Dezmembrare U I

Creat de orion3, Apr 08, 2012, 11:25 PM

« precedentul - următorul »

orion3

Buna ziua,

Am o constructie la parterul careia se afla 2 apartamente,ambele intabulate.Aproximativ pe mijlocul constructiei se afla  un hol,hol ce desparte cele 2 apartamente si care se afla in cota indiviza,asadar apartine de ambele numere cadastrale.Proprietarii au hotarat sa iasa din indiviziune,s-au inteles amiabil,au hotarat sa-l imparta in cota de 50% pentru fiecare apartament,fiecare dintre ei avand acces la partea sa de hol atat din apartamentul fiecaruia cat si din exterior.Au fost la notar si au fost informati ca se rezolva cu un contract de partaj,insa trebuie ca  holul respectiv sa aiba numar cadastral propriu.
Care ar fi solutia ca acest hol aflat inclus pe cele doua numare cadastrale sa aiba nr cadastral propriu?!
Multumesc!

Anton Pann

Daca sunt doua apartamente ce au bun comun holul , nu se poate sista indiviziunea , nu se poate face numar cadastral pentru o jumatate de hol. Se poate reapartamenta , tot holul va fi Ap.3 - INSA TOT IN INDIVIZIUNE . Ar fi o solutie doar daca se construieste un zid pe mijlocul holului, se face reapartamentarea , in compunerea fiecarui apartament intrand si jumatatea sa de hol , iar in Cf vor fi tot doua apartamente . Dar cred ca cunosti ca terenul de sub constructii (poate tot terenul din imobil ) ramane in indiviziune !
partajul de folosinta este un act notarial, care nu se inscrie in Cf - asa stiu eu - este semnat de catre parti - prin care se stabileste un mod de folosire conventional al imobilului. Pentru asta nu trebuie numar cadastral propriu la hol sau alte lucrari cadastrale .

Modificat de Anton Pann (08-04-2012 22:41:55)

Mit

Dupa ce s-a creat ap.3 (vezi Anton Pann), faci doc. de subapartamentare pt. holul respectiv cu conditia sa ai AC pt. modificari interioare (practic, pt. zidul ce-l construiesti pe mijlocul holului).  :hi: