Dezmembrare cu drum de acces

Creat de vadan.mihai, Apr 22, 2012, 02:01 AM

« precedentul - următorul »

vadan.mihai

Este vorba despre un teren intravilan Cc cu doua case, proprietari fiind doi frati in cota parte 52% si 48%, o casa este intabulata pe unul iar cealalta pe celalalt frate. oamenii vreau sa-si rezolve indiviziunea. Problema este ca dupa dezmembrare una din parcele ramane fara drum de acces.

In cazul acesta se procedeaza prin dezmembrarea normala a terenului si apoi din parcela de langa drum se dezmembreaza drumul de acces pt parcela din spate ?

Ce acte notariale ar fi necesare?

diagodose2009

Eu stiu ca trebuie declaratie notariala pentru lotul care nu are acces, declaratie din partea vecinului, in care vecinul ii asigura accesul auto.
Declaratie se pune in dosarul de dezmembrare in act original atunci cand tu depui la OCPI dosarul de dezmmebrare.
Vecinul (un proprietar vecin al terenului problema) se duca la notar cu acte originale de proprietate , cu copie xerox dupa cadastrul dupa inttreg ( sau dosarul de cadastru original daca il cere notarul), si cu schita topografica desenata de tine  + stampilata de autorizat.

Modificat de diagodose2009 (21-04-2012 23:25:53)

Mit

Notarul va face un act de "constituire a dreptului de servitute".
La Timis nu merge numai cu declaratia vecinului.
vadan.mihai, nu te durea buricul degetului daca scriai la satus de unde esti si daca spuneai unde se afla lucrarea. Poate-ti raspundeau colegi care cunosteau cutuma locului. :hi:

Modificat de Mit (22-04-2012 08:16:26)

Anton Pann

regulamantul 634
CAPITOLUL 5
Conţinutul documentaţiilor necesare înscrierii dezlipirii unui imobil

Art. 14. - (1) Din punct de vedere tehnic, dezlipirea este operaţia tehnică de împărţire a unei suprafeţe de teren înscrisă în cartea funciară în mai multe suprafeţe egale/inegale.
(2) Toate imobilele rezultate în urma dezlipirii trebuie să aibă acces la un drum sau să aibă îndeplinită condiţia de servitute, dacă este cazul.