Vanzare-cumparare pt un teren

Creat de ramona36, Feb 22, 2012, 07:17 PM

« precedentul - următorul »

ramona36

Buna ziua,

Anul trecut am inceput succesiunea dupa bunica. Pt a trece un teren pe numele nostru a fost nevoie sa chemam un topograf care a masurat terenul si s-au facut toate actele necesare la un notar. Am gasit un cumparator pt o parte din teren. Intrebarea mea este cine plateste topograful pt a masura terenul pe care vreau sa-l vand eu sau cumparatorul? Normal mi s-ar parea sa fie platit de cumparator deoarece eu am platit topograful pt intreaga parcela.

DorinMuresan

Nu exista o regula in astfel de cazuri, e in functie de cum reusiti sa va intelegeti...la o adica va ganditi de la bun inceput la un pret care sa acopere si cheltuielile cu topograful si cu tot ce mai trebuie astfel incat sa rameneti strict cu suma ce doriti sa o primiti dupa vanzarea terenului...sau faceti fifty/fifty.

djxhouse

Normal era ca topograful sa fie chemat sa faca actele pentru terenul respectiv cand ati primit titlul de proprietate, nu la succesiune dupa bunica (inca cand traia bunica).
Ca acuma s-au acumulat cheltuielile, asta-i alta treaba.
Ca de platit nimeni nu vrea sa plateasca niciodata.

La notar cum platiti cand semnati Contractul de vanzare - cumparare?
Impozitul dvs, iar onorariul cumparatorul (in general 50-50%).

Acuma cu dezmembrarea,  mi se pare corect tot 50-50% sa fie platit.

Nu stiu, dar am o presimtire ca daca dvs erati cumparatorul era "normal pt dvs" ca vanzatorul sa plateasca topograful pt dezmembrare. :hi:

Anton Pann

Normal ar fi ca vanzatorul sa faca toate actele si masuratorile pe cheltuiala lui, pana la obtinerea unui extras CF curat , fara probleme. In acest fel va scoate la vanzare o proprietate curata , clar identificata si fara probleme. Ce treaba are vanzatorul cu dezmembrarea ? nici una . El doreste sa cumpere o proprietate  , iar vanzatorul trebuie sa vanda acea proprietate  .Vanzatorul trebuie sa-si faca ordine in acte si in teren inainte de a-l vinde.

Modificat de Anton Pann (22-02-2012 19:13:04)

AlexGIS

Vânzătorul este responsabil cu dezmembrarea şi cumpărătorul cu taxele notariale la perfectarea tranzacţiei.

bad wolf

Atatea comentarii pentru un fapt simplu:
-eu daca vreau sa cumpar un imobil negociez cu vanzatorul pretul final si nu maintereseaza nici cine plateste cadastrul nici cine plateste taxele notariale.Eu ii dau banii negociati.
Eident ca si celelalte variante expuse inainte pot fi valabile.
Sper sa gasesc cararea corecta !