euro

Creat de Calin Fabri, Iun 11, 2012, 01:21 PM

« precedentul - următorul »

Calin Fabri

Se merita sa platesc aproximativ mai mult cu 6000 de euro pt un R8 ? Ce parere aveti?
   La diferente am constatat - canalele: 72 r6 , 220 r8
                                       - sateliti: GPS : R8= R6+ L5   
                                                    SBAS : R8 = R6 + L5
                                                     R8 = + Galileo   
                                       -initilizare cu R8 cu vreo 15 sec mai rapida
                                       - data storage 11mb R6 , 57 mb R8   
   Ceea ce nu inteleg e ca numarul de sateliti este mai mare la R8 dar la precizie ei (trimble) spun ca este aceeasi...
   Diferenta este de vreo 6000 de euro...Se merita?

AlexGIS

Mit

Ai vazut reclama aia la Renault sau Peugeot... cum ca are ceasurile de bord mai sus...? Se merita pt. atata lucru sa iei toata masina? :(

Calin Fabri

Pai asta este motivul pt care intreb ca nu ma pricep...si nu stiu daca se merita !
Ne-am gandit sa schimbam Gps-ul vechi un leica cu ceva nou ...si ne gandeam la un trimble R6 sau R8 adica sa il folosesc la cat mai multe(sa rasp la Alexgis)...si nu stiam daca se merita R8 ( daca pot sa fac 95 % cu R6 nu se prea merita)..cu diferentele respective care nu stiu cat de importante/neimportante sunt...
   Sfaturi?

crs

diferenta se va cunoste cel mai mult cind masori in zone mai "acoperite" (paduri, blocuri inalte - unde nu ai un cer deschis). cu cel cu mai mult sateliti vei avea "semnal" mai repede/bun pe cind cu cel cu mai putini poti sa nu prinzi deloc uneori (prea putini sat. si nu iti intra in precizia ce o astepti).

cam asta e ceea ce stiu eu...(vorbesc si din experienta) -  poate altii stiu mai multe.

Eu personal nu as plati inca 6000 in plus, cu banii astia imi mai iau un gps.

nicu1000

Receptorul GPS R6 receptioneaza semnale pe 76 de canale (nu receptioneaza semnale de la 76 de sateliti): 24 sateliti GPS a cate trei semnale de fiecare (L1 C/A, L2E, L2C) = 76 canale rezervate. Niciodata nu se pot receptiona semnale de 24 sateliti in acelasi timp. Asadar din cele 76 de canale, probabil ca jumatate stau degeaba tot timpul - dar da bine la vanzari.
Receptorul GPS R8 receptioneaza semnale pe 220 de canale (nu receptioneaza semnale de la 220 de sateliti): 24 sateliti GPS a cate patru semnale de fiecare (L1 C/A, L2E, L2C, L5) = 96 canale rezervate, 2 sateliti SBAS a cate doua semnale fiecare ( L1 C/A, L5) = 4 canale rezervate, 6 sateliti Galileo a cate 4 semnale fiecare = 24 canale rezervate, 24 sateliti GLONASS a cate patru semnale de fiecare (L1C/A, L1P, L2 C/A, L2P) = 96 canale rezervate. Total = 220 de canale. Din acestea la ora actuala functioneaza maxim 90 de canale, restul se odihnesc.

Timpul de initializare depinde in primul rand de conditiile de lucru (copaci, cladiri etc.) si mai putin de faptul ca receptionezi 12 sau 18 sateliti.

La precizie probabil ca te referi la cea RTK care este este acceasi pentru 12 sau 18 sateliti.

Nu am lucrat prea des cu sisteme combinate: NAVSTAR + GLONASS, dar sunt curios cum se prelucreaza masuratorile in timp real, intru-cat sunt diferente si intre datumurile de referinta si intre sistemele de timp folosite. Aceste diferente se determina ulterior si se pot folosi la post-procesare, dar in timp real cum se face ?

Acestea sunt punctual caracteristicile de cara ai intrebat.

AlexGIS

crs

Calin Fabri

Multumesc la toata lumea pt raspunsuri!