sesizare

Creat de iulian c, Feb 01, 2012, 09:00 PM

« precedentul - următorul »

Mit

iulian c a scris:

sau ocpi-ul va face modificarile in urma expertizei?

Crezi ca OCPI-ul se autosesizeaza ca DNA-ul?
 http://www.3xforum.ro/img/smilies/nono.png">

severcoman

iulian c a scris:

Buna ziua. Revin la vechea problema pe care nici acum nu am rezolvato. ... trebuie sa apelez la un nou topograf?topograful care a facut si prima data masuratorile ? sau ocpi-ul va face modificarile in urma expertizei?

am inteles ca nu ati rezolvat problema, desi s-a facut expertiza;
nu ati precizat in ce stadiu sunteti: asteptati ca expertul dupa ce a fost la fata locului sa transmita raportul de expertiza sau aveti deja sc definitiva si irevocabila ?
eu inteleg ca dupa intalnirea cu expertul aveti ceva nelamuriri si ati dori sa stiti la ce sa va asteptati, corect ?

bad wolf

@iulian c , ti-am dat un raspuns foarte clar. Ce e greu de inteles?

Modificat de bad wolf (22-08-2013 22:39:14)

Sper sa gasesc cararea corecta !

Anton Pann

iulian c a scris:

Buna ziua. Revin la vechea problema pe care nici acum nu am rezolvato. Dupa actiunea in instanta pe care am facuto,in sfarsit sa facut si expertiza la fata locului. Am inteles de la expertul topo ce nu face dansul modificarile in cadastru. Acum intreb cine le va face? trebuie sa apelez la un nou topograf?topograful care a facut si prima data masuratorile
? sau ocpi-ul va face modificarile in urma expertizei?

Nu cred ca este vreun raspuns corect, cata vreme, nu se cunoaste continutul sentintei:
-- care sunt partile din proces si obiectul cererii - si ce s-a cerut in actiune
-- ce a constatat instanta
-- ce a dispus instanta, pe cine obliga sa faca ceva , daca...obligă pe cineva ,
Nu a-ti prezentat aceste date . Iar daca si după ce le ve-ti prezenta , o sa primiti cu siguranță raspunsuri cu solutii diferite si multiple .

Modificat de Anton Pann (23-08-2013 07:10:04)

iulian c

Buna ziua. Revin cu o intrebare. OCPI-ul poate stii daca suprapunerea este reala fara plan parcelar? cand am cerut de la OCPI sa mi sa spuna ce ce fel de suprapunere este mi sa spus ca este reala. In urma expertizei facute de expertul topograf dat de instanta ,spune ca este suprapunere virtuala. Cine are dreptate acum? OCPI sau expertul topograf? Nu mai inteleg nimic.                 Eu nu vreu decat repozitioanarea cadastrelor pentru a mi se reintregi terenul

severcoman

iulian c a scris:

Buna ziua. Revin cu o intrebare. OCPI-ul poate stii daca suprapunerea este reala fara plan parcelar? cand am cerut de la OCPI sa mi sa spuna ce ce fel de suprapunere este mi sa spus ca este reala. In urma expertizei facute de expertul topograf dat de instanta ,spune ca este suprapunere virtuala. Cine are dreptate acum? OCPI sau expertul topograf? Nu mai inteleg nimic.                 Eu nu vreu decat repozitioanarea cadastrelor pentru a mi se reintregi terenul

e bine ca ne-amintiti din cand in cand in ce stadiu va aflati; ocpi stabileste tipul  suprapunerii, dupa verificarea la teren (singura procedura dealtfel), iar expertul ar putea concluziona asupra tipului de suprapunere in cadrul expertizei, cu o singura conditie.

bad wolf

Expertul are intodeuna dreptate daca nu a fosi indus in eroare in timpul efectuarii expertizei.

Sper sa gasesc cararea corecta !

severcoman

bad wolf a scris:

Expertul are intodeuna dreptate daca nu a fosi indus in eroare in timpul efectuarii expertizei.

atunci, dupa cum nu detaliaza, va trebui sa aflam daca @iulian c a indus expertul in eroare ori nu... asteptam peste o luna urmatoarele detalii!

Modificat de severcoman (09-09-2013 15:38:47)

iulian c

OCPI-ul nu a fost in teren. A spus ca nu sunt obligati sa mearga in teren. a aratat si legea,exista un" poate"art27 "a) în situaţia în care este necesar pentru lămurirea situaţiei, inspectorul poate convoca persoanele autorizate care au executat documentaţiile, pentru verificarea la teren a situaţiei şi stabilirea tipului de suprapunere, reală sau virtuală." Dar totusi a spus ca este reala suprapunerea . Expertul a fost in teren cu toti cei ce suntem implicati in suprapunere. rezultatele sunt,vecinul din dreapta este aproximativ pe locul lui"diferenta foarte mica"si ma suprapun cu 1916mp si cu cel din stanga ma supapun cu 4141mp din 5000 cati are

severcoman

iulian c a scris:

OCPI-ul nu a fost in teren. A spus ca nu sunt obligati sa mearga in teren. a aratat si legea,exista un" poate"art27 "a) ...

a extras din context : "poate" (in sensul ca nu e obligatoriu) sa convoace in vederea verificarii >>> daca intre timp pfa s au pus de acord si au remediat, sau cel mult la data convocarii, in loc sa stabileasca verificarea au decis rezolvarea situatiei, convocarea nu-si mai are rostul; dar pentru a constata tipul suprapunerii urmeaza litera b) art. 27 "daca in urma verificarilor la teren" >>> ori, din moment ce nu a verificat la teren nu poate sa se pronunte asupra tipului de suprapunere, mai ales in extravilan/intravilan extins sau pp... : deci, daca  nu a fost la teren nu poate stabili tipul suprapunerii; iar daca a spus ca este reala fara a verifica la, atunci a gresit ocpi : la ce s-a raportat ? ce a stat la baza acestei analize ? desigur faptul ca "ceva nu corespunde".

cum aflam daca expertul a fost ori nu indus in eroare ? sau poate e partinitor, mai stii ?!
(suprapunere vituala pe asa suprafete ? urmatorul expert va aviza expertiza la ocpi si va fi suprap. reala, etcsamd.)

(daca partile nu se vor intelege, cred ca peste 2 ani problema va fi tot nerezolvata)

Modificat de severcoman (09-09-2013 20:39:55)

iulian c

Buna ziua. Revin cu informatii despre caz. La ultimele 2 infatisari la instanta sa cerut expertului topograf sa-si avizeze lucrarea la OCPI deoarece nu era avizata. Expertul a spus ca nu mai poate aviza lucrarea deoarece a pierdut notitele. Acum astept urmatoarea infatisare. Posibil sa mai platesc odata expertul si de data asta sper sa-si avizeze lucrarea

severcoman

iulian c a scris:

Buna ziua. Revin cu informatii despre caz. La ultimele 2 infatisari la instanta sa cerut expertului topograf sa-si avizeze lucrarea la OCPI deoarece nu era avizata. Expertul a spus ca nu mai poate aviza lucrarea deoarece a pierdut notitele. Acum astept urmatoarea infatisare. Posibil sa mai platesc odata expertul si de data asta sper sa-si avizeze lucrarea

cam rar.
corect ar fi fost daca reveneati "dupa" urmatoarea infatisare, altfel discutiile privesc fapte ipotetice.
(felicitari expertului! >>> probabil ca si judecatorii vor intelege in timp ca munca trebuie platita, iar expertii nu fac munca voluntara!)

Modificat de severcoman (07-01-2014 16:24:29)

iulian c

1000 ron plata expertului din banii mei este munca voluntara? am chitanta. se plateste la cec

Modificat de iulian c (07-01-2014 18:21:00)

severcoman

iulian c a scris:

1000 ron plata expertului din banii mei este munca voluntara? am chitanta. se plateste la cec

nu voluntara, ci insuficient platita; la expert ajunge cam 1/2 din suma.
- instantele nu au posturi cu "angajati experti" in organigrama si apeleaza la experti.
- in suma respectiva intra cheltuielile cu transportul, amortizarea aparaturii, soft-ului, cursurilor/pregatirii si alte investitii (chirii, telefoane), eventual angajati,
- adaugati timpul afectat *(pentru transport, studiul dosarului, raspunsuri la obiectiuni,); 
- as adauga si eventuale cheltuieli de risc (partea nemultumita face plangere impotriva expertului, iar timpul pierdut aici nu se recupereaza);
- in functie de complexitate, expertizele consuma timp;
- judecatorii aplica amenzi mai mari decat onorariile stabilite.
- si in final munca expertului.
toate costa, mai putin pe forum de unde aflati multe gratuit, o facem pentru informarea dvs.!
minim 1200 pentru cel mai simplu caz: actiune in constatare- un imobil; nu cred ca ezte cazul dvs.;
(atentie: munca trebuie platita indiferent de valoarea terenului!)

severcoman

iulian c a scris:

la expertize nu se aplica principiul "cat di pe material, te costa si manopera"!
este un alt fel de munca.