probleme cu intabularea unui teren

Creat de JErulz, Apr 12, 2012, 06:17 PM

« precedentul - următorul »

JErulz

Salutare la toata lumea. Am o problema, vreau sa intabulez un teren dar am intampinat o problema mare .... acest teren este despartit de un neproductiv. Nu stiu ce anume trebuie sa fac. Va multumesc.

adrianc

Cum adica este despartit de un neproductiv? E despartin de ce? In doua? Da mai multe detalii.
La muncă! nu la întins mâna.

JErulz

sa revin mai in detaliu .... este un terern extravilan pe titlu este 1 ha dar in realitate in acest 1ha la mijlocul terenului este despartit de un neproductiv chiar si pe plan se vede neproductivu ala...

JErulz

sincer nu am mai intalnit asa ceva si de asta am si postat acesta problema aici ....mi-ar fi de mare ajutor un raspuns .... multumesc frumos

adrianc

Inteleg. Asa banuiam si eu. Ai cumva si o schita (plan cadastral, parcelar)? Pe titlu scrie numar de parcela, tarla sau doar denumirea populara?
Cred ca il poti face in forma de U in jurul acelui neproductiv. Asta ar fi o solutie.
Sau poate ca omul e proprietar pe acel neproductiv.
Daca e vorba, intradevar, de doua parcele separate cam trebuie rectificat titlul.
Pe teren care e situatia? A lucrat o parcela sau doua? Sau nu a vazut niviodata terenul?

JErulz

pe titlu este o singura parcela dar la fata locului este un neproductiv intre acest teren si cred ca pana la urma o sa fac 2 documentatii ... dar faza tare este ca nu stiu ce ar trebui sa scriu in memoriu tehnic.... e cam nasoala situatia si e prima data cand intalnesc asa ceva.... cine ma poate ajuta raman dator si eu cu cateva raspunsuri utile. Multumesc !!!

John Doe

Posteaza cumva o poza cu schita terenului ca sa intelegem mai bine.

JErulz

JErulz

deci inca odata subliniez .... pe titlu este o singura parcela de 1 ha... dar in teren sunt 2 , deoarece este un neproductiv pe aceasta tarla nu numai pe acesta parcela ... acest neproductiv se intinde pe mai multe parcele. Suprafetele ce au fost puse in posesie in acesta sola au exclus aceasta bucata de neproductiv... Sper ca am fost destul de explicit ... Va multumesc

Marian

Am intilnit eu o situatie asemanatoare. Intre ele era un drum conform extrasului de plan parcelar de la primarie. Suma celor 2 parcele era de 1 ha.(la fel ca in titlu) A trebuit sa fac doua lucrari. Asa a agreeat OCPI ideea.

JErulz

salut marian ... imi poti spune in memoriu tehnic ce ar trebui sa zic.... dupa ce fac cele 2 documentatii oricum leg aceste doua dosare .... as fi recunoscator daca m-ai ajuta ....

Anton Pann

Poate cu o adeverinta de la Primarie :ca parcela A1002 inscrisa in TP..., se compune din 2 parcele 1002/1 cu S=5779mp  si 1002/2 cu S de 4221mp , serveste pentru inscrierea in Cf a parcelei notata A1002 in TP, s-ar putea rezolva , daca ai noroc de intelegere la OCPI. Daca nu, atunci demersuri de anulare si eliberare a altui TP cu cele doua parcele A1002/1 si A 1002/2 . Dar in aceasta tarla s-a mai intabulat vreo parcela, ? presupun ca si vecinii au primit titlurile in aceeasi modalitate .
Dar ai verificat daca suprafata Np nu este inclusa in acel 1ha ? Am mai intalnit cazuri cand s-a omis sa se mai treaca in TP , fasiile de NP, suprafata lor a fost inclusa in parcelare, dar s-a numerotat tot ca la tine , doar cu numarul parcelei dominate (A1002 in cazul tau) . Daca este asa, inseamna ca te-ai largit pre mult , si unul din vecini va ramane fara teren.  Trebuie sa analizezi toata tarlaua .

Marian

Citat din: JErulzsalut marian ... imi poti spune in memoriu tehnic ce ar trebui sa zic.... dupa ce fac cele 2 documentatii oricum leg aceste doua dosare .... as fi recunoscator daca m-ai ajuta ....
Deci parcela ta are aceeasi vecini si bucata din stg si cea din dreapta, deci nu se schimba nimic fata de titlu. Faci doua lucrari ca pentru parcele distincte. ASTA NUMAI DACA IN EXTRASUL DE PLAN PARCELAR DE LA PRIMARIE APARE ACEL NEPRODUCTIV!!! Daca nu, inspira-te din ce zic colegii pe forum. In memoriul pe care mi-l ceri nu e mare lucru, ti-l pot trimite fara probleme, dar nu te ajuta. Nu stiu daca la OCPI-ul tau se mai pot preda lucrarile "legate" ca sa poti discuta cu acelasi inspector.

bad wolf

Nu. In mod normal se fac doua lucrari. Una de prima intabulare care sa cuprinda tot derenul si o lucrare de deslibire(dezmembrare), care sa dezmembreze terenul in trei parcele.
Sper sa gasesc cararea corecta !

adrianc

Sunt de parere cu Anton Pann. Iei o adeverinta de la primarie, eventual iti pun si o stampila pe planul pe care l-ai postat si aici si vezi ce iese.
@bad wolf, acte pentru neproductiv de unde poate obtine, daca nu sunt prea indiscret.