avize

Creat de flori183, Mai 24, 2012, 11:57 PM

« precedentul - următorul »

flori183

Sunt corecte si complete urmatoarele?

1.Pentru dezlipirea/alipire imobil :
aviz OCPI; certificat de urbanism

2.Dezlipirea unui imobil cf. PUZ:
aviz OCPI; HCL; certificat de urbanism

3.pentru edificarea unei constructii:
certificat fiscal,aviz OCPI, atestarea existentei cladirii de catre primaria localitatii

4.prima inscriere:
aviz OCPI

Din punct de vedere al lucrarilor de cadastru general, in categoria de avize intra si certificatul de urbanism, autorizatia de construire, HCL sau sunt considerate avize doar cele de la OSPA, OCPI, ANIF si DADR?
Ce este avizul tehnic OCPI? este acelasi lucru cu avizul de conformitate pentru inceperea lucrarilor de specialitate definit de Ord.107/2010? pentru ce tipuri de lucrari se elibereaza? sunt cumva cele definite de Ord.634/2006 (modificare limita proprietate,modificare suprafetei etc.)?
Multumesc!

Modificat de flori183 (24-05-2012 21:00:01)

cristea

Citeste putin Ord.108/2010 si dupa aia mai povestim

flori183

Imi cer scuze ,ordinul 108/2010, am scris gresit 107:). Am citit acest ordin ,il am si acum in fata mea insa acolo nu spune nimic despre ce am intrebat. In mare cuprinde : la inceput niste definitii ,apoi avizul de conformitate pentru inceperea lucrarilor de specialitate necesar in vederea asigurarii receptiei tehnice pentru lucrarile definite la art.2, ce supunem avizarii si ce contine acest aviz. Cap urmator trata receptia lucrarilor ( cele 3 amintite la art.2), ce supuneam receptiei ( retele de sprini; de indesire; continutul expertizelor judiciare; suport topo al doc de urbanism etc.)ce se avizeaza la Ancpi, apoi la OCPI si apoi anexele (am invatat ce trebuie pt PUG, PUZ si PUD ).

Dar niciunde nu-mi spune ce tipuri de avize imi trebuie pentru cele intrebate in mesajul de deschidere al acestui topic. Daca aviz tehnic coincide cu avizul tratat in 108 unele lucruri sunt clare - inteleg pentru ce tipuri de lucrari se elibereaza acesta: lucrari de masuratori terestre, lucrari de cadastru general si lucrari de cartografie.
 Multumesc si astept un raspuns!:D

Modificat de flori183 (24-05-2012 21:38:00)

flori183

Nu astept raspunsuri mura-n-gura ci sa ma ghideze cineva unde pot citi ca sa-mi raspund singur la intrebari. Pana acum am citit Ord.634/2006 si Ord. 108/2010 , am mai citit si 633 dar ala e cu modul de organizare al BCPI-urilor si proceduri de lucru cu CF, nu are nici o legatura cu ce ma intereseaza pe mine. Am mai rasfoit si legea 7/1996 si 18/1991 dar nimic.
O sa ma uit si peste 50/1991 poate gasesc ceva.

Mit

Ai pus multe intrebari, care din cate cred eu, si daca vei primi raspunsurile, nu vei folosi informatia in momentul urmator, ci cand se va ivi necesitatea.
Ca atare, intreaba punctual cand chiar iti trebuie musai un raspuns.
In alta ordine de idei, ar fi indicat un stagiu pe langa un topograf cu experienta, de unde vei putea fura cat te duce mintea. Aici sa nu te astepti la retributii mari, dar cel putin vei invata sa "mergi" singur.
Totusi, cateva raspunsuri:
-CU si AC nu sunt avize;
-Aviz tehnic nu-i acelasi lucru cu avizul de incepere a lucrarilor.
 :hi:

lacriman

In intrebarea ta exista niste greseli: nu sunt avize, ci receptii. (de exemplu la intabulare si la dezmembrare). De fapt, chiar si la studiile topo tot receptie se cheama. E drept ca beneficiarii cer de obicei "avizul OCPI" dar de fapt el se da sub forma procesului verbal de receptie. De exemplu, aviz OCPI se da pentru scoaterea din circuitul agricol, dar e altceva decat receptia.
Vad ca ai citit ordinul care aproba Regulamentul pentru receptia lucrarilor de specialitate, dar mi se pare ca ai trecut prea usor peste lista cu lucrarile care se supun receptiei. Studiaza mai atent lista lor si vei vedea ca de fapt sunt destul de multe ascunse sub cateva cuvinte seci.
N-am inteles insa de ce la edificarea unei constructii cauti certificatul de atestare a existentei ei? Daca se edifica acum, se face DOAR cu autorizatie de constructie, in timp ce certificatul de atestare se foloseste pentru constructiile vechi la care nu xista autorizatie (de fapt cele la care s-a prescris faptul ca nu s-a scos autorizatie).
De fapt, te intereseaza avizele eliberate DE OCPI, sau lista actelor necesare ptr fiecare tip de lucrare?

Modificat de lacriman (24-05-2012 23:11:28)

John Doe

Nici eu n-am prea inteles... daca ar reveni cu cate o intrebare pe rând, cred ca i s-ar putea raspunde mai clar.

Modificat de John Doe (24-05-2012 23:22:39)

flori183

Ma intereseaza strict avizele necesare pentru dezlipire/alipire a unui imobil; dezlipirea unui imobil cf PUZ; edificarea unei constructii si prima inscriere a unui imobil. doar avize: ANIF, OSPA, DADR si care mai sunt.
Ms!

John Doe

Inteleg ca vrei sa stii ce avize se pun in dosarele care se duc la OCPI pentru receptie. E corect?
Pentru prima inscriere imobil - teren extravilan fara constructii nu-ti trebuie nici un aviz. In unele locuri se cere certificat fiscal de la Primarie pentru terenul respectiv dar cum zici, acela nu e aviz.
La celelalte tipuri de dosare nu m-as baga, sa spuna cine a facut lucrari de genul mai recent.

Anton Pann

Raspunsul la intrebari se gasesc in "continutul documentatiilor " care se depun la OCPI , continut care este evidentiat foarte clar in ordinul 634. Particularitatile apar la dezmembrare conform PUZ, unde mai este nevoie de Puzul avizat spre neschimbare . Dupa dezmembrarea conform PUZ , la proiectul pentru obtinerea AC in teren din PUZ mai trebuie ca terenul sa fie scos din CA. La intabulare constructii totul este la fel, ai raspunsul in 634.  Avizele ANIF, OSPA DADR , ETC , se cer la scoaterea din CA , si se mai cer avize la proiectare (arhitect) de la IRET, mediu, si celelelate societasti care administreaza utilitatile , dar asta este problema arhitectului. Si mai sunt o gramada de chestii pe care un avizator poate sa ti le ceara , indreptatit sau nu .

flori183

Anton Pann

Da, am observat deruta in care te aflai. Este vorba despre termenii folositi si care difera mult , in functie de zona din tara si de modul cum s-au impamantenit termenii . Pot sa-ti dau exemplu : extras extenso sau copia cartii funciare sunt doi termeni care se folosesc diferit . Unii zic extras extenso si la copia cartii funciare , desi nu este acelasi lucru , ambele avand ca in comun faptul ca arata istoricul Cf , dar una este extrasul CF Extenso si alta este copia CF ( probabil ultima varianta in timp o sa dispara , ca nu se poate face sau elibera o copie a cartii dupa convertire electronica si se va elibera doar extrasul CF extenso . Actele care se pun in lucrari ( acolo unde se cere !) sunt : toate contractele de vanzare ,  mostenire, donatie , intretinere,apoi autorizatiile de construire, demolare, modificare ,extindere , sentintele (definitive si irevocabile ) cu sau fara expertiza din cauza , imputernicirile , promisiunile de vanzare, .....etc , procesul verbal de receptie a constructiilor , de trasare , etc , certificat fiscal , TP, si multe altele care pot fi cerute .

Anton Pann

actul de dezmembrare se face dupa ce ai avizat dezmembrarea alipirea la OCPI.

Modificat de Anton Pann (26-05-2012 17:59:20)

flori183

Multumesc tuturor pentru raspunsuri, s-au mai lamurit lucrurile:) si da, chiar depinde de zone, am auzit ca unele OCPI-uri cer ceva altele cer altceva si tot asa....fiecare cu regulile lui desi nu e normal:(

John Doe

@flori183: apreciez interesul, insa te-as sfatui si eu faci niste practica in domeniu, la modul serios; asa vei afla raspunsuri la foarte multe din intrebarile pe care incerci sa le formulezi aici si nu-ti iese, iar daca si mai tarziu vei mai avea intrebari, ai sa stii exact ce sa intrebi si iti vom raspunde. Nu incerca sa inveti topografie de pe forum, nu va merge, partea practica nu se poate sari - presupunând ca cea teoretica o stapânesti. Daca eu ti-as spune: "Vreau sa devin pilot de avion militar, de vânatoare daca se poate, ai un manual sa invat si eu sa pilotez?" - ce ai raspunde ??