Prima inscriere langa teren inscris in CF

Creat de Hakan, Mar 16, 2012, 04:45 PM

« precedentul - următorul »

Hakan

Am urmatoarea situatie si inca nu stiu cum sa fac:
-un proprietar cu doua imobile "lipite"(NU alipite).
Imobilul 1- teren(un patrat de 20/20) cu o locuinta pe el - teren si locuinta neinscrise
                 in CF.
Imobilul 2- teren(un dreptunghi de 20/4) cu nr cadastral si inscris in CF.

Imobilele sunt "lipite" pe latura de 20.

Locuinta construita pe terenul 1 "trece" cu 90cm peste limita dintre cele
doua terenuri.
Motivul este urmatorul: a cumparat terenul 1 inainte de aparitia cadastrului,
a inceput la casa, a pus-o unde a crezut, a vazut greseala, a cumparat terenul 2 (de data asta mai tarziu, cu cadastru si intabulare) de la acelasi proprietar.
Bun, acum vrea sa inscrie imobilul 1(teren si locuinta) dupa care sa alipeasca
imobilele 1 si 2.
Mentionez ca terenul 1 e cumparat in 1996, locuinta facuta in 2000(cu autorizatie), terenul 2 cumparat in 2001.
Drept sa va zic am mai intalnit situatii de genul acesta si le-am rezolvat dar asta
inainte de vestita e-terra.
Daca vreau sa salvez acum imobilul 1 imi da eroare topologica - "locuinta e in afara
terenului cu xx mp." - si nu salveaza.
Daca puteti sa-mi dati niste idei, v-as fi foarte recunoscator.
 :nod:

Anton Pann

Rectificare in minus la terenul fara casa, pe contur ce exclude casa , cu declaratie , apoi cadastru si intabulare la parcela cu casa .
sau dezmembrare 1m cat tine casa, alipire la terenul cu casa si apoi intabulare casa pe parcela rezultata dupa unificare .

Modificat de Anton Pann (16-03-2012 15:53:14)

Hakan

Varianta II nu tine, "alipire la terenul cu casa" nu merge, terenul cu casa nefiind
inscris - asta fiind scopul.
Si merge sa intabulez terenul fara casa?Pentru ca eu asta inteleg din varianta a II-a.
Si "rectificare in minus"(var I-a) la terenul fara casa - intabulat inseamna ce? Asta-i terenul-ba nu e asta?

Marian

1.CF NUMAI la teren ptr pozitia 1. 2. Alipire terenuri. 3. Intabulare c-tie pe lotul rezultat din alipire.

Anton Pann

corect . Bingo! Asa cred ca este cel mai bine

cristi_gav

Am intalnit si eu situatia asta. S-a rezolvat doar asa cum a spus (scris) Marian.
Succes!

Hakan

Correct.La solutia lui Marian m-am gandit si eu.Dar aveam niste intrebari in minte
pe care le pun acum.
1.Trebuie "putina intelegere" din partea inspectorului?Adica nu prezint constructia
pe plan si totusi ea este in certificatul fiscal si adeverinta de la primarie?
2.Conform regulamentului la verificare ce fac?
3.Cand inscriu constructia dupa alipire, cum explic faptul ca desi era "veche" nu am inscris-o (vazut-o) din prima?
4.Solutia lui Marian e corecta din punct de vedere al legislatiei sau e de compromis?
Scuze daca va plictisesc.
Multumesc.

Mit

@Hakan,
Nu inteleg terminologia "teren neinscris in CF". Baiete, prima data perfecteaza situatia terenului; abia apoi CU, AC etc. pt. casa.
Eu ti-as sugera in continuare, dupa ce-ai rezolvat ce ti-am spus mai sus, o alta solutie.
Fa doc. pt. rectificare hotar (cel cu L=20m). Oricum cele doua imobile sunt ale aceluias propr., asa ca nu vor fi probleme de alta natura. Astfel, casa-ti va fi pe un singur nr.top. Asa ca, omu nu mai trebuie sa faca alipire. Maine daca vrea sa vanda la un vecin fasia de 4m, treaba-i rezolvata. :hi:

Hakan

@Mit,
Nu intelegi terminologia pentru ca esti din Timisoara :) .
La noi la regateni, sunt muulte terenuri(aproape toate) fara carte funciara(neinscrise).
Si CU, AC, pentru casa sunt din 1999.
Rectificare hotar se face(numai) pentru terenuri inscrise.Cum am mai zis terenul cu casa e neinscris.
"Baiete" e traducerea din engleza la cum ii apelau proprietarii pe sclavi la bumbac?

vali_costea

Eu asa am facut si sunt sigur ca va merge:
Terenul neintabulat -prima inregistrare.In memoriu tehnic la pct.6 mentionezi sub forma:

6.    Scopul lucrării: Documentaţia cadastrală a fost întocmită pentru a respecta paşii necesari în acest sens şi anume:
                      a. prima inregistrare,
                      b. întocmire documentație de alipire cu imobilul cu nc. si ncf....
                      c. documentație de inscriere construcție nouă edificată conform aut. de constr. si receptionata prin pv. nr....
Vei face alipirea imobilelor, apoi vei merge pe inscriere constructie.
Cazul meu:
Situatie in momentul inceperii lucrarii: imobile cu nc. si ncf. avand fiecare inscrisa si constructie.
Situatie reala in teren:Constructie noua edificata pe ambele terenuri cu aut. si pv.
-Am procedat la radierea constructiilor din cad, si cf.,avand aut. de demolare si pv. de receptie.
-Am mentionat in memoriul tehnic cele scrise mai sus, eliminand de fiecare data operatiunea efetuata.
-Am alipit cele 2 imobile
-Dupa intabularea alipirii am trecut la inscrierea ei.
Am pus la documetatie pozele din teren,nu am reprezentat grafic constr. din teren,de cat am mentionat in anexe despre ea.
Imobilele in cauza se afla in Bucuresti.

Mit

Citat din: Hakan@Mit,
La noi la regateni, sunt muulte terenuri(aproape toate) fara carte funciara(neinscrise).
Rectificare hotar se face(numai) pentru terenuri inscrise.Cum am mai zis terenul cu casa e neinscris.
"Baiete" e traducerea din engleza la cum ii apelau proprietarii pe sclavi la bumbac?

D-le @Hakan
Alta data am sa evit a va da raspunsuri la problemele d-voastra.
E normal sa rezolvi intai intabularea terenului si mai apoi alte actiuni legate de acesta.
Daca vezi normalitate in felul dumitale de a rezolva problema, spor la lucru... In postarile din topicul asta faceai referire la intelegere din partea inspectorilor. Asta ceva nu pot concepe in realizarea documentatiei. Eu trebuie sa am doc. beton, a.i. sa nu-i dau voie avizatorului la interpretari de stiu eu ce natura...
D'aia era un coleg suparat mai zilele trecute pe la OCPI Timis cum ca el a intabulat mii de ha. prin alte judete si la Timis a avut numai respingeri. Daca lucreaza dupa ureche...
Scrieti va rog la status de ce OCPI apartineti; ne scuteste de unele postari.
"Baiete" facea referire la modul neprofesionist in care puneati problema. Se pare ca zona respectiva-i cu probleme; fiecare-si face casa pe unde vrea, ba mai mult clientii obtin si AC... fara cuvinte. Tine minte trei cuvinte: "Pionier tot inainte" :hi:

Hakan

Citat din: Mit
Citat din: Hakan@Mit,

D-le @Hakan
Alta data am sa evit a va da raspunsuri la problemele d-voastra.
E normal sa rezolvi intai intabularea terenului si mai apoi alte actiuni legate de acesta.
Daca vezi normalitate in felul dumitale de a rezolva problema, spor la lucru... In postarile din topicul asta faceai referire la intelegere din partea inspectorilor. Asta ceva nu pot concepe in realizarea documentatiei. Eu trebuie sa am doc. beton, a.i. sa nu-i dau voie avizatorului la interpretari de stiu eu ce natura...
D'aia era un coleg suparat mai zilele trecute pe la OCPI Timis cum ca el a intabulat mii de ha. prin alte judete si la Timis a avut numai respingeri. Daca lucreaza dupa ureche...
Scrieti va rog la status de ce OCPI apartineti; ne scuteste de unele postari.
"Baiete" facea referire la modul neprofesionist in care puneati problema. Se pare ca zona respectiva-i cu probleme; fiecare-si face casa pe unde vrea, ba mai mult clientii obtin si AC... fara cuvinte. Tine minte trei cuvinte: "Pionier tot inainte" :hi:

Oricand incepi cu "baiete" poti sa eviti. Nu numai pentru mine, pentru oricine. Ok massa?
Punctual.
 In regulament prima insciere nu se refera doar la teren.Ci si la toate celelalte actiuni "legate de acesta".
Care e felul meu de a rezolva problema?Eu intrebam, dar poate softul tau nu-ti arata ghilimelele, sau nu le intelegi.Tocmai pentru documentatie beton intrebam.
Bine , asta daca urmareai atent intrebarile.
La faza cu colegu' cu mii de hectaare m-ai pierdut.
Daca scriam de unde sunt nu te bagai?In sensul ca stii doar la Timis?Avem doua regulamente?
In ce mod neprofesionist am pus problema?A, iar vorbim de ghilimelele alea.
Pe la noi, pana in sept.99 se dadea CU si AC fara cadastru adica clientii obtineau.Pentru ca nu exista cadastru si CF. ...Pentru tine e fara cuvinte pentru ca probabil esti pui.(calitatea de membru silver e data de cunostinte sau de postari?)
Si apropo de pionier(tot inainte), tovarasa invatatoare, cand eram pionier m-a
invatat ca daca incepi o scrisoare(postare mai nou) la persoana a II a cu pronumele
personal de politete, e bine s-o continui si s-o termini tot asa.Ca daca nu, denota
nesiguranta.Sau incepe-o cu persoana a II a singular si e OK.

Oricum aici discutam/invatam/cautam solutii. Si le si gasim daca avem raspunsuri
de tipurile @Marian si @vali_costea

vali_costea

Haideti sa ramanem la discutam/invatam/cautam solutii. :hi:

kkndkk

a) Poti intocmi documentatia de prima inregistrare prezentand situatia din teren: constructia depaseste limita imobilului, drept urmare nu soliciti intabularea iar  conturul constuctiei este format din 1 polilinie care se inchide pe limita dintre cele doua imobile (care se va importa in CP constructie fără acte, nu se intabulează fiind pe 2 imobile)  si una care pe PAD apare pe terenul intabulat dar care nu se importa in fisierul CP. La mentiuni specifici S acte, S construita şi diferenta de X mp se regaseste pe imobilul cu NC. Specifici si in memoriu şi in tabel de miscare parcelara, etc. Ulterior alipire si inscriere constructie, total 3 documentatii.
b)Modificare limită al documentatiei existente - pe tronsonul unde este casa, astfel ca limita sa fie constrinsa exact pe limita constructiei si compensezi suprafata pe care o eliberezi de sub casă alături, intrand in terenul neintabulat, pt ca altfel, dacă faci "Rectificare in minus" poti ajunge per total la cele 2 imobile cu teren fara acte. Poti depune lucrarea si la repozitionare ca sa nu platesti taxa (depinde si de OCPI). Ulterior inscrii terenul alaturat si constructia. total 2 documentatii (doua imobile)

Modificat de kkndkk (17-03-2012 22:41:53)

bad wolf

Va propun sa incetati cu discutiile neprincipiale.
Pe acest forum putem sa discutam fara afolosi plurarul.
Ploblemele de cadastru difera foarte mult de la judet la judet chiar daca asa-zisele regulamente ale ANCPI sunt acleasi, dar scpul nostru si al acestui forum este de a ne ajuta si aincerca sa gasim solutii.
Cred ca mai multa intelegere pentru problemele celorlalti  nu ne strica niciunuia dintre noi.
Sper sa gasesc cararea corecta !