Intabulare fara adeverinta de achitare integrala

Creat de gabistef, Feb 09, 2012, 02:09 PM

« precedentul - următorul »

gabistef

Se poate face cadastru si intabulare (prima inscriere) pentru un apartament cumparat anul trecut de la stat si care nu a fost achitat integral ?

Mit

Se poate. Dar pe CF va aparea si st.ro. pana cand veti achita toata suma.

Nicoleta_B

Se poate face, dar in partea a III-a a Cartii Funciare la sarcini va aparea rest de pret in favoarea Statului Roman cu interdictie de instrainare. Acuma deprinde si cum l-a cumparat........... prin ce act...........

gabistef

In cererea de inscriere trebuie sa scriu intabulare provizorie?
Pentru ca s-ar putea altfel sa-mi ceara adeverinta de achitare integrala.

Mit

@Anton Pann,
Te-ai inflamat cam tare,
Stii bine ca peste tot sunt uscaturi; nu ma atata sa scanez cateva din multele expertize care sunt facute de amatoristi. Daca si expertii sunt "de mantuiala", ce mai vrei de la tinerii care nu au o carte de cadastru in biblioteca.

Revenind la problema tanarului de mai sus, ce nu-ti este clar? Am raspuns primul, scurt, clar si la obiect.
Decat sa-mi raspunzi mie, mai bine-i raspundeai tanarului.

@gabistef,
Se intabuleaza clientul tau si deasemenea pe langa acesta, la foaia de prop. se va inscrie si St.Ro. La foaia de sarcini se va inscrie ipoteca, pana la achitarea in totalitate a creantei. Obiectul inscrierii = intabularea.
Ramane la "mana" BCF cum va inscrie exact in CF acest act; de-aia nici nu am insistat asupra acestui fapt.  :hi:

Anton Pann

Mit, vorbeam de .....Legea 18 , nu schimba directia catre experti !!! 

Da intre partea tehnica si partea juridica a cadastrului tot timpul au fost probleme. La fel intre generatii .  Gabi , cred ca ar fi bine sa mai faci o intrebare . Ar fi mai indicat sa intrebi la B.C.P.I. , cum ar fi mai bine sa faci , cei ce opereaza aceste lucrari in CF te vor lamuri. Eu , zic ca primul inscris in CF trebuie sa fie Statul , ca proprietar , si apoi prin cumparare ,(daca BCPI permite) , clientul tau . Cred ca va fi posibil doar daca se va inscrie si ipoteca , deci va trebui sa duci ceva acte privitoare la restul de plata .  Deci , daca e vorba de  : " cadastru si intabulare (prima inscriere) pentru un apartament " , cred ca da, in proprietatea Statului. Atat este documentatia ce o depui pentru avizare prima intabulare . Restul ce vrea sa faca clientul tau, nu mai face parte din "prima intabulare" , sunt alte operatiuni . Acte ce trebuiesc depuse de client si taxe  la BCPI pentru a fi inscris CVC in CF . Poti sa fie depuse si la lucrarea ta, dar cu inca o taxa pentru CVC , inca o taxa pentru inscriere ipoteca , si .... Deci raspunsul corect il vei afla dupa ce intrebi la BCPI.  Si apoi ne spui si noua .

Modificat de Anton Pann (09-02-2012 21:39:21)

Armani

Am o problema spinoasa:
 Am casa construita in 2007 ,i-am facut receptia, platesc impozit ,.....dar
 Cand am facut actele de vanzare cumparare, vecinul de la care am cumparat nu a facut dezmembrarea  terenului, si acum nu pot sa fac cadastrul.
 In 2009 vecinul de la care am cumparat lotul de pamant a vandut proprietatea dar fara lotul pe care l-am cumparat.
 Intrebarea mea este:
Pot face cadastrul si sa trec peste dezmembrare ?
 In ideea sa nu ajung la tribunal ca dureaza foarte mult.

kkndkk

"In 2009 vecinul de la care am cumparat lotul de pamant a vandut proprietatea dar fara lotul pe care l-am cumparat"
Inseamna ca a facut prima inregistrare pe tot terenul si apoi dezlipire: lotul care l-a instrainat atunci si al tau. Deci lotul tau are cadastru si este intabulat pe vecin. Ar trebui ca avand o copie dupa cadastrul acelui lot, un extras de carte funciara pentru lot si contractul tau de vanzare cumparare sa poti sa-l treci pe tine. Intreaba prima data la Biroul de Carte Funciara si daca e nevoie la un notar. După aceea poti sa-ti inscrii constructia luind legatura cu un autorizat

Armani

Sa inteleg ca daca a vandut, automat ar trebui sa refaca si cadastru, si noul proprietar sa fie in regula cu actele

adrianc

Sau a vandut cota parte indiviza din tot terenul. Adica lotul lui dar in indiviziune cu tine. Vorbeste cu astiia de au cumparat in 2009 si vezi ce acte au.
La muncă! nu la întins mâna.

Armani

dupa acte au tot vechiul nr cadastral.
asta inseamna ca ei sunt in regula dar eu nu ?
 Si automat trebuie sa ma judec cu fostul proprietar ?

lacriman

Ceea ce trebuie sa vezi, atat in actul vecinilor cat si in al tau, daca apare cuvantul "INDIVIZ", adica daca s-a vandut un numar de metri patrati care sunt amestecati intr-o suprafata mai mare. Daca da, atunci tu si vecinul tau sunteti impreuna, amestecati, proprietari pe toata curtea care apartinea vanzatorului, si care are nr cadastral respectiv.
Daca e asa poti sa iti intabulezi cladirea in cartea comuna.
Din amestecatura asta poti iesi prin partaj voluntar cu vecinul, printr-o lucrare de dezmembrare.
Daca doar in unul din acte (tu sau vecin) nu scrie "indiviz" ci "exclusiv", e cam problema...

bad wolf

Eu nu sunt dumirit: Casa e numele cui ai construit-o. Pe numele cui au fost obtinute AC si toate celellalte avize?
Sper sa gasesc cararea corecta !