Intabulare pentru cumparare de la Stat

Creat de Hakan, Mai 17, 2012, 01:11 PM

« precedentul - următorul »

Hakan

Am o situatie si as vrea sa cunosc pasii de urmat de la "0".
Un teren proprietate de Stat pe care exista:
1. O locuinta C1 cumparata de la stat de proprietarul "X" acum 15 ani (fara cadastru  si    intabulare)
2. O locuinta C2, o anexa C3, o anexa C4 cu contract de inchiriere pentru chiriasul"Y",
    cu mentiunea ca "baia" din locuinta C2 este cumparata in cota de 1/2 de proprietarul
    "X"(cel de la locuinta C1) iar restul de cota 1/2 este inchiriata de "Y".
Terenul nu este intabulat, nu are numar cadastral.

Chiriasul cumpara de la Stat constructiile C2(mai putin 1/2din baie),C3,C4 si terenul de
sub constructii (asa i-au zis la primarie).
Daca v-ati mai lovit de situatii d'astea si stiti poate imi spuneti si mie ce pasi sunt,
cate documentatii si de care tip.

Mit

In primul rand ar trebui sa faci o doc. de actualizare a datelor intregului imobil si apoi o doc. de apartamentare a acestuia.

Hakan

Nu pot sa fac actualizare pentru ca nu exista"prima inscriere", imobilul nu este intabulat (cum am scris mai sus)

Hakan

lacriman

Atunci faci documentatia pentru prima inscriere a imobilului, iar actele ti le da -Directia serviciilor publice (sau cum le cheama la voi) din subordinea primariei pentru constructii,
- Inventarul dmeniului privat al primariei (Hotararea consiliului local, publicata in monitorul Oficial) pentru teren
- contractul de vanzare al proprietarului existent.
Dupa ce intabulezi Primaria (adica statul) pe constructiile ramase si pe teren si proprietarul existent pe constructia lui, faci apartamentarea constructiei cu baile, daca au bai in exclusivitate. Daca folosesc la comun, nu mai e nevoie.

Hakan

Cred ca asta e prima faza.Ar ajunge daca ar cumpara teren in indiviziune din toata
curtea.
Insa el cumparand terenul de sub constructii fix, nu ar trebui ca fiecare teren de
sub fiecare constructie sa aiba nr. cadastral?

vali_costea

Si constructia de pe teren ce faci cu ea?De aia ti s-a recomandat apartamentare!!
La apartamentare , terenul de sub constructie va fi in cota indviza, sper sa nu gresesc.
Cred ca la ce ai descris tu, se poate ca x sa fi cumparat constructia C1 cu tot cu terenul de sub ea.
Si eu as merge tot cum a descris @lacriman.

Mit

lacriman

Replica asta cu "terenul de sub constructie" este o traznaie iesita din nestiinta functionarilor de la Servicii publice. Ea se refera de fapt la suprafata de teren care se aloca cumparatorului (modul de calcul) pentru ca metodologia de vanzare a acestor imobile nu permite sa li se dea decat terenul ocupat de constructii. Desi, daca verifici norme mai vechi, se stabileste care este suprafata aferenta constructiilor. Chiar si noul Cod civil tine cont - in cap. despre superficie - de faptul ca daca detii o constructie ai nevoie de o suprafata suplimentara de teren in jurul ei ca sa o poti folosi. Dar la noi....ca la noi.
Bineinteles insa ca suprafata aferenta _indiferent cum e ea calculata - este in indiviziune din intreg imobilul. Altfel, in afara traznailor care ar iesi in cadastru cu "bucatirea" curtilor, se incalca alta norma din Codul Civil, care spune ca trebuie sa ai distante intre geamuri si limita proprietatii, ori, daca ai da in exclusivitate STRICT terenul de sub constructie, cumparatorul ar trebui sa isi zideasca toate geamurile si sa intre cu elicopterul prin pod. La noi, Prefectura a inteles lucrurile astea si ordinele de proprietate se dau de forma "suprafata X indiviz din suprafata Y".

Modificat de lacriman (19-05-2012 14:08:34)

Anton Pann

Intr-o curte sunt 2 proprietari care au mai multe constructii . Se cere
sa stabileasca suprafata de teren pe care se afla constructiile intabulate si neintabulate ale subscrisei societati, necesara recunoasterii dreptului de superficie, avand in vedere situatia reala a constructiilor din prezent .
intrebare - Se poate raspunde ca terenul pe care se va inscrie superficia este intregul teren -in indiviziune?? 
Indiviziunea pentru terenul liber de constructii .
Si fara stabilirea cotelor , ci in devalmasie !
Adica : merge superficie in indiviziune in devalmasie ? Este corecta chestia asta ?

Modificat de Anton Pann (19-05-2012 18:30:59)

Anton Pann

:rolleyes:nu am citit recent noul cod civil

Modificat de Anton Pann (19-05-2012 18:32:31)

Mit

Dar in CP si E-terra cum arati tu ca terenul de sub casa e a lu' "subscrisa"? Faci dezlipiri cat patratelele din tabla de sah? Dar ce faci daca sunt mai multe apartamente intr-o constructie cu mai multe etaje. Care-i terenul de sub casa al fiecarui apartament?

Anton Pann

Terenul aflat in indiviziune se reprezinta in CP pe conturul parcelei aflate in indiviziune . Dar Nu este vorba despre apartamente . Sunt corpuri de cladire diferite , 3 ale unui proprietar , 5 au ramas ale altui proprietar. Toti folosesc curtea respectiva pentru acces , parcare utilaje etc.   Cel  care se considera urmasul fundatiei si are 5 cladiri , este in litigiu cu propietarii intabulati acum vreo 15 ani pe 3 cladiri si care acum cere superficie . Terenul este al unei fundatii din 1902 .  Acum vor sa imparta terenul : proprietatea si folosinta acestuia . E vorba despre superficie - clar.  Conform codului nou ( ca de aici a plecat problema ) superficia cuprinde atat teren construit cat si neconstruit necesar utilizarii constructiilor . Dar apare problema ca terenul neconstruit foloseste tuturor , si nu poate fi impartit idatorita modului de amplasare a constructiilor . Deci superficia include si acest teren ,( insa nu exclusiv ca terenul de sub constructii) , ci in indiviziune cu proprietarii terenului . Nu e vorba de servitute de trecere pe teren ci de terenul necesar folosirii constructiilor care este grevat de servitute.

Modificat de Anton Pann (19-05-2012 20:25:09)

claudoolce_16

buna seara,,am nevoie de un raspuns.. :) fam x are 2 case pe un teren,de fapt casa 1 inregistrata si intabulata,,si casa 2 care de fapt e o anexa locuibila.se poate anexa intabula si sa i se dea un nr de casa//?adika o adresa cu 2 nr de casa?va rog daka stie cineva sa mi raspunda.

Mit

Adresa se da pe imobil, nu pe parcela, cu atat mai mult nu se da pe cladiri.
Eventual, se apartamenteaza imobilul si atunci anexa va fi de ex. ap.2, dar tot la aceeasi adresa postala cu ap. 1 (casa).  :hi: